Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Ιταλία : Καλώς ήρθατε στο χωριό των τρανσέξουαλ


   Turkey Flag  Ιταλία : Πέμπτη , 8 Οκτωβρίου 2009


( Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2009 20:03 )Καλώς ήρθατε στο χωριό των τρανσέξουαλ


*
Επεμβάσεις μερικής ή ολικής αλλαγής φύλου δεν ξέρω αν γίνονται, όπως λέει ο κύριος Σκαφιδάς στο άρθρο του στο "Έθνος", φαντάζομαι όμως ότι στις επεμβάσεις μερικής ή ολικής αποκατάστασης νοημοσύνης η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Θα μπορούσε κανείς πρόχειρα να το χαρακτηρίσει τρανσφυλοφοβικό το εν λόγω άρθρο, φοβάμαι όμως ότι θα πρέπει να καταφύγει κανείς στα γεννεσιουργά αίτια των κάθε είδους φοβιών, που είναι η άγνοια, η έλλειψη παιδείας (εν προκειμένω και εκπαίδευσης αφού πρόκειται για αρθρογραφία). Το δυστυχές είναι ότι συναντά συχνά στον Ελληνικό Τύπο, παρόμοια αρθρογραφία, και καταντά να την συνηθίζει. Προσωπικά αρνούμαι να την συνηθίσω. Μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω.

Μαρίνα Γαλανού


Στο Λίντο Ντι Κλάσε ο «τρανς» πληθυσμός αυξάνεται μαζί με τους επισκέπτες που αναζητούν εξεζητημένες σεξουαλικές εμπειρίες, προκαλώντας τις αντι-δράσεις των ετεροφυλόφιλων κατοίκων

Χτισμένο στις ακτές της Αδριατικής Θάλασσας, κάπου ανάμεσα στην Ανγκόνα και τη Ραβένα, το ήσυχο παραλιακό χωριό Λίντο Ντι Κλάσε με τις ειδυλλιακές παραλίες και τους περίπου 450 μόνιμους κατοίκους μοιάζει να υπεβλήθη την τελευταία εικοσαετία σε μια δημογραφική «εγχείρηση αλλαγής φύλου», με αποτέλεσμα σήμερα σχεδόν ο μισός πληθυσμός του να είναι... τρανσεξουαλικός.

Ηταν πριν από περίπου 20 χρόνια όταν στο χωριό κατέφθασαν οι πρώτοι «τρανς», όπως τους αποκαλούν στην περιοχή. Προέρχονταν από χώρες βορείως της Ιταλίας. Ουδείς θυμάται πια ποιος συγκεκριμένος λόγος τους είχε φέρει σε αυτή την ευχάριστη μεν αλλά κατά τα άλλα αδιάφορη περιοχή.

Στην πορεία, ωστόσο, οι «τρανς» έφεραν στο Λίντο Ντι Κλάσε και τους επίσης τρανσεξουαλικούς φίλους τους, οι οποίοι με τη σειρά τους έφεραν εκεί τους δικούς τους φίλους και ούτω καθ? εξής.

Ραγδαία αύξηση

Ως εκ τούτου, ο προερχόμενος τόσο από άλλες περιοχές της Ιταλίας όσο και από άλλες χώρες του εξωτερικού (ακόμη και από τη Ν. Αμερική) τρανσεξουαλικός πληθυσμός του χωριού πολλαπλασιάστηκε, τα τελευταία 5 χρόνια μάλιστα με ιδιαιτέρως αυξημένους ρυθμούς, αντιστρόφως ανάλογα προς τον ετεροφυλόφιλο ντόπιο πληθυσμό.

Κάπως έτσι, σήμερα στο Λίντο Ντι Κλάσε οι μόνιμοι κάτοικοι διακρίνονται σε περίπου 200 «διαφορετικούς» (τρανσέξουαλ/τραβεστί), οι οποίοι ολοένα αυξάνονται και περί τους 250 «κανονικούς», οι οποίοι ολοένα μειώνονται.

Οι τρανσεξουαλικοί στην πλειονότητά τους κερδίζουν τα προς το ζην προσφέροντας υπηρεσίες σεξουαλικού τύπου, γεγονός το οποίο έχει προσδώσει στο χωριό χαρακτηριστικά σεξο-προορισμού, ενώ δεν είναι λίγα τα sex shops τα οποία έχουν ξεφυτρώσει δίπλα στα παραδοσιακά μαγαζιά με σουβενίρ και είδη παραλίας.

Σύμφωνα με τον Αντζελο Γκορίνι, αντιπρόεδρο της Ενωσης Φίλων του Λίντο Ντι Κλάσε, τουλάχιστον 48 διαμερίσματα ενοικιάζονται σε «τρανς», οι οποίες εργάζονται ως ιερόδουλες.

«Συνήθως, σε κάθε διαμέρισμα διαμένουν τουλάχιστον 2 άτομα, μερικές φορές ακόμη και 5, οπότε υπολογίστε τον συνολικό αριθμό τους», δηλώνει ο Γκορίνι στην εφημερίδα «Independent».

Δεδομένων των συνθηκών, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι εκφράζουν ανησυχίες για το μέλλον του μικρού παραλιακού χωριού.

«Εδώ που φτάσαμε, είναι επείγουσα ανάγκη να απαγορευθεί η ενοικίαση δωματίων σε άνδρες-πόρνες», κάλεσε από τις σελίδες της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa» η Σίλβια Λαμέρι, δημοτική σύμβουλος της γειτονικής Ραβένα και στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Βάλσαμο το... χρήμα

Οι ντόπιοι ωστόσο, όσο κι αν θεωρητικά παριστάνουν πως σκανδαλίζονται από τον τρόπο ζωής των «τρανς», στην πράξη δεν θα ήθελαν να τους δουν να παίρνουν τα μπογαλάκια τους και να φεύγουν.

Τα «διαφορετικά» σεξουαλικά θέλγητρα των εν λόγω ιερόδουλων προσελκύουν στο χωριό πλήθος πελατών, οι οποίοι με τη σειρά τους αφήνουν εκεί μπόλικο χρήμα...

Περισσότερο φιλάργυροι παρά σεμνότυφοι, λοιπόν, οι ντόπιοι χρεώνουν τους «τρανς» μέχρι και 2.000 ευρώ τον μήνα για ένα διαμέρισμα, ποσά ανήκουστα για τα δεδομένα των υπόλοιπων χωριών της Αδριατικής.

Ωστόσο οι ένοικοι είναι σε θέση να καταβάλουν το «τσιμπημένο» αντίτιμο ακριβώς λόγω των ιδιαίτερων, καλοπληρωμένων υπηρεσιών που προσφέρουν. Οσο για τους πελάτες, εκείνοι λέγεται πως είναι ως επί το πλείστον ετεροφυλόφιλοι άνδρες και μάλιστα παντρεμένοι.

Ο ορισμός

Τρανσεξουαλικό χαρακτηρίζεται το άτομο που αισθάνεται πως το φύλο με το οποίο γεννήθηκε «είναι λανθασμένο ή ατελές» και ως εκ τούτου το «διορθώνει» προβαίνοντας σε «επεμβάσεις» μερικής ή πλήρους αλλαγής φύλου (οι οποίες μπορεί να είναι από απλά ορμονικές μέχρι και χειρουργικές). Πιο συγκεκριμένα, τρανσέξουαλ (διαφυλικό) ονομάζεται το άτομο το οποίο έχει προχωρήσει σε αλλαγή φύλου, ενώ τραβεστί (παρενδυσιομανής) αποκαλείται όποιος εξωτερικά έχει τα χαρακτηριστικά του άλλου φύλου, αλλά διατηρεί όλες τις βιολογικές λειτουργίες με τις οποίες γεννήθηκε.

Γιώργος ΣκαφιδάςΠηγή : Έθνος     12/9/2009       

******************************************************************
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω