Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Η.Π.Α.: Τί μας διδάσκουν οι δύο αιματηρές τραγωδίες έγχρωμων τρανς


 United States Flag Ηνωμένες Πολιτείες: Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011 | 03:10


Τί μας διδάσκουν οι δύο αιματηρές τραγωδίες έγχρωμων τρανς γυναικών.


*

Μετάφραση για το transs.gr
*Αφροδίτη ΠαπαγεωργίουΤο τελευταίο κύμα βίας κατά τρανς γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων δολοφονιών στην Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, θέτει ευθέως το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμες τρανς γυναίκες.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, φίλοι, υποστηρικτές, αλλά και εκλεγμένοι αξιωματούχοι συγκεντρώθηκαν στο Ανατολικό Χάρλεμ στη μνήμη της Camila Guzman, τρανς γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμά της την 1η Αυγούστου. Συναισθήματα λύπης και οργής, αλλά και το διάχυτο αίτημα “queremos justicia” ("θέλουμε δικαιοσύνη"), σημάδεψαν την αναγνώριση του δολοφονημένου θύματος. Επίσης το ισχυρό μήνυμα για τις πολλαπλές διακρίσεις που υφίστανται οι έγχρωμες τρανς γυναίκες, λόγω ταυτότητας φύλου, φυλής, καταγωγής ή και άλλων παραγόντων.

"Είναι το σημείο βρασμού στη διασταύρωση των προκαταλήψεων", λέει η Melissa Sandel, ειδικός σε θέματα πρόληψης HIV που δραστηριοποιείται σε πρόγραμμα πρόνοιας υγείας για τα διεμφυλικά άτομα και ήταν παρούσα στην εκδήλωση: "είναι μία σκληρή περίοδος", συμπληρώνει.

Σύμφωνα με αναφορά της Εθνικής Συμμαχίας κατά της Βίας που έγινε γνωστή τον Ιούλιο, οι έγχρωμες διεμφυλικές γυναίκες, αντιμετωπίζουν την βία σε δυσανάλογο ποσοστό σε σχέση με τον αριθμό τους στην λοαδ κοινότητα. Μάλιστα αντιπροσωπεύουν το 70% όλων των λοαδ δολοφονιών που έγιναν μέσα στο 2010, όταν το 44% των λοαδ δολοφονιών είναι τρανς γυναίκες.

Ανάλογα αποτελέσματα είχαν έρευνες το 2009 και τα προηγούμενα χρόνια, όμως τώρα, που η λοαδ κοινότητα της Νέας Υόρκης γιορτάζει την μεγάλη της νίκη μετά την ψήφιση του γάμου ομοφύλων, όλο αυτό έρχεται σε χαώδη αντιδιαστολή με την βία που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμες τρανς γυναίκες που ακόμη και τώρα αναγκάζονται να φεύγουν από τον τόπο τους για λόγους ασφάλειας και αποδοχής.

Ο Chai Jindasurat, διευθύνων του Πρότζεκτ κατά της Βίας στη Νέα Υόρκη δίνει τη δική του ερμηνεία: «Υπάρχει περισσότερη γνώση και περισσότερη ορατότητα. Όλα αυτά τα βλέπουμε να συμβαίνουν γιατί οι κοινότητές μας γίνονται πιο ορατές, άρα και πιο ευάλωτες ειδικά στην βία. Πιστεύω όμως ότι αυτή είναι απλά η κορυφή ενός παγόβουνου».

Τον Ιούλιο, η Lashai McLean, 23 ετών διαφυλική γυναίκα δολοφονήθηκε από σφαίρα. Οι περιστάσεις ήταν διαφορετικές από αυτές της Guzman, όμως οι δύο αυτές υποθέσεις δείχνουν ανάγλυφα την τραγικότητα των καταστάσεων που έρχονται αντιμέτωπα τα έγχρωμα τρανς άτομα, ειδικότερα στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τον νόμο και τα μίντια. Οργισμένοι φίλοι της συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με την αρχηγό της αστυνομίας Cathy Lanier και συζήτησαν την πιθανότητα να δώσει στην κυκλοφορία νέο δελτίο τύπου (με το θηλυκό όνομα και νεότερη φωτογραφία), ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απόπειρα δολοφονίας μίας ακόμη τρανς γυναίκας, της Tonya Harrell που έγινε στην ίδια γειτονιά 11 ημέρες αργότερα.

Μετά την δολοφονία της 20ης Ιουλίου, η αστυνομία της Ουάσιγκτον, ταυτοποίηση την McLean με το αντρικό όνομα που είχε γεννηθεί και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από παλιά σύλληψή της. Συνδυάζοντας το γεγονός της επίθεσης κατά πέντε ομοφυλόφιλων γυναικών στην στάση μετρό Columbia Heights που η αστυνομία αρχικά αρνήθηκε να εκδώσει αναφορά τον περασμένο μήνα, τα γεγονότα αναδεικνύουν εύλογα ερωτήματα για την αναδιάρθρωση ενός τμήματος για θέματα γκέι και λεσβιακού ενδιαφέροντος που έγινε πριν δύο χρόνια.

«Νομίζω ότι εν τέλει το θέμα είναι με την αστυνομία και το πως χειρίζεται αυτά τα θέματα», λέει ο Brian Watson, διευθυντής του Transgender Health Empowerment, στο οποίο η McLean ήταν επισκέπτρια. «Όπως φαίνεται υπάρχει θέμα για το πώς η αστυνομία χειρίζεται τα εγκλήματα μίσους που συνδέονται με λοαδ άτομα».

Όπως επισημάνθηκε, μπορεί οι περιστάσεις των δολοφονιών της McLean και της Guzman να ήταν διαφορετικές, όμως και στην περίπτωση της 38χρονης Guzman, το θύμα ταυτοποιήθηκε επίσης με το αντρικό όνομα που είχε γεννηθεί σε τουλάχιστον δύο τοπικά μίντια της Νέας Υόρκης. Το πιο χτυπητό παράδειγμα είναι της New York Post, που χρησιμοποίησε αντρικές αντωνυμίες και την ανέφερε ως "πόρνη", γεγονός που ανάγκασε οργανώσεις να εκδώσουν ανακοινώσεις τύπου απαιτώντας περισσότερο σεβασμό τα ρεπορτάζ των μίντια. Αυτές οι απαράδεκτες αναφορές σε σχέση με την ταυτότητα φύλου, αλλά και την χωρίς τεκμήρια αναφορά στην πορνεία για τις έγχρωμες τρανς γυναίκες, αντικατοπτρίζουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τα στερεότυπα, όπως αναφέρουν οργανώσεις, όπως η Gay and Lesbian Alliance Against Defamation.

Είτε τα θύματα εμπλέκονται είτε όχι στην πορνεία, οι υποστηρικτές αναφέρουν ότι στην περίπτωση που πράγματι είναι έτσι, τούτο δείχνει ότι γι' αυτές τις γυναίκες είναι ένα τελευταίο καταφύγιο για την επιβίωση και μάλιστα επιβεβαιώνει τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι τρανς στην εύρεση εργασίας. Πολλές εξ αυτών δεν είχαν καν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο τους πριν αποφοιτήσουν είτε λόγω τρανσφυλοφοβικών επιθέσεων είτε λόγω απόρριψής τους από το οικείο τους περιβάλλον.

«Αρκετές εξ αυτών δεν μπορούν να βρουν εργασία. Είναι για την επιβίωσή τους», λέει ο Watson. «Έτσι φτάνουμε στο στίγμα, στο τελικό μαρκάρισμα, και βλέπουμε τόσες πολλές τρανς γυναίκες να εμπλέκονται στην πορνεία, γιατί δεν έχει κάποια άλλη επιλογή».

«Θέλουμε ο Πρόεδρος Ομπάμα να μας ακούσει και να καταρτιστούν πολιτικές ώστε να δίνονται άσυλο στους διεμφυλικούς πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν την βία στην χώρα καταγωγής τους», λέει η Ruby Chavez, φίλη της Guzman που ήταν μετανάστρια από την Χιλή: «είμαστε άνθρωποι», συμπληρώνει.

Κάθε χρόνο, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμη των Διεμφυλικών, μνημονεύονται εκατοντάδες διεμφυλικά άτομα που δολοφονήθηκαν σε όλο τον κόσμο -τα περισσότερα εξ αυτών τρανς γυναίκες- και οι περισσότερες δολοφονίες ποτέ δεν διαλευκάνθηκαν.

«Δεν υπάρχει καν η αίσθηση της δικαιοσύνης για τα μέλη της τρανς κοινότητας», λέει η Jeri Hughes, διοικητική βοηθός της Transgender Health Empowerment, που γνώριζε την McLean: «Μέχρι εδώ! Δεν γίνεται να θάψουμε άλλα θύματα!».


Transsexual News 
Μετάφραση για το transs.gr :  * Αφροδίτη Παπαγεωργίου

* Η Αφροδίτη Παπαγεωργίου είναι τρανς γυναίκα, ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.


© Transs.gr με πληροφορίες από : Advocate
******************************************************************

Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 ? 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω