Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Ελλάδα :Πρακτικά συνάντησης Διοικητικών Συμβουλίων Σ.Υ.Δ. και Ο.Λ.Κ.Ε.


Greece Flag Ελλάδα : Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010


( Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2010 19:15 )

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
(Tρανσέξουαλ, Tραβεστί, Παρενδυτικών ανδρών και γυναικών,Crossdressers, Ερμαφρόδιτων και Μεσοφυλικών ατόμων).
 

(Αρ. Κατ. Πρωτ. 2862/2010).

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

(Αρ. Κατ. Πρτ. 2862/2010).


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Πρακτικά συνάντησης Διοικητικών Συμβουλίων Σ.Υ.Δ. και Ο.Λ.Κ.Ε.

*Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2010
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) και της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (Ο.Λ.Κ.Ε.), μετά από αίτημα της Ο.Λ.Κ.Ε, με θέμα την συνεργασία των δύο οργανώσεων.

Το Σ.Υ.Δ. ζήτησε να κρατηθούν πρακτικά της συνάντησης για λόγους πλήρους ενημέρωσης και διαφάνειας, πράγμα το οποίο αποδέχτηκε το Δ.Σ. της ΟΛΚΕ. Τα πρακτικά κράτησε το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΚΕ Κωστής Σπηλιώτης. Στη συνάντηση εκπροσώπησαν την ΟΛΚΕ ο Νίκος Μυλωνάς, η Ειρήνη Πετροπούλου, ο Κωστής Σπηλιώτης και ο Αντρέας Ιωαννίδης, ενώ το ΣΥΔ η Μαρίνα Γαλανού, η Χριστίνα - Ρενέ Μενουδάκη, η Νανά Μιχαήλ και η Λώρη Τσαρου (αναπληρωματικό μέλος) και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΚΕ.

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα ακόλουθα:


Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Διαφυλικών Ατόμων, αρχικά έγινε ενημέρωση από την Μαρίνα Γαλανού ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεν περιστατικά βίας, όχι όμως κρούσματα δολοφονιών μίσους, τουλάχιστον όχι αποδεδειγμένα (όπως στην γειτονική μας Τουρκία, στις ΗΠΑ, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και άλλες). Υποστηρίχθηκε ότι σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Διαφυλικών Ατόμων είναι η αφύπνιση του γενικού πληθυσμού για το ζήτημα της βίας κατά των τρανς αντρών και γυναικών, αλλά και των προβλημάτων αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην καθημερινότητά τους. Ανεφέρθη ότι οι διαφυλικές γυναίκες σε συντριπτικό ποσοστό στην χώρα μας (αλλά και σε πολλές άλλες) αναγκάζονται να καταφύγουν στην σεξουαλική εργασία, λόγω του αποκλεισμού τους από τον επαγγελματικό στίβο, ενώ υπάρχει μεγάλη δυσκολία και στην εύρεση στέγης. Αναφέρθηκε επίσης ότι το 2003 το Σωματείο Αλληλεγγύης Τραβεστί Τρανσέξουαλ Ελλάδας (ΣΑΤΤΕ) είχε κάνει πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο για την κατάρτιση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της απασχόλησης των τρανς γυναικών και την απεμπλοκή τους από τον χώρο της πορνείας.

Όσον αφορά την διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης στις 20 Νοεμβρίου, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ενημέρωσε για το πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί έως στιγμής:

• Προβολή της ταινίας της Σέλλυ Πρέβοστ “Trained in the ways of men”, της οποίας η σκηνοθέτιδα κυρία Πρέβοστ, παραχώρησε ευγενικά τα δικαιώματα της ταινίας για μία προβολή.

• Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες από εκπρόσωπο του ΣΥΔ, ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της ΟΛΚΕ, Νίκο Μυλωνά τιμώντας τον για την προσφορά του στο ΛΟΑΔ κίνημα από την εποχή του ΑΚΟΕ έως σήμερα που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΚΕ. Έχει γίνει επίσης πρόταση σε εκπρόσωπο της Λεσβιακής Ομάδας Αθηνών (ΛΟΑ) και στο Γρηγόρη Βαλλιανάτο.

• Στο τέλος της εκδήλωσης, θα διαβαστεί ψήφισμα του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, το οποίο θα κατατεθεί από εκπροσώπους του ΣΥΔ (αν επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΟΛΚΕ) στον Πρόεδρο της Βουλής και στα κοινοβουλευτικά κόμματα την Δευτέρα 22 Νοεβρίου και θα σταλεί σχετικό Δελτίο Τύπου προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Παράλληλα το ΣΥΔ ενημέρωσε ότι προετοιμάζει έκδοση του Issue Paper του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Thomas Hammarberg, με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ταυτότητα Φύλου» (τίτλος πρωτότυπου: «Human Rights and Gender Identity»), η οποία θα παρουσιαστεί εκείνη την ημέρα, και θα διατίθεται σε συμβολική τιμή για την οικονομική υποστήριξη του Σωματείου.

Την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης αναλαμβάνει το ΣΥΔ, με την υποστήριξη της ΟΛΚΕ και της ΛΟΑ, ενώ συμφωνήθηκε ότι η αφίσα θα συνυπογράφεται από τις οργανώσεις αυτές, καθώς επίσης αν επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν στην χρηματοδότηση. Συμφωνήθηκε να σταλεί ενημέρωση προς όλες τις λοαδ ιστοσελίδες και blogs για την υποστήριξη και την πρόσκληση στην εκδήλωση (ιδιαίτερη μνεία έγινε από την Μ. Γαλανού για την σημασία των λοαδ blogs).

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της αποπαθολογικοποίησης της ταυτότητας και έκφρασης φύλου, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Αποπαθολογικοποίησης που διοργανώνεται σε πολλές χώρες την 23η Οκτωβρίου.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΔ ενημέρωσαν ότι κατ’ αρχήν τα μέλη του είναι υπέρ της αποπαθολογικοποίησης της ταυτότητας και έκφρασης φύλου, πλην όμως επειδή το ζήτημα αυτό είναι ευαίσθητο χρειάζεται να γίνει αντικείμενο σοβαρής επεξεργασίας και να διαμορφωθεί εξειδικευμένη πρόταση που θα καλύπτει πλήρως τους τρανς άντρες και τις τρανς γυναίκες στο θέμα αυτό. Συνεπώς, το ΣΥΔ θεωρεί πρόωρη την διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης για το θέμα αυτό χωρίς πλήρως επεξεργασμένη πρόταση και επιφυλάσσεται για το μέλλον. Συνδέοντάς το με τα προηγούμενα, το ΣΥΔ ενημέρωσε επίσης ότι υπάρχουν περιπτώσεις τρανς ατόμων που βρίσκονται σε δικαστική διένεξη για την κάλυψη εξόδων επέμβασης επαναπροσδιορισμού του φύλου τους από τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία.

Έγινε επίσης ιδιαίτερη συζήτηση για τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει σε μέλη του ΣΥΔ λόγω της γενικότερης δυσκολίας που βρίσκεται η χώρα μας. Προς τούτο τον σκοπό το ΣΥΔ κατέθεσε την ιδέα του να δημιουργηθεί Ταμείο Αλληλεγγύης στους κόλπους του για την υποστήριξη των τρανς ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Τέλος, συζητήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των δύο οργανώσεων. Τα μέλη του ΣΥΔ εξέφρασαν την άποψη ότι στα θέματα που αφορούν τα διεμφυλικά άτομα, για να μπορεί να υπάρξει μία καλή συνεργασία, τον κύριο λόγο δημόσια θα πρέπει να έχει το ΣΥΔ, ως οργάνωση που επικεντρώνει σε αυτά τα θέματα και ως εκ τούτου τα γνωρίζει καλύτερα. Ομοίως και στα θέματα που αφορούν τους γκέι, τις λεσβίες, τους αμφισεξουαλικούς άντρες και γυναίκες τον κύριο λόγο δημόσιας τοποθέτησης θα πρέπει να έχει η ΟΛΚΕ. Οι δύο οργανώσεις οφείλουν να δρουν αλληλοσυμπληρωματικά και αλληλέγγυα, και όχι να εμπλέκεται η μία οργάνωση στα κύρια θέματα της άλλης, παρά μόνον αν έχει υπάρξει συνεργασία, διάλογος και συμφωνία. «Για τα ζητήματα των τρανς το ΣΥΔ είναι κάθετο», είπε η Μαρίνα Γαλανού εκπροσωπώντας το ΣΥΔ. Ο μόνος εκπρόσωπος της ΟΛΚΕ που δεν συμφώνησε και είπε ότι δεν κατάλαβε διατηρώντας τις επιφυλάξεις του ήταν το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΚΕ, Ανδρέας Ιωαννίδης. Τα υπόλοιπα τρία μέλη του ΔΣ της ΟΛΚΕ συμφώνησαν με όλες τις προτάσεις του Σ.Υ.Δ. και τις αποδέχτηκαν.

H ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΉ

Επικοινωνία:
transgender.support.association@gmail.com


Transsexual News

 
******************************************************************
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω