Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
12 Ιανουαρίου : Χάρι Μπένζαμιν - Benjamin, Dr. Harry (1885-1986)


Σαν Σήμερα
12 Ιανουαρίου

LGBT People in History

Χάρι Μπένζαμιν
Benjamin, Dr. Harry (1885-1986)


O Χάρι Μπένζαμιν


*

Ο Χάρι Μπένζαμιν υπήρξε πρωτοπόρος γιατρός-ερευνητής, από τους πρώτους που αντικείμενο της έρευνάς του ήταν τα διαφυλικά άτομα.

Ο Χάρι Μπένζαμιν γεννήθηκε στο Βερολίνο στις 12 Ιανουαρίου του 1885. Όταν ήταν φοιτητής πανεπιστημίου, το κοινό ενδιαφέρον για την μελέτη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, τον συνέδεσε με στενή φιλία με τον Μάγκνους Χίρτσφελντ, ηγέτη και ιδρυτή του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλόφιλων και διευθυντή του Institute for Sexual Science.

Ο Μπένζαμιν συνόδευσε τον Χίρτσφελντ σε επισκέψεις του σε μπαρ του Βερολίνου που σύχναζαν γκέι και διαφυλικά άτομα όταν ο Χίρτσφελντ ερεύνησε και έγραψε το “Die Transvestiten” το πρώτο μεγάλο εγχειρίδιο που επικέντρωσε στο φαινόμενο της διαφυλικότητας, το οποίο εκδόθηκε το 1910.


Ο Μπένζαμιν τελείωσε τις ιατρικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Τούμπινγκεν το 1912, και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1913 με σκοπό να δουλέψει ως ιατρός σε ερευνητική εργασία για τη φυματίωση. Επιχείρησε να γυρίσει στη Γερμανία το 1914, στο ξέσπασμα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, μα το πλοίο του άλλαξε την πορεία του από την Νέα Υόρκη και τελικώς κατευθύνθηκε στην Αγγλία. Μετά από τη διαμονή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης σαν εχθρός - ξένος, επέτρεψαν στον Μπένζαμιν να γυρίσει στη Νέα Υόρκη, όπου έγινε πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών και έκανε μια πετυχημένη πρακτική.

Το 1920 και το 1930, ο Μπένζαμιν είχε στενές επαφές με τον Χίρτσφελντ και τον βιεννέζο ενδοκρινολόγο Ίτζεν Στέινατς , ειδικό σε αντι-γηραντικές θεραπείες όπου έκανε τα πρώτα πειράματα για να καθορίσει το ρόλο των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης στην παραγωγή των δευτερευόντων χαρακτηριστικών του φύλου. Ο Μπένζαμιν έγινε γνωστός ως προεξέχων «γεροντοθεραπευτής» που χορηγούσε ενέσιμες ορμόνες που αποκαθιστούσαν τη λίμπιντο των γηραιότερων ασθενών του. Επέστρεψε στη Γερμανία και την Αυστρία για να επισκεφθεί φίλους και συναδέλφους, η ραγδαία εξέλιξη όμως του Ναζισμού τον ανάγκασε να επιστρέψει.

Μέχρι το 1940, ο Μπένζαμιν περνούσε τα καλοκαίρια του στο Σαν Φρανσίσκο και ήταν το 1949, όταν για πρώτη φορά έδειξε επαγγελματικό ενδιαφέρον για έναν διαφυλικό ασθενή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι γιατροί στη Νέα Υόρκη αρνούνταν να χορηγήσουν ορμόνες ή να κάνουν εγχείρηση επαναπροσδιορισμού του φύλου σε ασθενείς που το ζητούσαν.

Νωρίς το 1950, ειδικά μετά την επέμβαση διόρθωσης φύλου εγχείρηση της Κριστίν Τζόρτζεσεν στην Δανία που έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως το 1952, ο Μπένζαμιν βρέθηκε στο κέντρο των ιατρικών συζητήσεων σχετικά με την τρανσεξουαλικότητα. Παρόλο που δεν είναι «δικός» του ο όρος transsexual (η τιμή πηγαίνει στον Ντέιβιντ Κόλντγουελ το 1949), ο Μπένζαμιν προσπάθησε όσο κανείς ώστε αυτή η λέξη να γίνει διεθνής.

Ιδιωτικά., ο Μπένζαμιν χορήγησε σε πάρα πολλά, αν όχι εκατοντάδες, νέα διαφυλικά άτομα ορμόνες, και έκανε κάποιες επεμβάσεις διόρθωσης φύλου. Το 1966, όταν εξέδoσε το “The Transsexual Phenomenon”, ο Μπέντζαμιν θεωρήθηκε ως ο ειδικότερος επί του θέματος.

Η μέθοδος του Μπέντζαμιν για την αντιμετώπιση των διαφυλικών ατόμων παραμένει κλασσική ακόμη, παρά την μεγάλη πρόοδο της ιατρικής. Προς τιμήν του για τη πρωτοποριακή του συνεισφορά, ο οργανισμός των ιατρικών και ψυχοθεραπευτικών επαγγελματιών όπου ασχολούνται με την φροντίδα των διαφυλικών ατόμων, είναι γνωστός ως «The Harry Benjamin International Gender Dysphoria Association» (HBIGDA).

Ο Μπένζαμιν διατήρησε μια δραστήρια προσωπική και επαγγελματική ζωή μέχρι τις αρχές το 1980. Πέθανε στη Νέα Υόρκη, στην ηλικία των 101 χρόνων.

*** Βιβλιογραφία

- Harry Benjamin Collection. Library and Archives of the Kinsey Institute for Research in Sex, Gender, and Reproduction, Indiana University, Bloomington, Indiana.

- Luther, Betty. The Medical Invention of Gender: Harry Benjamin and Transsexual Surgery, 1949-1966. Unpublished B.A. Honors Thesis, Harvard University, 2003.

- Meyerowitz, Joanne. How Sex Changed: A History of Transsexuality in the United States. Cambridge: Harvard University Press, 2002.

- Pfaefflin, Friedemann. "Sex Reassignment, Harry Benjamin, and Some European Roots." International Journal of Transgenderism 1.2 (October-December 1997): www.symposion.com/ijt/ijtc0202.htm.


LGBT People in History

Πηγή : ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - COLOURFUL PLANET   με πληροφορίες από  Glbtq.Com

******************************************************************πίσω πάνω

 

πίσω πάνω