Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Bloomberg: Η Ελλάδα περιφρονεί τον «ομο-τουρισμό»


Greece  Flag Ελλάδα : Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 | 19:30  

Bloomberg: Η Ελλάδα περιφρονεί τον «ομο-τουρισμό»

Πρόκειται για μια τουριστική αγορά με τζίρο άνω των 140 δισ. δολ. ετησίως, σύμφωνα με έρευνα της ολλανδικής OutNow Consulting

 
Στιγμιότυπο από τον χιλιοστό γάμο ομοφυλοφίλων που τελέστηκε πρόσφατα στην Πόλη του Μεξικού μεταξύ ενός Μεξικανού και ενός Ολλανδού.

 
Ο τουρισμός της Ελλάδας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της υπερχρεωμένης χώρας, χάνει τεράστια έσοδα από μια κατηγορία επισκεπτών που δαπανά περισσότερα από 140 δισ. δολάρια ετησίως, αναφέρει σε σημερινό τηλεγράφημά του το Bloomberg.

Το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρεται στους ομοφυλόφιλους τουρίστες, οι οποίοι επί δεκαετίες κατέκλυζαν τα νησιά της Μυκόνου και της Λέσβου, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σβήσει την Ελλάδα από τον κατάλογο των πιθανών προορισμών τους εξ αιτίας των διακρίσεων που υφίστανται.


Το δημοσίευμα βασίζεται σε μελέτη της εδρεύουσας στο Αμστερνταμ εταιρείας ερευνών OutNow Consulting. Σύμφωνα με αυτήν, η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 χωρών που πιθανολογούν ότι θα επισκεφθούν την επόμενη τριετία ομοφυλόφιλοι από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η Αθήνα δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 πόλεων που επιθυμούν να επισκεφθούν.

Η ελληνική νομοθεσία, που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, και τα συγκριτικά περιορισμένα περιθώρια ανοχής της διαφορετικότητας από την ελληνική κοινωνία αποτελούν τις βασικές αιτίες για τις οποίες η Ελλάδα δεν θεωρείται φιλόξενη για την κατηγορία αυτή των τουριστικών επισκεπτών, αναφέρει ο Πολ Τάγκουελ που υπογράφει το ρεπορτάζ του Bloomberg.

«Η νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά συμβάλλει πολύ στην τουριστική προώθηση των χωρών που την υιοθετεί», δήλωσε στο πρακτορείο ο Μάρτιν Κρίστενσεν, συμπροεδρεύων του εδρεύοντος στις Βρυξέλλες ομίλου προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ILGA-Europe.

«Αν η Ελλάδα επιτρέψει το γάμο ζευγαριών του ιδίου φύλου, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θα διαφημίσουν ανέξοδα το γεγονός, το οποίο θα αλλάξει την εικόνα της χώρας και θα ενθαρρύνει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να την επισκεφθούν. Αυτομάτως η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ανεκτικών κοινωνιών», πρόσθεσε ο Κρίστενσεν.

«Ο τουρισμός ζευγαριών του ίδιου φύλου αποτελεί μια διαρκώς διευρυνόμενη δεξαμενή νέων καταναλωτών του τουριστικού προϊόντος των χωρών. Χώρες με ανεπτυγμένη τουριστική κίνηση που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές, όπως είναι η Ελλάδα, μπορούν να επωφεληθούν πολύ από την ξεχωριστή αυτή κατηγορία των τουριστών», δήλωσε στο Bloomberg ο Ιαν Τζόνσον του ΟutNow, ο οποίος συνεργάζεται με το Εθνικό Τουριστικό Γραφείο της Γερμανίας και επίσης με το Switzerland Tourism, το Madrid Tourism και το Stockholm Visitors Board.

Ο τζίρος της τουριστικής αγοράς γκέι και λεσβιών ταξιδιωτών έφθασε το 2010 στα 142 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έρευνες σε 18 χώρες που διεξήγαγε η OutNow Global. Η εταιρεία ερευνών σημειώνει ότι πέρα από τα τουριστικά έσοδα, η νομοθετική καθιέρωση δικαιωμάτων στους ομοφυλόφιλους προωθεί και με άλλους τρόπους τις εσωτερικές αγορές.

Αναφέρει για παράδειγμα την θέσπιση πλήρων δικαιωμάτων στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το 2006 στη Βρετανία. Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής ήταν να δημιουργηθεί μια νέα αγορά 130 εκατ. στερλινών ετησίως στη χώρα αυτή, χάρη στη διοργάνωση ταξιδιών αλλά και στην αύξηση της κατανάλωσης δαχτυλιδιών και άλλων κοσμημάτων.

Στο ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρεται ότι το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού διαφήμισε εφέτος για πρώτη φορά την Gay Parade που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ενώ ο ΕΟΤ συμπεριέλαβε στην ιστοσελίδα του την «Athens Rainbow Week».

«Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δαπανούν περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους από τα ετεροφυλόφιλα. Επίσης οι ομοφυλόφιλοι εκτιμούν τις ανεκτικές κοινωνίες και υποστηρίζουν τις χώρες που τους υποδέχονται με φιλικά αισθήματα», διαπιστώνει ο νεπαλέζος βουλευτής Σουνίλ Μπαμπού Παντ. Το 2007 με απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ κατήργησε τις διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλοφίλων.


LGBT News

Πηγή: TO BHMA          23/08/2011 |  11:36
******************************************************************

Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 ? 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.com

Το transs.gr, λειτουργεί εθελοντικά χωρίς καμμία κρατική ή άλλη επιχορήγηση.
Transs.gr works in voluntary basis and does not take state-run or any other kind of aid grand.
Support Transs.Gr.
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω