Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Αλβανία: Τρανσφυλοφοβική βία κατά τρανς γυναίκας στα Τίρανα.


Albania  Flag  Αλβανία : Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011 | 16:15


Τρανσφυλοφοβική βία από την αστυνομία κατά τρανς γυναίκας στα Τίρανα.


*


Μεταφράζουμε δελτίο τύπου της Αλβανικής οργάνωσης Pink Embassy, όπως είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Transgender Europe.

Δελτίο Τύπου


Έκκληση για επείγουσα έρευνα τελευταίου κρούσματος τρανσφυλοφοβικής βίας από την αστυνομία κατά τρανς γυναίκας στα Τίρανα.

Τίρανα, 15 Αυγούστου 2011.

Η Pink Embassy / LGBT Pro, οργάνωση που δραστηριοποιείται για την προστασία των λοαδ δικαιωμάτων στην Αλβανία, εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για την τελευταία περίπτωση τρανσφυλοφοβικής βίας κατά διαφυλικής γυναίκας στα Τϊρανα.

Στις 14 Αυγούστου του 2011, περίπου στις 16.00 μέλη της Αστυνομίας, που συνοδεύονταν από έναν ιδιώτη πολίτη, ερευνούσαν την κλοπή ενός περιδεραίου στο πάρκο που βρίσκεται κοντά στο Αλβανικό Κοινοβούλιο. Ανάμεσα στα άτομα που η αστυνομία έθεσε ερωτήματα στο πλαίσιο της έρευνας για την κλοπή, ήταν ένας νεαρός άντρας που είναι φίλος μιας διαφυλικής γυναίκας που ζει κοντά σε αυτό το πάρκο. Όταν η αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει τον άντρα αυτό, αντιμετώπισε την αντίσταση μίας διαφυλικής γυναίκας, με το όνομα Paloma.

Η αντίδραση τότε της αστυνομίας κατά της Paloma, υπήρξε εξαιρετικά βίαιη, ξεπερνώντας όλα τα όρια της νομιμόμητας. Τότε μία ομάδα έξι αστυνομικών, εκ των οποίων μία ήταν γυναίκα, χρησιμοποίησαν απόλυτα αδικαιολόγητη βία, σε πλήρη αντίθεση των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η χώρα κατά της βίας, βία που θα μπορούσε να ταξινομηθεί στις περιπτώσεις της εξευτελιστικής τιμωρίας και των βασανισμών.

Εν συνεχεία, η Paloma συνελήφθη και τέθηκε σε κράτηση στο αστυνομικό τμήμα των Τιράνων, όπου εκεί συνεχίστηκε η βία εναντίον της, μέχρι που γέμισε με αίματα και τελικώς λιποθύμησε. Κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού της, για να αποφευχθούν οι εκδορές στο πρόσωπο της φόρεσαν κράνος, όσο την κτυπούσαν βίαια και την κλωτσούσαν σε όλο της το κορμί.

Η Pink Embassy / LGBT Pro βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής φωτογραφιών που αποδεικνύουν τις εκδορές και τα σημάδια σε όλο της το σώμα, αποδείξεις της αστυνομικής βίας που υπέστη πριν και κατά τη διάρκεια της κράτησής της.

Στη συνέχεια η αστυνομία την μετέφερε στο νοσοκομείο Mother Terresa (Εθνικό Νοσοκομείο των Τιράνων), όπου έλαβε άμεσε βοήθεια υπό την επιτήρηση της αστυνομίας και την μετέφεραν ξανά στο τμήμα.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης, δεν επετράπη στην Paloma, να έχει καμμία επαφή με κάποιον δικηγόρο και της ζητήθηκε να υπογράψει έγγραφα χωρίς την έγκρισή της (η Paloma, δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση).

Η Pink Embassy, καλεί τον Υπουργό των Εσωτερικών να διατάξει την άμεση διενέργεια έρευνας για την περίπτωση αυτή με σκοπό να έρθουν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη όλοι αυτοί/ές οι ένστολοι που ενεπλάκησαν στον εξευτελισμό και τα βασανιστήρια που υπέστη η Paloma για ώρες στο αστυνομικό τμήμα, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή της.

Για πολλά χρόνια, η κοινότητα των διεμφυλικών αντιμετωπίζει την εξαθλίωση, την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Επιπλέον η τρανς κοινότητα αντιμετωπίζει την πλήρη έλλειψη της προστασίας από τις δημοτικές και τις κεντρικές αρχές της χώρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Pink Embassy / LGBT Pro καταγγέλλει δημόσια περιστατικό ανηλεούς αστυνομικής τρανσφυλοφοβικής βίας. Δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχει υπάρξει μία βελτίωση της συμπεριφοράς της αστυνομίας απέναντι στην τρανς κοινότητα, όμως το τελευταίο περιστατικό καταδεικνύει με προφανή τρόπο ότι πρέπει να υπάρξουν επιπλέον προσπάθειες ώστε η αστυνομία να δεικνύει περισσότερο επαγγελματισμό και ανθρώπινη συμπεριφορά.

PINK EMBASSY
http://www.pinkempassy.al


Transsexual News© Transs.gr  με πληροφορίες από : Transgender Europe.
******************************************************************

Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 ? 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comΤο transs.gr, λειτουργεί εθελοντικά χωρίς καμμία κρατική ή άλλη επιχορήγηση.
Transs.gr works in voluntary basis and does not take state-run or any other kind of aid grand.
Support Transs.Gr.

πίσω πάνω

 

πίσω πάνω