Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
6 Μαρτίου - Πάρκερ Τάιλερ


Σαν Σήμερα
6 Μαρτίου

LGBT People in History

Πάρκερ Τάιλερ    *   


*

Ο Πάρκερ Τάιλερ υπήρξε μαζί με τον Τσάρλ Χένρι Φορντ συγγραφέας του «The Young and Evil», ενός πειραματικού μυθιστορήματος της δεκαετίας του ’30, που θεωρείται ορόσημο για εκείνη την εποχή, αλλά και για την λοαδ λογοτεχνία και ιστορία.

Γεννημένος στις 6 Μαρτίου του 1904, στη Νέα Ορλεάνη, γιός ασφαλιστή, δεν έζησε μια σταθερή ζωή και από μικρός η οικογένειά του μετακινούνταν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Όταν τελείωσε το σχολείο αρνήθηκε να πάει στο κολέγιο και πήγε στη Νέα Υόρκη το 1924.

Είχε ήδη γνωρίσει τον Φορντ από τα νεανικά του χρόνια στην Νέα Ορλεάνη, ο οποίος εργαζόταν ως κριτικός βιβλίου, ενώ είχε εκδώσει ποιητικές συλλογές του. Τον προσκαλεί στην Νέα Υόρκη.


Οι δύο άντρες συμμετείχαν στην μποέμικη ζωή του Γκρίνγουϊτς Βίλιτζ, ενώ έγιναν αναγνωρίσιμοι ως δύο «παράξενα αδέρφια».

Το ’31 ο Φορντ θα φύγει για το Μισισιπί ενώ αργότερα θα πάει στην Γαλλία όπου θα γνωριστεί με την Γετρούδη Στάϊν και την Τζούνα Μπαρνς, και θα επεξεργαστεί τα κείμενα που από κοινού είχε συγγράψει με τον Πάρκερ Τάιλερ για την κοινή τους ζωή στην Νέα Υόρκη «The Young and Evil».

Στο βιβλίο περιγράφεται η ξέφρενη ζωή τους σε πάρτι στη Νέα Υόρκη, ατέλειωτα μεθύσια, οι ερωτικές τους εξορμήσεις, αλλά και οι «φιλοξενίες» τους στα κρατητήρια της αστυνομίας, καθώς η ομοφυλοφιλία τότε ήταν ακόμη παράνομη.

Αυτό που έχει πιο πολύ ενδιαφέρον είναι όχι τόσο η πλοκή του βιβλίου, όσο ο απελευθερωτικός του και μή απολογητικός του τόνος με τον οποίο οι γκέι ήρωες παρουσιάζονται. Δεν υπάρχει καμμία προσπάθεια αιτιολόγησης, οι ήρωες παρουσιάζονται απολύτως φυσιολογικά σε αντίθεση με τον ενοχικό τρόπο που ακολουθούσε η γκέι λογοτεχνία της εποχής.

Το βιβλίο, ωστόσο δεν βρήκε καλή ανταπόκριση στην κοινωνία της εποχής, ενώ το απέρριψαν στην αρχή πολλοί εκδότες τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Μεγάλη Βρετανία, προτού βρεί την θέση του στην Obelisk Press στο Παρίσι, τον εκδοτικό οίκο που είχε ήδη εκδώσει έργα άλλων συγγραφέων που είχαν απορριφθεί εκείνη την εποχή, όπως τον «Τροπικό του Καρκίνου» του Χένρι Μίλλερ και το «Πηγάδι της Μοναξιάς» της Ράντκλιφ Χολ.

Τον Αύγουστο του 1933, τυπώθηκαν 2500 αντίτυπα του βιβλίου, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι 500 εξ αυτών καταστράφηκαν από τις Βρετανικές αρχές, καθώς επίσης ότι αντίτυπα στάλθηκαν στις ΗΠΑ, επεστράφησαν καθ’ ολοκληρίαν. Τα πρώτα αντίτυπα άρχισαν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις ΗΠΑ από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και μετά.

Τη δεκαετία του 1940, ο Πάρκερ μαζί με τον Φορντ θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη όπου θα συνεργαστούν στο περιοδικό View, που θα φιλοξενήσει αρκετά πειραματικά κείμενα, καθώς και λογοτέχνες της υπερρεαλιστικής σχολής.

Τα δύο επόμενα βιβλία του Τάϊλερ θα είναι τα The Hollywood Hallucination (1944) και το Screening the Sexes (1972), το οποίο θα είναι μία επισκόπιση των αναπαραστάσεων της ομοφυλοφιλίας στον κινηματογράφο. Δύο χρόνια αργότερα ο Τάϊλερ πεθαίνει.


LGBT People in History

Πηγή : ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - COLOURFUL PLANET      με πληροφορίες από    Glbtq.Com

******************************************************************
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω