Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Η.Π.Α.: Έφηβη τρανς φτάνει σε συμβιβασμό σε υπόθεση κακοποίησης.


United States Flag Ηνωμένες Πολιτείες : Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 | 17:15


Έφηβη τρανς φτάνει σε συμβιβασμό σε υπόθεση κακοποίησης.

Μετάφραση για το transs.gr :
* Ζαχαρίας Κωστόπουλος


*

H Lambda Legal ανακοίνωσε την πρόταση για μια υπόθεση διάκρισης κατά της L.P, μιας 18χρονης τρανς γυναίκας που έπεσε θύμα σωματικής κακοποίησης από άλλους κατοίκους και λεκτικών επιθέσεων από το προσωπικό της φοιτητικής εστίας (Youth Study Center) της Φιλαδέλφεια, σε καθημερινή βάση για σχεδόν ενάμιση χρόνο κατά τον οποίο ζούσε στις εγκαταστάσεις. Την καταγγελία επεξεργάστηκαν μεταξύ άλλων η Επιτροπή Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Φιλαδέλφεια και η φοιτητική εστία Youth Study Center.
«Ως αποτέλεσμα του συμβιβασμού, η εστία Youth Study Center εφάρμοσε νέες πολιτικές και εκπαίδευση, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια άλλων τρανς της εστίας και η αποφυγή διακρίσεων με βάση αυτό που είναι» δήλωσε ο Flor Bermudez, μέρος του προσωπικού του Lambda Legal για υποθέσεις νέων που ζουν εκτός του πατρικού τους σπιτιού. «Η κατάληξη αυτής της υπόθεσης σημαίνει ότι οι τρανς νέοι και νέες της Φιλαδέλφεια έχουν ένα ακόμη ασφαλές μέρος, όπου δεν θα πέφτουν θύματα κακοποίησης και διακρίσεων αλλά θα βρίσκουν σεβασμό και ασφάλεια».

Οι ισχυρισμοί της καταγγελίας είναι αποκαλυπτικοί. Σύμφωνα με τη Lambda Legal, ένας δικαστής οικογενειακού δικαίου διέταξε τον Φεβρουάριο του 2008 το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών να παράσχει στην L.P όλη την απαιτούμενη ιατρική υποστήριξη για διαταραχή ταυτότητας φύλου, συμπεριλαμβανομένης της ορμονοθεραπείας και απαίτησε να γίνει σεβαστή η θηλυκή της ταυτότητα. Ωστόσο, το προσωπικό και οι αξιωματούχοι της εστίας Youth Study Center δεν αντιμετώπισαν την κοπέλα σύμφωνα με την θηλυκή της ταυτότητα. Αρνούνταν να την αποκαλούν με το επιθυμητό γυναικείο της όνομα ή να χρησιμοποιούν το θηλυκό γένος. Το προσωπικό επίσης δεν της επέτρεπε την επιλογή του ντυσίματος και καλλωπισμού σύμφωνα με την θηλυκή της ταυτότητα και της έκαναν επιπλήξεις για την θηλυκή συμπεριφορά της. Όταν ζήτησε να την αποκαλούν με το επιθυμητό γυναικείο της όνομα, ένα μέλος του προσωπικού της απάντησε : «Δεν είσαι γαμημένη γυναίκα, είσαι μάγκας....μέχρι να τον κόψεις, δεν θα σε αποκαλώ [..το γυναικείο της όνομα...]».

Επιπλέον, το προσωπικό της εστίας την γελοιοποιούσε και της φέρονταν βάναυσα και επέτρεπαν την κακοποίηση της από άλλους διαμένοντες στην εστία, σε καθημερινή βάση. Δήλωσε ότι δεχόταν λεκτική κακοποίηση, με φράσεις όπως : «Είσαι αδερφή», «Θά’ θελες να είσαι κορίτσι», «Δεν είσαι κορίτσι» και «Δεν θα γίνεις ποτέ κορίτσι». Σε πολλές περιπτώσεις η λεκτική κακοποίηση εξελισσόταν σε σωματική.

Η καταγγελία έγινε τον Οκτώβριο του 2009, επικαλούμενη ότι η εστία (που διοικούνταν από το τμήμα ανθρωπίνων υπηρεσιών) είχε παραβιάσει το διάταγμα της πολιτείας της Φιλαδέλφεια για δίκαιες πρακτικές, επειδή η L.P κακοποιούνταν και έπεφτε θύμα διακρίσεων με βάση την «πραγματική ή υποτιθέμενη ταυτότητα φύλου, σεξουαλικό προσανατολισμό, φύλο ή αναπηρία».

Σύμφωνα με τη Lambda Legal, «Η L.P και το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών έφτασαν σε συμβιβασμό, με όρους αποδεκτούς και από τις δύο πλευρές». Ο συμβιβασμός συμπεριλαμβάνει αναθεώρηση πολιτικών της εστίας Youth Study Center που θα αφορούν την μη διάκριση σε ΛΟΑΔ άτομα και πιο συγκεκριμένα για τρανς νέους και νέες. Τώρα τα τρανς άτομα θα μπορούν να διαμένουν σε μονόκλινο δωμάτιο στο τμήμα της εστίας που ανταποκρίνεται στην ταυτότητα φύλου τους και να λαμβάνουν ορμονοθεραπεία. Επίσης, κατά την διαμονή τους στις εγκαταστάσεις τις εστίας, οι τρανς νέοι και νέες θα αποκαλούνται με το επιθυμητό τους όνομα και στο γένος που ανταποκρίνεται στην ταυτότητα φύλου τους, ακόμα και αν το όνομα του ατόμου δεν έχει νόμιμα αλλάξει. Η εστία επίσης θα παρέχει επιλογές ένδυσης και καλλωπισμού για τρανς και παρενδυτικά άτομα κατά την παραμονή τους εκεί. Επιπρόσθετα, το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών θα παρέχει εκπαίδευση σε όλο το προσωπικό σε ΛΟΑΔ θέματα και η πόλη της Φιλαδέλφεια θα πληρώσει ένα απόρρητο ποσό στην νεαρή γυναίκα της εν λόγω υπόθεσης.

«Είμαι ευτυχισμένη που η υπόθεση έληξε. Ελπίζω πως οι αλλαγές αυτές θα διασφαλίσουν ότι κανένα άλλο τρανς άτομο δεν θα βιώσει την σωματική και συναισθηματική κακοποίηση που βίωσα εγώ στην εστία Youth Study Center», δήλωσε η 18χρονη.


Transsexual News


Μετάφραση για το transs.gr :  * Ζαχαρίας Κωστόπουλος

*O Ζαχαρίας Κωστόπουλος, έχει σπουδάσει θέατρο και marketing και είναι ενεργό μέλος σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και HIV/AIDS. Επίσης, είναι εθελοντής στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.


© Transs.gr με πληροφορίες από : Advocate.
******************************************************************

Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 ? 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.com


Το transs.gr, λειτουργεί εθελοντικά χωρίς καμμία κρατική ή άλλη επιχορήγηση.
Transs.gr works in voluntary basis and does not take state-run or any other kind of aid grand.
Support Transs.Gr.

πίσω πάνω

 

πίσω πάνω