Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Ελλάδα : Επιστολή διαμαρτυρίας του σκηνοθέτη Πάνου Κούτρα προς ΕΣΡ


Greece Flag  Ελλάδα : Κυριακή, 2 Μαΐου 2010


( Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2010 17:05 )

 
 

Επιστολή διαμαρτυρίας του σκηνοθέτη Πάνου Κούτρα προς ΕΣΡ
 
Περί ομοφοβίας (του ΕΣΡ) και άλλων δαιμονίων

Ο σκηνοθέτης Πάνος Κούτρας 
Είναι θλιβερό, αλλά αποδεικνύεται καθημερινά πως τα βήματα της Ελλάδας προς την εναρμόνιση της με μία ευρωπαική, πολιτισμένη και σύγχρονη πραγματικότητα πηγαίνουν σταθερά προς τα πίσω.

Ο λόγος για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο θέλει να φέρεται ως μια ανεξάρτητη αρχή αγνοώντας επιδεικτικά κάθε πιθανή έννοια ανεξαρτησίας, παραμένοντας μια «ανοιχτή πληγή» στην ευρύτερη καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Είναι γνωστό (και αυτονόητο) πως το ΕΣΡ οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις του Συμβουλίου Της Επικρατείας, όπως και τις θέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη. Στο παρελθόν, βάσει αποφάσεων του ΣτΕ, το ΕΣΡ αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ως προς την ομοφοβική και προσβλητική του στάση απέναντι σε άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.Ωστόσο για άλλη μιά φορά δείχνει το σκληρό ομοφοβικό του πρόσωπο με τις πρόσφατες κλήσεις για την υπόθεση της προβολής της κινηματογραφικής ταινίας «Straight Story» και της φιλοξενία της συγγραφέως και ηθοποιού Κας Μπέττυς Βακαλίδου σε απογευματινή εκπομπή.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, με την δικαιολογία της «προστασίας ανηλίκων», το ΕΣΡ επέβαλλε κλήσεις στα αντίστοιχα τηλεοπτικά κανάλια με απαράδεκτες αιτιολογίες που αναδύουν την πορωμένη και συνειδητή στόχευση του κατά οποιασδήποτε «διαφορετικότητας» αντιτίθεται στην κατά το ίδιο «φυσιολογική» τάξη των πραγμάτων.

Για άλλη μιά φορά, το ΕΣΡ προσβάλλει μία προστατευόμενη από το Σύνταγμα μειονότητα, αυτή των ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, αποκαλώντας τους «άτομα με ιδιαιτερότητα», την ομοφυλοφυλία «μία κατάσταση που ξεφεύγει από το φυσιολογικό» κτλ.

Επίσης, το ΕΣΡ αναλαμβάνει ρόλο παιδοψυχιάτρου υποστηρίζοντας πως η παρουσίαση και μόνο «τρανσέξουαλ ως φυσιολογικών ατόμων» μπορεί «να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους». Θέτει προς εξέταση δε, κατα πόσο η παρουσίαση ενός τέτοιου θέματος μπορεί να προκαλέσει «σύγχυση ως προς τον ερωτικό προσανατολισμό των εφήβων».

Το ΕΣΡ θα έπρεπε πριν πάρει αποφάσεις και στείλει κλήσεις να είναι πιό ενημερωμένο γύρω από την παιδική και εφηβική ψυχολογία (αξίζει να σημειωθεί πως κανείς από την επιτροπή δεν φέρει ιδιοτητα παιδοψυχιάτρου) και να λάβει υπ’όψη του έγκυρες παγκόσμια ψυχιατρικές μελέτες γύρω από το θέμα αυτό.

Επίσης θα έπρεπε να λάβει υπ’όψη την ίδια του την αρμοδιότητα σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα, με την οποία πρέπει να προστατεύει, μεταξύ άλλων, και τα άτομα με διαφορετικό γενετήσιο προσανατολισμό από μία δυσμενή προβολή.

Αυτό φυσικά όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά σε κάθε περίπτωση εξύβρισης και προσβλητικών ομοφοβικών σχολιών από καλεσμένους σε εκπομπές ή από δημοσιογράφους, το ΕΣΡ δεν επιβάλλει ποτέ πρόστιμα.

Εν αντιθέσει όταν η προβολή των γκέι, λεσβιών ή τρανσεξουαλικών ατόμων (στην περίπτωση της κας Βακαλίδου) είναι θετική και σοβαρή (το παραδέχεται το ΕΣΡ στην ίδια κλήση!!!) φαίνεται πως είναι κάτι που δεν το αντέχει.

Και όλα αυτά εν έτει 2010 σε μία ευρωπαική χώρα η οποία θα όφειλε να προστατεύει συνταγματικά μειονότητες μεταξύ αλλων και αυτής των ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικο προσαντολισμό.

Εως πότε θα ανεχόμαστε την ομοφοβία μίας “ανεξάρτητης” αρχής η οποία διατηρείται με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών αυτής της χώρας μεταξύ των οποίων και αυτών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τους οποίους εξακολουθεί να προσβάλλει, να εξευτελίζει και να απαγορεύει την ορατότητα τους.

Με αγανάκτηση

Πάνος Χ. Κούτρας ( Σκηνοθέτης -Παραγωγός)

Συνυπογράφουν:

Ν ίκος Τριανταφυλλίδη, Πάνος Παπαχατζής, Κατερίνα Ευαγγελάκου, Σταύρος Ψυλλάκης, Φρέντυ Βιανέλλης, Αμάντα Λιβανού, Στέλιος Κουκουβιτάκης, Μαρία Ντούζα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Άγγελος Κωβότσος, Λάγια Γιούργου, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Νίκος Φραγκιάς, Αλεξάνδρα Μπουσίου, Αλέξης Καρδαράς, Αχιλλέας Κυριακίδης, Γιάννης Ξανθόπουλος, Τάκης Βερέμης, Βανέσσα Ζουγανέλλη, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Φωτεινή Σισκοπούλου, Γιώργος Τσουργιάννης, Κυριάκος Αγγελάκος, Νίκος Χαραλαμπόπουλος, Κλεάνθης Δανόπουλος, Δήμητρα Αράπογλου, Ηλίας Δημητρίου, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, Μαρία Τσίγκα, Βασίλης Κοσμόπουλος, Χρήστος Ζαχαράκης, Σίμος Κοροξενίδης, Φοίβος Κοντογιάννης, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Νικόλας Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνα Βούλγαρη, Σωτήρης Γκορίτσα, Μιχάλης Αθανασίο, Γιάννης Μπουγιούκα, Αργύρης Παπαδημητρόπουλο, Νίκος Λυγγούρης, Χρήστος Δήμας, Γιώργος Μακρής, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Στέλλα Θεοδωράκη, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Δημήτρης Παναγιωτάτος, Εύα Στεφανή.


Transsexual News

 
 
Πηγή:   fogfilms.org   ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:   Τρίτη 27 Απριλίου 2010    
 
******************************************************************
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω