Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Αργεντινή: Στο Κονγκρέσσο ο νόμος για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου


 Argentina Flag Αργεντινή: Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011 | 01:45


Στο Κονγκρέσσο ο νόμος για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.


*

Μετάφραση για το transs.gr
*Αφροδίτη ΠαπαγεωργίουΗ 15η Ιουλίου του περασμένου χρόνου ήταν μία ιστορική μέρα για την Λατινική Αμερική, καθώς η Αργεντινή ήταν η πρώτη χώρα που νομοθέτησε τον γάμο ομοφύλων. Γεγονός που γιορτάστηκε από τον κόσμο που το πανηγύρισε έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας. Ο νόμος υποστηρίχτηκε από την κυβέρνηση της Προέδρου Cristina Fernández de Kirchner και ήταν αποτέλεσμα μακράς και κοπιώδους καμπάνιας από τις λοαδ οργανώσεις και τους υποστηριχτές που ήρθαν αντιμέτωποι με τους συντηρητικούς με προεξάρχοντες την Καθολική Εκκλησία.
Παρ' όλο που δεν τράβηξε την διεθνή προσοχή, η 18η Αυγούστου ήταν ακόμη μία ιστορική ημέρα για την ισότητα στην Αργεντινή. Ήταν η ημέρα που το Κονγκρέσσο ξεκίνησε την διαβούλευση για το κατατεθέν νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ταυτότητας κοινωνικού φύλου. Εάν αυτό τελικώς περάσει, θα επιτρέπει στα διαφυλικά άτομα να διορθώσουν στα έγγραφά τους το όνομα και το φύλο, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών γέννησης, ταυτότητες, διαβατήρια μέσω μιας εύκολης και γρήγορης διαδικασίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα μίντια, ποτέ ξανά στην ιστορία δεν έλαβαν μέρος στην διαβούλευση στο Κονγκρέσσο τόσες και τόσοι πολλοί/πολλές διεμφυλικοί/ές ακτιβιστές και ακτιβίστριες. Στις ακροάσεις αυτές υπήρξαν τέσσερα διαφορετικά σχέδια, καθένα εξ αυτών υποστηρίχτηκε από μέλη του νομοθετικού σώματος και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, που καθένας προσέθεσε την διαφορετική του οπτική ώστε να καταρτιστεί το νομοθετικό πλαίσιο για τα θέματα ταυτότητας φύλου σε σχέση με τις υπάρχουσες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το θέμα. Οι κύριες διαφορές ανάμεσα στα σχέδια αυτά έχουν να κάνουν με τις παροχές υγείας για όσες/όσους επιθυμούν να μπουν σε πρόγραμμα ορμονοληψίας ή/και επεμβάσεων ως μέρος της διαδικασίας μετάβασης.

Εάν το Κονγκρέσσο αποδεχθεί ένα από αυτά τα τέσσερα σχέδια, ο νόμος για την ταυτότητα κοινωνικού φύλου θα είναι άλλο ένα κορυφαίο σημείο στης κατακτήσεις της Αργεντίνικης λοαδ κοινότητας. Τα πρώτα θεμέλια μπήκαν το 2007, όταν σε συνάντηση που έγινε με την υποστήριξη της Αργεντινής, της Βραζιλίας και της Ουρουγουάης, καταρτίστηκαν οι Αρχές της Γιογκιακάρτα ως ένας Παγκόσμιος Χάρτης για τα λοαδ δικαιώματα στο Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών. Δυστυχώς βέβαια, λόγω της αντίστασης πολλών κρατών στα οποία η ομοφυλοφιλία και η ταυτότητα κοινωνικού φύλου εξακολουθούν να είναι ποινικοποιημένες, οι Αρχές της Γιογκιακάρτα δεν έχουν ακόμη υιοθετηθεί παγκοσμίως. Ωστόσο, έθεσαν τα θεμέλια για την πραγματοποίηση των πρώτων βημάτων προς την κοινωνική αλλαγή για την Αργεντινή με πρώτο αποτέλεσμα τη νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων και πιθανότατα θα έχει ως δεύτερο σημαντικό βήμα την αναγνώριση της ταυτότητας και έκφρασης κοινωνικού φύλου για τα τρανς άτομα.

Η Αργεντίνικη ΛΟΑΔ Συνομοσπονδία (FALGBT), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τραβεστί, Τρανσέξουαλ και Διεμφυλικών (ATTA) της Αργεντινής, έχουν ήδη ξεκινήσει καμπάνια στα μίντια της χώρας με σκοπό την υποστήριξη της νομοθεσίας για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Η καμπάνια αυτή αποτελείται από βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=LI48mrS4ml4 και έντυπο υλικό που μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.lgbt.org.ar/archivos/folleto_identidad2_web.pdf, τα οποία δίνουν έμφαση στην αναγνώριση της ταυτότητας κοινωνικού φύλου, δίχως την ανάγκη της ιατρικοποίησης και ακολούθως τη συσχέτιση με ψυχιατρικές ή χειρουργικές διαδικασίες. Αντίθετα, τονίζεται η ανάγκη αποπαθολογικοποίησης των τρανς ταυτοτήτων και η διαγραφή της διαφυλικότητας και του τρανσβεστισμού από τους καταλόγους των ψυχιατρικών ασθενειών.


Transsexual News 
Μετάφραση για το transs.gr :  * Αφροδίτη Παπαγεωργίου

* Η Αφροδίτη Παπαγεωργίου είναι τρανς γυναίκα, ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.


© Transs.gr με πληροφορίες από : Guardian
******************************************************************

Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω