Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Εκουαδόρ: Τρανσφυλοφοβία: Η μάχη για την αλλαγή.


 Ecuador flag Εκουαδόρ : Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011 | 14:30


Τρανσφυλοφοβία: Η μάχη για την αλλαγή.


*

του Graeme Green
Μετάφραση για το transs.gr
*Αφροδίτη Παπαγεωργίου«Το ήξερα ότι είμαι διαφορετική από τότε που ήμουν», λέει η Diane Rodríguez, τρανς ακτιβίστρια. «Όταν ήμουν μικρή έπαιζα με τ' αγόρια, όχι επειδή μου άρεσαν τα παιχνίδια τους, αλλά επειδή μου άρεσαν. Τώρα καταλαβαίνω επιπλέον ότι αυτό συνέβαινε επιπλέον γιατί είχα την ψυχολογία κοριτσιού».
Η Diane, λεγόταν Luis. Τον προηγούμενο χρόνο, μετά από πολλές διακρίσεις που είχε υποστεί στον χώρο εργασίας της, ξεκίνησε νομικό αγώνα για να μπορέσει να αλλάξει τα έγγραφά της από αντρικά σε γυναικεία.

Την συνάντησα στα γραφεία της Silueta X, στο Guayaquil, οργάνωση στην οποία πρωτοστάτησε για την δημιουργία της, την ίδια εποχή που ξεκίνησε τον νομικό της αγώνα, με σκοπό να βοηθηθούν νομικά όσα τρανς άτομα έχουν προβλήματα με θέματα υγείας, εκπαίδευσης κ.α.

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στο Εκουαδόρ, είναι ότι τα διώχνουν από την οικογενειακή εστία σε πολύ νεαρή ηλικία χωρίς καμμία επιλογή και αυτός είναι ο λόγος που μεγάλη πλειοψηφία των τρανς γυναικών καταλήγει στην πορνεία. Και ένα επιπλέον αποτέλεσμα είναι ότι στην τρανς κοινότητα της χώρας είναι υψηλοί οι δείκτες στον HIV.

H Rodríguez, το επιβεβαιώνει αυτό - η ίδια είχε εκδιωχθεί από το σπίτι της από τον πατριό της. «Αναγκάστηκα για να ζήσω να δουλεύω στο πεζοδρόμιο για μία εβδομάδα, και αν η μητέρα μου δεν έσπευδε να ψάξει να με βρει, μέχρι σήμερα εκεί θα ήμουν», λέει.

Πέραν του Εκουαδόρ, στην Λατινική Αμερική υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την τρανσφυλοφοβία. Όσο τα διεμφυλικά άτομα βρίσκονται αντιμέτωπα με τις διακρίσεις ακόμη και στον στενό οικογενειακό και φιλικό τους κύκλο, άλλο τόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα με τις βίαιες επιθέσεις και τα εγκλήματα μίσους.

(φωτο): Diane Rodriguez, transgender activist and director of Silueta X
Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουνίου του χρόνου που μας πέρασε, υπήρξαν 93 τρανσφυλοφοβικά εγκλήματα μίσους που καταγράφηκαν σε όλο τον κόσμο. Από αυτά τα 74 συνέβησαν στην Λατινική Αμερική. Ωστόσο η Rodr?guez, λέει ότι αυτό είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

«Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες στατιστικές γιατί συχνά όταν η αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με δολοφονία τρανς ατόμου, στις αναφορές της γράφει “άντρας” και εκεί κλείνει το θέμα. Κρύβουν το πρόβλημα», λέει η ίδια.

Δεν υπάρχει πρόβλημα όμως μόνο στις τρανς γυναίκες. Παγκοσμίως, υπάρχουν δεκατέσσερα εκατομμύρια άντρες που γίνονται γυναίκες (τρανς γυναίκες), και τεσσεράμισι εκατομμύρια γυναίκες που γίνονται άντρες (τρανς άντρες)?

Η Ανώτατη Επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Navi Pillay, αποδέχθηκε το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί διεθνώς οι επιθέσεις κατά των λοαδ ατόμων, καταδικάζοντας παράλληλα την ομοφυλοφοβία, την τρανσφυλοφοβία, τόσο όσο και τον σεξισμό, τον μισογυνισμό τον ρατσισμό ή την ξενοφοβία.

Η Anamaria Bejar μέλος της HIV/Aids Alliance, λέει ότι οι επιθέσεις μίσους στην Νότιο Αμερική, αυξάνονται δραματικά. «Όταν δολοφονείται ένα τρανς άτομο, συχνά η κηδεία γίνεται με έξοδα φίλων, αφού για τις οικογένειες, ήταν ήδη νεκρές», λέει.

Επιπλέον έχουν παρατηρηθεί προβλήματα απειλών, προσπάθειας εκφοβισμού ακτιβιστών που δουλεύουν για τα τρανς δικαιώματα.

Γνώρισα την Caricia, που ήταν θύμα τρανσφυλοφοβικής επίθεσης στην οποία σκοτώθηκε μία φίλη της που λεγόταν Anita. Όπως ισχυρίζεται αυτοί που τους επιτέθηκαν ήταν αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας.

«Το αίμα έτρεχε σε όλο της το πρόσωπο. Ήταν στο νοσοκομεία για έναν μήνα και τελικώς πέθανε από τα τραύματά της. Εγώ έπρεπε να κρύβομαι γιατί κατάλαβα ότι αυτοί που μας επιτέθηκαν ήταν αστυνομικοί. Πώς να προστατευτείς από αυτούς;», λέει η Caricia.

Η Rodríguez προτείνει ως λύση την καλύτερη εκπαίδευση στο σχολείο - όπως επισημαίνει: «Στο Εκουαδόρ, τα παιδιά μεγαλώνουν με τις προκαταλήψεις. Από εκεί ξεκινούν όλα», ενώ επισημαίνει ότι η θρησκεία (καθολικοί και ευαγγελιστές) αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας παιδείας δίχως προκαταλήψεις. Πρέπει να υπάρχει σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία, πρέπει να υπάρχει πλάνο για την κατάργηση των διακρίσεων. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αλλάξουν αυτές οι συμπεριφορές. Μπορεί να μη μας πάρει δέκα χρόνια, μπορεί να πάρει 200 χρόνια. Αυτή όμως είναι αρχή του αγώνα μας», λέει η ίδια


Transsexual News - Άρθρο 
Μετάφραση για το transs.gr :  * Αφροδίτη Παπαγεωργίου

* Η Αφροδίτη Παπαγεωργίου είναι τρανς γυναίκα, ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.


© Transs.gr με πληροφορίες από : 2011 Associated Newspapers Limited
******************************************************************

Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 ? 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω