Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Ελλάδα : «Παντρεμένος και άυπνος στην Συγγρού» - Η γνώμη του transs.gr


      Greece Flag  Ελλάδα : Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010


( Τελευταία ενημέρωση: 29/1/2010 17:30 )«Παντρεμένος και άυπνος στην Συγγρού» - Η γνώμη του transs.gr


*


 
Μετά την δημοσίευση του κειμένου του διαδικτυακού περιοδικού 10%, με τίτλο "Παντρεμένος και άϋπνος στη Συγγρού", και την έκφραση πολλών διαμαρτυριών από διαφυλικά άτομα, για την χυδαία, προσβλητική και τρανσφοβική γλώσσα του εν λόγω κειμένου, επικοινωνήσαμε με το 10%, και συγκεκριμένα με τον κύριο Καλοβυρνά, όπου ζητήθηκε με ευγενικό τρόπο και για την αποφυγή τριβών που δεν βοηθούν καθόλου την κοινότητα, να αποσυρθεί το επίμαχο κείμενο. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή επιστολών η οποία όμως στάθηκε άγονη.


Τονίζουμε, ότι η επικοινωνία έγινε με σκοπό την αποφυγή κάθε είδους ενδοκοινοτικών προστριβών με καλή διάθεση. Το περιοδικό 10% έμεινε στην θέση του και δεν θεώρησε ότι θα πρέπει να αποσύρει ένα κείμενο που προσέβαλλε πολλά διαφυλικά άτομα. Αντί αυτού, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει την εξής ανακοίνωση:

Το 10% δέχτηκε διαμαρτυρίες για το παρακάτω γράμμα που πήραν οι Νεράιδες και για τις απαντήσεις που έδωσαν, από κάποιους τρανς αναγνώστες που θεώρησαν τη γλώσσα χυδαία, προσβλητική και τρανσφοβική.Το 10% διευκρινίζει ότι δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις του περιοδικού να προσβάλει κανέναν και καμία ΛΟΑΤ. Όπως εξήγησε σε ιδιωτική επικοινωνία με κάποιους από τους διαμαρτυρόμενους, το περιοδικό θεωρεί ότι οι προθέσεις του παρεξηγήθηκαν και ότι το συγκεκριμένο κείμενο, μολονότι αιχμηρά γραμμένο κατά τον συνήθη τρόπο που καθιέρωσε η στήλη των Νεράιδων και αγαπήθηκε από πολλούς αναγνώστες, δεν περιλαμβάνει καμία αιχμή για τους και τις τρανς. ¶λλωστε, όπως δείχνει η κατά καιρούς αρθρογραφία του, το περιοδικό στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα των τρανς για άρση των πολλών και απαράδεκτων διακρίσεων που υφίστανται.

Για τους λόγους αυτούς, παρότι απαιτήθηκε από ορισμένους διαμαρτυρόμενους η απόσυρση του κειμένου, το περιοδικό κρίνει ότι δεν στοιχειοθετείται λόγος για την απόσυρσή του. Αναγνωρίζοντας ωστόσο το δικαίωμα στη διαφωνία, το περιοδικό προσέφερε το χώρο του σε όσους νιώθουν ότι θίγονται, ώστε να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους είτε στο φόρουμ είτε στις σελίδες της αρθρογραφίας. Η πρόσκληση αυτή δεν έγινε δεκτή, ωστόσο οι σελίδες του περιοδικού παραμένουν ανοιχτές για όποιον επιθυμεί έναν εποικοδομητικό διάλογο με επιχειρήματα.


Διαφωνίες φυσικά είναι πάντα θεμιτό να υπάρχουν, και ίσως δεν είναι κακό να υπάρχουν στο πλαίσιο ενός καλοπροαίρετου ενδοκοινοτικού διαλόγου. Όταν όμως γίνεται καθαρό ότι μία ομάδα ανθρώπων που ανήκουν στην κοινότητα έχει προσβληθεί, δεν πρόκειται δηλαδή για μία απλή διαφωνία, ο διάλογος αυτός δεν θα μπορούσε να είναι "εποικοδομητικός" εκ των πραγμάτων.

Πιστεύουμε ότι το εν λόγω κείμενο του περιοδικού, δεν τιμά όχι μόνο τα διαφυλικά άτομα, αλλά κανέναν από την κοινότητά μας και η καλή πίστη και διάθεση πάντα αποδεικνύονται από την στάση μας.

******************************************************************

Σημειώνουμε τέλος, ότι το κείμενο αυτό του 10% συγκέντρωσε την αντίδραση από πολλά διαφυλικά άτομα, τα οποία συμφώνησαν στην ακόλουθη επιστολή προς την συντακτική ομάδα του περιοδικού, η οποία υπογράφεται από 39 άτομα (οι υπογραφές δεν δημοσιεύονται για λόγους προσωπικών δεδομένων, είναι όμως διαθέσιμες προς το περιοδικό).

******************************************************************

Προς την Συντακτική Ομάδα του 10%,

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για πολύ κακής ποιότητας χιούμορ, το κείμενο που παρουσιάστηκε στην σελίδα σας, με τίτλο «Παντρεμένος και άυπνος στη Συγγρού», εάν:

- δεν είχε να προβάλλει την εικόνα καρικατούρας για τις τρανς γυναίκες, εντελώς παρωχημένης, χειρότερης και από αυτή της δεκαετίας του 60 ή του 70.

- δεν είχε να προβάλλει την εικόνα του τραβεστί (σκοπίμως βάζουμε το αρσενικό άρθρο αγαπητέ), του επιβήτορα που κάνει «σπηλαιολογία» (μα τί υπέροχη γλώσσα) σε «αρρωστημένους» (από το στομάχι τους βεβαίως - μή παρεξηγούμαστε), παντρεμένους.

- δεν ανακαλύπταμε ότι τελικά το «πουτσο-κάρφωμα» είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει ενδεχομένως τραβεστί , και όχι τί αισθάνεσαι για το φύλο σου και τί όχι.

Συγχαρητήρια αγαπητοί φίλοι, συμβάλλετε τα μέγιστα με τους αστεϊσμούς σας για την καλύτερη εικόνα κάποιων ανθρώπων που υποτίθεται ότι ανήκουν στην ίδια κοινότητα με σας.

Μόνο που θα πρέπει να κατέβετε από τον πλανήτη Χ που βρίσκεστε (αφού σας γαργαλήσει κάποιος την πατούσα, για να γελάσετε - μα για αστείο δεν γίνονται όλα;), για να δείτε ότι υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί σας που ενώ εσείς γελάτε με το τί, πώς και αν κάνουν στο κρεβάτι, εκείνοι προσπαθούν να επιζήσουν και να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους.

Τελικά, μάλλον θα πρέπει να μας αφήσετε στην ησυχία μας, αφού με την «πολιτική μας ορθότητα», τείνουμε να σας στερήσουμε και το γέλιο. Δύσκολοι καιροί - κάποιον παλιάτσο θα πρέπει να βρίσκουμε να γελάμε, ε;

Και μήν ξεχνιέστε, εσείς ξέρετε: μπορείτε πολύ εύκολα, να κάνετε και μια πορεία, για εμάς τις τραβεστί, χωρίς όμως εμάς. Μα, τώρα μαζί με τους παλιάτσους πορείες; Αστεία πράγματα!.

Α, τί είπατε; Είσαστε όλες τραβεστί; Α στο καλό σου -, γέλασα πάλι!

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια, και, να διατηρείτε πάντα το καλό σας χιούμορ!

Και εις άλλα με υγεία!

Και τώρα υπογράφουμε:
(ακολουθούν 39 υπογραφές)


 
******************************************************************
Διαβάστε ακόμη
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω