Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
11 Φεβρουαρίου - Τάμυ Μπόλντουϊν - Tammy Baldwin.


Σαν Σήμερα
11 Φεβρουαρίου

LGBT People in History

Τάμυ Μπόλντουϊν   Tammy Baldwin.


*

Η Τάμυ Μπόλντουϊν υπήρξε η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη γυναίκα που εξελέγη στο Κονγκρέσσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Εξελέγη με το κόμμα των Δημοκρατικών στο νομοθετικό σώμα και υπήρξε υποστηρικτής των λοατ δικαιωμάτων και όχι μόνο. Τα ενδιαφέροντά της στράφηκαν σταθερά στα ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος, υγείας και εκπαίδευσης και οι ψηφοφόροι της στο Γουϊσκόνσιν εκτιμώντας τη δουλειά της την εξέλεξαν τέσσερις φορές στη Βουλή των Αντιπροσώπων.


Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1962 και μεγάλωσε μαζί με τον παππού και τη γιαγιά της, απ? τη μεριά της μητέρας της. Οι γονείς της είχαν χωρίσει λίγο μετά τη γέννησή της, ενώ όταν ήταν εννιά χρόνων η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε έναν αφρο-αμερικανό. Η ίδια ανακαλεί περιπτώσεις που τους σταματούσαν στο δρόμο ρωτώντας πως το παιδί έχει τόσο γαλανά μάτια. Από τότε κατάλαβε πως η κοινωνία θέτει τους περιορισμούς και την αδικία.

Αποφοίτησε απ' το σχολείο της (Madison West High School) το 1980 και συνέχισε τις σπουδές της στο Smith College, απ? όπου πήρε το πτυχίο της το 1984, στη διοίκηση και τα μαθηματικά. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Γουϊσκόνσιν, όπου ξεκινά την πολιτική της καριέρα. Το 1986 εκλέγεται επόπτης στην επαρχία Dane County, όπου υπηρετεί έως το 1994. Παράλληλα σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Γουϊσκόνσιν, απ? όπου πήρε το πτυχίο της το 1989 και εξάσκησε το επάγγελμα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το 1989 κάνει το πρώτο της άλμα σε εθνικό επίπεδο εκλεγόμενη ως η πρώτη γυναίκα απ? το Γουϊνσκόνσιν στο Αμερικανικό Κονγκρέσσο, αλλά και η πρώτη ανοικτά λεσβία που εκλέγεται σ? αυτή τη θέση εθνικά.

Από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει τα λοατ δικαιώματα, μιλώντας για πρώτη φορά για την ανάγκη ύπαρξης νόμου κατά των εγκλημάτων μίσους σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ενώ μιλά ανοικτά για την κατάργηση του ορισμού του γάμου ως πράξη μεταξύ άνδρα και γυναίκας.

Οι αγώνες της για τα λοατ δικαιώματα συνεχίζονται και το 2002 φαίνονται τα πρώτα σύννεφα όταν στη προεκλογική της καμπάνια, ομάδα συντηρητικών τυπώνουν κάρτες με δύο άντρες αγκαλισμένους και από κάτω τη φωτογραφία της, με την ερώτηση: «Αυτή είναι η εικόνα του Γουϊνσκόνσιν που θέλουμε;»

Τις κάρτες αυτές εικάζεται ότι ήταν έμπνευσης του Ρεπουμπλικανού αντίπαλού της Ron Greer, ο ίδιος όμως το αρνείται. Ωστόσο όμως οι ομοφυλοφοβικές αυτές τακτικές αποτυγχάνουν και η Τάμυ Μπόλντουϊν επανεκλέγεται με σημαντικό ποσοστό 63%. Υπηρετεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και είναι μέλος της Επιτροπής Εμπορίου και Ενεργείας.

Η προσωπική της ζωή βρίσκεται σε σταθερή ρότα από το 1996, όταν γνώρισε την σύντροφό της, Lauren Azar, περιβαλλοντική δικηγόρο.

Βιβλιογραφία

- Bull, Chris. "Take a Seat." The Advocate (February 16, 1999): 42.
- Clark, Anita. "Anti-Gay Postcard Is Denounced by Greer; The Mailer, Sent by a Virginia-based Organization, Is Aimed at Baldwin." Wisconsin State Journal (Madison) (November 2, 2002): B1.
- Conniff, Ruth. "Tammy Baldwin." The Progressive 63 (January 1999): 64.
- Pauken, Heidi. "The Students' Rep: Wisconsin Congresswoman Tammy Baldwin Knows How to Represent--and Turn out--Young People." The American Prospect 14 (October 2003): A22-24.
- Stan, Adele. "Baldwin's New Battle." The Advocate 916 (June 8, 2004): 26-29.LGBT People in History

Πηγή : ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - COLOURFUL PLANET      με πληροφορίες από   Glbtq.Com

******************************************************************
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω