Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
11 Μαρτίου - Χένρι Κάουγελ - Henry Cowell.


Σαν Σήμερα
11 Μαρτίου

LGBT People in History

Χένρι Κάουγελ  

  Henry Cowell.Henry Cowell.   


*

Αμερικανός μουσικός, πιανίστας, θεωρητικός και δάσκαλος, ο Χένρι Ντίξον Κάουγελ, υπήρξε σημαντικός μουσικός νεωτεριστής. Η λαμπρή καριέρα του έμελλε να διακοπεί όταν σε ηλικία 39 ετών συνελήφθη για ομοφυλοφιλικό σεξ με 17χρονο και στη συνέχεια να φυλακιστεί.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε και ανατράφηκε δεν ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένες και επηρέασαν τόσο την προσωπική του ζωή, όσο και την επαγγελματική.

Γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1897 στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, τότε αγροτική περιοχή νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο. Οι γονείς του χώρισαν το 1903 ανήκαν στον αναρχικό χώρο.


Ως νεαρός, ο Κάουγελ ήταν πιο πολύ εξοικειωμένος με την μουσική από τα Απαλάχια, την Ιρλανδική, την Κινεζική, την Ιαπωνική και την μουσική απ’ την Αϊτή, παρά με την Ευρωπαϊκή μουσική. Στα 1910 γνωρίζει τον Lewis Terman, καθηγητή στο Στάνφορντ, ο οποίος εκτίμησε την ευρυμάθεια του Κάουγελ, παρά τα περιορισμένα ακαδημαϊκά του εργαλεία. Θα του δώσει την απαραίτητη ώθηση.

Τα πρώτα του έργα είναι τα Tides of Manaunaun (1912) και Aeolian Harp (1923), που θα επηρεάσουν τον μετέπειτα μαθητή του Τζον Κέητζ.

Το 1931, σε συνεργασία με τον Ρώσο μηχανικό και μουσικό Léon Thérémin, θα κατασκευάσει το πρώτο ίσως ηλεκτρονικό κήμπορντ, το οποίο ονομάστηκε, Rhythmicon.

Συνέθεσε πάνω από είκοσι συμφωνίες, όμως η σειρά των ορχηστρικών και χορωδιακών του, Hymns and Fuguing Tunes (1941-1945), ήταν μάλλον η καλύτερη δουλειά του.

Υπήρξε ακαταπόνητος νεωτεριστής της σύγχρονης μουσικής, όσο και μέντορας για πολλούς μετέπειτα μουσικούς, όπως οι Cage, Lou Harrison, George Gershwin, και Burt Bacharach.

Το 1925 θα ιδρύσει την New Music Society της Καλιφόρνια, ενώ το 1927 ιδρύει την New Music, η οποία θα γίνει αργότερα και δισκογραφική εταιρεία. Επίσης από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 έως και το 1930, υπήρξε διευθυντής της Pan American Association of Composers. Το 1930 εκδίδει το βιβλίο New Musical Resources, το οποίο δούλευε από το 1919.

Το 1936 διακόπτεται η λαμπρή του καριέρα, μετά από σύλληψή του για ομοφυλοφιλικό σεξ με 17χρονο. Ελπίζοντας σε μία επιεική καταδίκη, ομολογεί τόσο για την συγκεκριμένη περίπτωση, όσο και για πολλές ακόμη ομοφυλοφιλικές του περιπέτειες. Παρά τις ελπίδες του, το δικαστήριο δεν δείχνει καμία επιείκεια και καταδικάζεται σε 15ετή φυλάκιση.

Φυλακίζεται στο San Quentin συνεχίζει όμως και εκεί να είναι δημιουργικός, αφού δεν εγκαταλείπει την σύνθεση, το γράψιμο, αλλά και τη διδασκαλία. Παρ’ ότι ο τύπος βοά για εκείνον με πληθώρα αρνητικών δημοσιευμάτων, θα τον υποστηρίξει η οικογένειά του, αρκετοί φίλοι του, όπως η χορεύτρια Martha Graham και ο συνθέτης Percy Grainger. Από τους στενούς του φίλους, μόνο ο Charles Ives, συνθέτης, θα τον εγκαταλείψει.

Το 1940 αποφυλακίζεται υπό όρους και εγκαθίσταται στο White Plains της Νέας Υόρκης όπου θα εργαστεί ως βοηθός του Grainger. Το 1941 παντρεύεται την Sidney Hawkins Robertson, εθνομουσικολόγο που είχε πρωτοστατήσει στην υπόθεση της αποφυλάκισής του. Το 1942 οι αρχές αναγνωρίζουν το λάθος της φυλάκισής του και γίνεται μουσικός διευθυντής του Office of War Information.

Στα επόμενα χρόνια, μέχρι το θάνατό του, στις 10 Δεκεμβρίου του 1965, θα συνεχίσει να γράφει και να διδάσκει, ενώ έγινε αποδέκτης αρκετών επαίνων και τιμητικών διακρίσεων.


LGBT People in History

Πηγή : ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - COLOURFUL PLANET      με πληροφορίες από    Glbtq.Com

******************************************************************
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω