Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Ιταλία: «Πράσινο φως» από Πάπα στη χρήση προφυλακτικών


  Italy Flag Ιταλία : Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010


( Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2010 | 19:40 )


«Πράσινο φως» από Πάπα στη χρήση προφυλακτικών


*
Το «πράσινο φως» για τη χρήση προφυλακτικού προς αποφυγήν μετάδοσης του ιού του έιτζ έδωσε ο Πάπας Βενέδικτος, σε μια κίνηση-θρίαμβο της κοινής λογικής απέναντι στον δογματισμό. Η πλήρης απαγόρευση της χρήσης προφυλακτικού έχει αποτελέσει, μαζί με τα σκάνδαλα παιδεραστίας στους κόλπους της Εκκλησίας, αφορμή έντονων επικρίσεων προς το Βατικανό.

Η δήλωση έγινε ενθουσιωδώς δεκτή στην Αφρική, όπου 22,4 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από έιτζ. «Εύγε στον Πάπα», είπε η Λίντα-Γκέιλ Μπέκερ, διευθύντρια του Ινστιτούτου HIV «Ντέσμοντ Τούτου» της Νότιας Αφρικής. Μόλις πέρυσι, οργανώσεις και απλοί άνθρωποι είχαν εξοργιστεί με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Εν πτήσει προς την Αφρική, ο Πάπας Βενέδικτος είχε απορρίψει τη χρήση προφυλακτικού δηλώνοντας ότι «επιδεινώνει το πρόβλημα».

Η αλλαγή στάσης του Βατικανού «αντιστρέφει τελείως τους όρους του παιχνιδιού», δήλωσε ο Ιησουίτης συγγραφέας Τζιμ Μάρτιν. Με στόχο τη μεγαλύτερη απήχηση, ο Πάπας Βενέδικτος επέλεξε να επικοινωνήσει τις απόψεις του μέσα από ένα βιβλίο συνεντεύξεων σε Γερμανό δημοσιογράφο, που τιτλοφορείται «Το φως του κόσμου», και όχι μέσα από κάποια θεολογική διατριβή.

Στο βιβλίο ο Βενέδικτος υποστηρίζει ότι η χρήση προφυλακτικού από άνδρες που επιδίδονται σε αγοραίο έρωτα είναι πιο ηθική από τη μη χρήση, αφού δείχνει ότι προσπαθούν να προστατεύσουν τους ερωτικούς συντρόφους τους από μια θανάσιμη ασθένεια.

Στη γερμανική έκδοση του βιβλίου χρησιμοποιείται η αρσενική κατάληξη της λέξης «πόρνη», ενώ στην ιταλική μετάφραση χρησιμοποιείται η κατάληξη του θηλυκού.

Εν συνεχεία, το Βατικανό διευκρίνισε ότι οι νέες παπικές οδηγίες αφορούν τους πάντες. «Ρώτησα προσωπικά τον Πάπα αν υπάρχει κάποιο σοβαρό ζήτημα στην επιλογή του αρσενικού αντί του θηλυκού», είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι. «Μου απάντησε “όχι”. Το θέμα έχει ως εξής. Το προφυλακτικό είναι το πρώτο βήμα που δείχνει ότι αναλαμβάνεις ευθύνη, ότι σκέφτεσαι τους κινδύνους για τη ζωή του άλλου με τον οποίον έχεις σχέση, είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα είτε τρανσέξουαλ».

Παράλληλα χθες ανακοινώθηκε μια ιατρικής φύσης νίκη απέναντι στην ασθένεια. Επιστήμονες χορήγησαν το χάπι Truvada ως καθημερινή χημειοπροφύλαξη απέναντι στη μετάδοση του ιού. Μελέτη μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών έδειξε ότι οι καθημερινές δόσεις Truvada μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 44%, όταν συνοδεύονται και από προφυλακτικά. Οι άνδρες που έπαιρναν τα χάπια τους πιο τακτικά είχαν προφύλαξη ώς και 77%. Με βάση τη μελέτη αυτή θα εκδοθούν οδηγίες για τις συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν ανακοινωθεί δύο ακόμη βήματα προόδου: η ανακάλυψη εμβολίου που καλύπτει τον έναν στους τρεις εμβολιασθέντες και η ανακάλυψη κολπικής γέλης που μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού σε υγιείς γυναίκες.


Health NewsΠηγή: H KAΘHMEPINH   Hμερομηνία δημοσίευσης: 24-11-10
******************************************************************


πίσω πάνω

 

πίσω πάνω