Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
28 Αυγούστου: Ulrichs, Karl Heinrich (1825-1895)


Σαν Σήμερα
28 Αυγούστου

LGBT People in History

Ulrichs, Karl Heinrich (1825-1895)

Karl Heinrich Ulrichs.
O Ulrichs, Karl Heinrich έζησε τον 19ο αιώνα και θεωρείται ο πρώτος σύγχρονος θεωρητικός ομοφυλοφιλικών θεμάτων. Ακούραστος πολέμιος της αδικίας και από τους πρώτους που ώθησε τους σεξολόγους να ασχοληθούν με το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1825 στο Aurich που τότε ανήκε στο βασίλειο του Ανόβερο της Γερμανίας. Ο πατέρας του ήταν αρχιτέκτονας στην πολιτική υπηρεσία της πόλης. Πέθανε όταν ο Ulrichs ήταν μόλις 10 ετών. Σπουδάζει νομικά στο Göttingen και στο Βερολίνο και από το 1848 εργάζεται για λογαριασμό του δημοσίου.

Το 1854 έρχεται στην αντίληψη των ανωτέρων του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Παραιτείται για να αποφύγει τις συνέπειες, παρ’ ότι η ομοφυλοφιλία δεν ήταν τότε παράνομη στο βασίλειο του Ανόβερο. Στη συνέχεια εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Allgemeine Zeitung και ως ένας εκ των εκπροσώπων στην συνομοσπονδία German Confederation in Frankfurt am Main. Το 1856 χάνει και τη μητέρα του και λαμβάνει μια μικρή κληρονομιά. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Numa Numantius μεταξύ 1864 και 1865 εκδίδει μια σειρά πέντε μικρών βιβλίων με τον τίτλο Forschungen über das Rathsel der mannmännlichen Liebe (Μία έρευνα πάνω στο αίνιγμα του αντρικού έρωτα).


Όταν μιλά για τους ομοφυλόφιλους χρησιμοποιεί τον όρο «Urning» που σημαίνει το θηλυκό κομμάτι του άντρα, καθώς ο όρος ομοφυλοφιλία πρωτοεμφανίζεται το 1869 από τον Karl Maria Kertbeny. Στο επόμενο βιβλίο του εμφανίζεται με το πραγματικό του όνομα και παίρνει μέρος στο Κογκρέσο των Γερμανών Δικηγόρων στις 29 Αυγούστου του 1867, όπου ζητά την επανεξέταση των νόμων κατά της ομοφυλοφιλίας. Διεκόπη αμέσως και του αφαιρέθηκε ο λόγος, ήταν όμως η πρώτη φορά που δημοσία ακούστηκε φωνή υπεράσπισης των ομοφυλόφιλων.

Συνεχίζει την σειρά μικρών βιβλίων, στην οποία σκοπός του είναι η απελευθέρωση των ομοφυλόφιλων από τις ενοχές καθώς και να καταδείξει ότι δεν υπάρχει τίποτε αφύσικο στην ομοφυλοφιλία. Οι μελέτες του, επηρέασαν αρκετούς σεξολόγους της εποχής και ένας από τους πιο επιφανείς, ο Richard von Krafft-Ebing στο βιβλίο του Psychopathia sexualis (1886) κάνει αναφορά στον Ulrichs. Φυλακίζεται δύο φορές για την συμμετοχή του σε διαμαρτυρία κατά της επίθεσης και προσάρτησης του Ανόβερο στην Πρωσία. Πολεμά όχι μόνο για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αλλά και των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, των γυναικών. Οι προσπάθειές του όμως για ένα καλύτερο μέλλον για τους ομοφυλόφιλους, βρίσκουν μπροστά τον τοίχο του Πρωσικού νόμου που επεκτείνεται σε όλη την Γερμανία το 1872, όταν η ομοφυλοφιλία τίθεται εκτός νόμου.

Το 1880 αυτοεξορίζεται στην Ιταλία όπου ζει τα τελευταία χρόνια της ζωής προπαγανδίζοντας ως διεθνή γλώσσα τα λατινικά. Πεθαίνει στις 14 Ιουλίου του 1895 στην πόλη Aquila της Ιταλίας. Λίγο πριν πεθάνει γράφει: «Μέχρι την ημέρα του θανάτου μου, κοιτάζω πίσω στο παρελθόν με υπερηφάνεια και βρίσκω πάντα το κουράγιο να πολεμώ πρόσωπο με πρόσωπο κατά όλου του φάσματος που από πολύ παλιά στάζει δηλητήριο σε μένα αλλά και σε όλους του άντρες της δικής μου κατεύθυνσης. Αρκετοί εξ αυτών οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία γιατί η ευτυχία στην ζωή τους ήταν δυσδιάκριτη. Πράγματι είμαι περήφανος που ακόμη έχω το κουράγιο να αντιμετωπίζω την λερναία ύδρα της δημόσιας καταφρόνιας».

Μετά θάνατον, ο Ulrichs θα μείνει ξεχασμένος για αρκετά χρόνια, μέχρις ότου τον ανακαλύπτει ο μεγάλος σεξολόγος Magnus Hirschfeld που αναγνωρίζει την προσφορά του και τον τιμά. Οι γερμανικές και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες που υπερασπίζονται τα γκέι δικαιώματα θεωρούν το έργο του σπουδαίο, ενώ υπάρχουν οδοί στη Βρέμη, το Μόναχο και το Ανόβερο που φέρουν το όνομά του. Τα γενέθλιά του μνημονεύονται κάθε χρόνο στην Karl-Heinrich-Ulrichs-Platz στο Μόναχο. Η ILGA έχει θεσπίσει το βραβείο Karl Heinrich Ulrichs Award προς μνήμη και τιμή του.

Βιβλιογραφία

- Kennedy, Hubert. Ulrichs: The Life and Works of Karl Heinrich Ulrichs, Pioneer of the Modern Gay Movement. Boston: Alyson Publications, 1988.
- _____. Karl Heinrich Ulrichs, Pioneer of the Modern Gay Movement. Rev. and enlarged ed. San Francisco: Peremptory Publications Ebook, 2002. Available on-line: home.pacbell.net/hubertk/.
- _____. "Karl Heinrich Ulrichs, First Theorist of Homosexuality." Science and Homosexualities. Vernon A. Rosario, ed. London: Routledge, 1997. 26-45.
- Ulrichs, Karl Heinrich. Forschungen über das Rathsel der mannmännlichen Liebe. Hubert Kennedy, ed. 4 vols. Berlin: Verlag rosa Winkel, 1994.


LGBT People in History

Πηγή : ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - COLOURFUL PLANET   με πληροφορίες από  Glbtq.Com  

******************************************************************
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω