Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
ΣΥΔ: ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


Greece Flag Ελλάδα : Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011


( Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2011 01:28 )

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
(Tρανσέξουαλ, Tραβεστί, Παρενδυτικών ανδρών και γυναικών,Crossdressers, Ερμαφρόδιτων και Μεσοφυλικών ατόμων).

(Αρ. Πρωτ. 7646/2010).

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com


Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Α) ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ
Β) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΔ (ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ) ».

*Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), θα διεξάγει τις πρώτες αρχαιρεσίες – εκλογές του μετά την έγκριση του Σωματείου μας, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, ώρες 17.30 – 20.00 στον χώρο «Κούκλες», Ζαν Μωρεάς 32, Κουκάκι.

Το Σωματείο μας σύμφωνα με το Καταστατικό του (Άρθρο 13.1), και πιστό στις αρχές της διαφάνειας, δίνει στην δημοσιότητα τον ετήσιο Απολογισμό του, που αποτελείται από:

α) Απολογισμό Πεπραγμένων, β) Οικονομικό Απολογισμό εσόδων-εξόδων του Σωματείου.


Απολογισμός Πεπραγμένων

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
(Tρανσέξουαλ, Tραβεστί, Παρενδυτικών ανδρών και γυναικών,Crossdressers, Ερμαφρόδιτων και Μεσοφυλικών ατόμων).

(Αρ. Πρωτ. 7646/2010).

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com


24 Ιανουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ,
ΜΑΡΤΙΟΣ 2010-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011».


Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) παρουσιάζει εν συντομία των απολογισμό πεπραγμένων του Σωματείου από τον Μάρτιο του 2010 που ιδρύθηκε το ΣΥΔ, έως και τις 24 Ιανουαρίου του 2011 που υπογράφεται το παρόν Δελτίο Τύπου.

Στις 15 Μαρτίου του 2010, μετά από τρεις μήνες διεργασιών στην κοινότητα των διεμφυλικών ατόμων, ανακοινώνει την ίδρυση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.). Την Ανακοίνωση υπογράφουν εικοσιτρία (23) ιδρυτικά μέλη. Ταυτόχρονα κατατίθεται το Καταστατικό μας προς έγκριση στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στις 13 Απριλίου του 2010, γίνεται η 1η Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών Μελών του Σωματείου, όπου γίνονται αρχαιρεσίες για την εκλογή Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για την εκπροσώπηση του Σωματείου. Αλφαβητικά εξελέγησαν: Γαλανού Μαρίνα, Μανώλη Ρία, Μενουδάκη Χριστίνα-Ρενέ, Μιχαήλ Νανά και Σιδηρόπουλος Άγγελος, ενώ υπεύθυνη πολιτιστικών η Κουμαριανού Εύα.

Στην ίδια Γενική Συνέλευση σκιαγραφείται η Ατζέντα Διεκδικήσεων του Σ.Υ.Δ. και ανατίθεται στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή η συγκεκριμενοποίησή της.

Στις 27 Απριλίου 2010, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή δημοσιοποιεί την επεξεργασία της Ατζέντας Διεκδικήσεων του Σωματείου.

Στις 28 Απριλίου του 2010, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δίνει στην δημοσιότητα Καταγγελία-Δελτίο Τύπου, κατά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με θέμα «Εξαφανίστε τις τρανσέξουαλ από τα ΜΜΕ». Η καταγγελία αφορά την αδικαιολόγητη επιβολή προστίμου σε τηλεοπτική εκπομπή που εμφανίστηκε η διαφυλική συγγραφέας και ηθοποιός, Μπέτυ Βακαλίδου.

Στις 5 Ιουνίου του 2010, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) συμμετέχει στο 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride 2010. Στο Φεστιβάλ απευθύνει εκ μέρους του Σ.Υ.Δ., το μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Χριστίνα-Ρενέ Μενουδάκη.

Στο τέλος Ιουνίου, μετά από πρόταση μελών, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή συμφωνεί στην μετάφραση στα Ελληνικά της Αναφοράς του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρίου Τόμας Χάμαρμπεργκ «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ταυτότητα Φύλου». Η μετάφραση ανατίθεται στα μέλη μας: Κρις Μπούκλης, Αφροδίτη Παπαγεωργίου και Στάσσα Πασαντζή. Παράλληλα, αποφασίζεται η μετάφραση στα Ελληνικά η μετάφραση της Αγγλικής Νομοθεσίας για την Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου (Gender Recognition Act). Την μετάφραση αναλαμβάνει εθελοντικά το μέλος μας Στάσσα Πασαντζή.

Στην σύγκλιση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της 15ης Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται η πρώτη μορφή της μετάφρασης της αναφοράς του Τ. Χάμαρμπεργκ, καθώς και της Αγγλικής Νομοθεσίας για την Ταυτότητα Φύλου. Αποφασίζεται η έκδοση σε βιβλίο της Αναφοράς του Επιτρόπου. Επίσης αποφασίζεται η διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα Διεμφυλικά άτομα, στις 20 Νοεμβρίου.

Μετά από αίτημα της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), γίνεται συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΥΔ και της ΟΛΚΕ. Στην συνάντηση κρατούνται πρακτικά τα οποία δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα μας.

Στις 11 Νοεμβρίου, ανακοινώνεται το πλήρες πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Α. στις 20 Νοεμβρίου, με ομιλίες και χαιρετισμούς από εκπροσώπους οργανώσεων, εισήγηση-ομιλία από την πανεπιστημιακό κυρία Χαλκιά, και προβολή ταινίας. Ακολούθησε ανάγνωση και επικύρωση Ψηφίσματος για τα δικαιώματα των διεμφυλικών και στην συνέχεια πορεία προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το Ψήφισμα επιδόθηκε προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα στις 23 Νοεμβρίου. Τέλος παρουσιάζεται η έκδοση στα Ελληνικά της Αναφοράς του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κυρίου Τόμας Χάμαρμπεργκ «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ταυτότητα Φύλου», με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την πρόταση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα διεμφυλικά άτομα.

Στις 24 Δεκεμβρίου του 2010, το ΣΥΔ ενημερώνει για την συνεργασία του με την ΜΚΟ «PRAKSIS», στην δωρεάν φαρμακευτική και ιατρική κάλυψη των διεμφυλικών ατόμων που δεν έχουν ασφάλιση και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2010, μας γνωστοποιείται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την αναγνώριση του Καταστατικού του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών. Στην απόφαση (7646/2010), αναγνωρίζεται η εφαρμογή του Άρθρου 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το οποίο αναφέρεται στην απαγόρευση των διακρίσεων, παρά του ότι στο Άρθρο 14 της ΕΣΔΑ δεν υπάρχει ρητή αναφορά στην απαγόρευση των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου. Νωρίτερα, στις 15 Δεκεμβρίου γίνεται μία πρώτη επεξεργασία από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, του Νόμου 3896/2010, ΦΕΚ 207Α’, «για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης». Η Διοικούσα Επιτροπή καταρτίζει έκθεση 11 σελίδων για τον νόμο με σκοπό την κατάθεσή της στον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς και στα Κοινοβουλευτικά Κόμματα για την αναθεώρησή του, ώστε να συμπεριλαμβάνει και τα διεμφυλικά άτομα. Ανέλαβε την υποχρέωση πριν την λήξη της θητείας της και τις νέες αρχαιρεσίες την σύνταξη συνοδευτικής επιστολής προς τον Συνήγορο και τα Κόμματα του Κοινοβουλίου. Παράλληλα συνεχίστηκε η επεξεργασία πρότασης για την Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, με βάση την μετάφραση της αντίστοιχης Αγγλικής Νομοθεσίας και της Ισπανικής. Τα αποτελέσματα της επεξεργασίας, θα δοθούν προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή επίσης ανέλαβε στην σύγκλισή της, τής 24ης Ιανουαρίου 2011, την ευθύνη για την κατάρτιση Οικονομικού Απολογισμού, σύμφωνα με το Άρθρο 31.1 του Καταστατικού του ΣΥΔ με σκοπό την πλήρη διαφάνεια και δημοσίευσή του στην ιστοσελίδα του Σωματείου για την ενημέρωση των μελών μας και κάθε ενδιαφερομένου.

Αποφασίστηκε, επίσης, η προκήρυξη αρχαιρεσιών-εκλογών για την εκλογή του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας στις 7 Φεβρουαρίου 2011, καθώς και η κατάρτιση Εσωτερικού Κανονισμού του Σωματείου, μέχρι την ημερομηνία των αρχαιρεσιών. Συμφωνήθηκε εκ των προτέρων, στον Εσωτερικό Κανονισμό, να συμπεριλαμβάνεται παράγραφος που θα επιτρέπει την ψήφο εκτός των 23 (εικοσιτριών) ιδρυτικών μελών του Σωματείου, και των υπόλοιπων 12 (δώδεκα) δόκιμων μελών που είχαν εγγραφεί έως τις 31/12/2010 (θα ψηφίσουν δηλαδή και τα 35 μέλη του ΣΥΔ). Η ρύθμιση αυτή γίνεται μόνο για τις πρώτες αρχαιρεσίες του ΣΥΔ (για όσα μέλη δηλαδή είχαν εγγραφεί πριν την έγκριση του Καταστατικού μας από το Πρωτοδικείο), και δεν θα επιτραπεί στο μέλλον παρόμοια ρύθμιση για κανέναν λόγο.Η Διοικούσα Επιτροπή του
Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.)

Επικοινωνία:
transgender.support.association@gmail.com


Transsexual News

******************************************************************
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω