Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | ¶ρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Επίθεση στις οροθετικές γυναίκες από το κράτος, στους ομοφυλόφιλους από τους φασίστεςΣωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
(Tρανσέξουαλ, Tραβεστί, Παρενδυτικών ανδρών και γυναικών,Crossdressers, Ερμαφρόδιτων και Μεσοφυλικών ατόμων).

(Αρ. Πρωτ. 7646/2010).

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.comΑθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τίτλος: Επίθεση στις οροθετικές γυναίκες από το κράτος, στους ομοφυλόφιλους από τους φασίστες: Ο αγώνας ενάντια στο σεξισμό, την ομοφοβία και το ρατσισμό σήμερα.


Καλησπέρα σας. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόσκληση στο Φεστιβάλ, καθώς και στην συζήτηση αυτή.

Ξεκινώ από τον τίτλο της συζήτησης αυτής: «Επίθεση στις οροθετικές γυναίκες από το κράτος», λέει. Ας θέσουμε το πλαίσιο λοιπόν. Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του σωτήριου έτους 2012, όταν ένα βράδυ Παρασκευής κοντά στα μεσάνυχτα, περνάει χωρίς να έρθει στην αντίληψη κανενός μία υγειονομική διάταξη με την πρωτοβουλία δύο υπουργών του ΠΑΣΟΚ, του Λοβέρδου, Υπουργού Υγείας και, του Υπουργού (κατΆ ευφημισμόν) Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδη, σύμφωνα με την ερμηνεία της οποίας μπορούν να υπάρχουν υποχρεωτικοί υγειονομικοί έλεγχοι ομάδων όπως οι μετανάστες, οι χρήστες ουσιών, οι εντός εισαγωγικών όπως συνηθίζεται να λέγεται ιερόδουλες και επιτέλους θα πρέπει σΆ αυτή την χώρα νΆ αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε σωστή ορολογία «σεξουαλικές εργάτριες / εργάτες» γιατί είναι απαράδεκτο εν έτει 2012 να χρησιμοποιούμε λέξεις που συνθετικό της είναι η λέξη «δούλος / η».

Ενώ λοιπόν βαδίζαμε προς τις εκλογές του Μαίου τα «νέα» μας ήρθαν στα τέλη Απριλίου, όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας, αυτή τη φορά με την αρωγή της ιατρικής μπλούζας, του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μαζικές επιχειρήσεις της αστυνομίας όπου συλλαμβάνονται συλλήβδην νεαρά κορίτσια, υποχρεώνονται σε εξετάσεις για hiv και όσες βρίσκονται οροθετικές βρίσκονται με βαριές κατηγορίες στην πλάτη «για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», προφυλακίζονται και δίνονται βορά στην δημοσιότητα με το ονοματεπώνυμό τους και τις φωτογραφίες τους. Πλήρης διαπόμπευση και εξευτελισμός της προσωπικότητας. Το πολιτικό σύστημα βαριά ένοχο που έχει φέρει τους πολίτες σε συνθήκες απόγνωσης και οικονομικής εξαθλίωσης, βρίσκει τους αποδιοπομπαίους τράγους για να ρίξει το ανάθεμα και οι φωτογραφίες εξαθλιωμένων κοριτσιών κοσμούν τις σελίδες των εφημερίδων. Το θέμα γίνεται πρώτο στις συζητήσεις, η προπαγάνδα βαφτίζει την βίαια καταστολή και τον εξευτελισμό της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των οροθετικών σε «προστασία του πολίτη».

Όπως μάλιστα μας πληροφορεί η Πρωτοβουλία Οργανώσεων για τις Οροθετικές Κοπέλες, οι γυναίκες αυτές προφυλακίστηκαν υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής, χωρίς καν να τους δίνεται η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για τον hiv, όντας οροθετικές.

Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, αρχίζουν οι πρώτες αντιδράσεις. Μία από τις πρώτες η προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, για την διαπόμπευση των κοριτσιών, η απόφαση της οποίας ήρθε μετά από περίπου 4 μήνες και η Αρχή Προστασίας στην πραγματικότητα νομιμοποίησε την όλη διαδικασία παραπέμποντας στο Σύνταγμα παραμιλώντας περί της αρχής διάκρισης των εξουσιών... Η δεύτερη αντίδραση ήταν η μήνυση προς όλους τους υπεύθυνους (αστυνομία, γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ) από τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για την προστασία από τον hiv.

Το Σωματείο μας από την αρχή δραστηριοποιήθηκε, καθώς ένα κομμάτι της τρανς κοινότητας, ένα μέρος των τρανς γυναικών, πλήρως αποκλεισμένο από τον χώρο της εργασίας και της κοινωνικής ζωής, ασκεί στην πραγματικότητα εξαναγκαστική σεξουαλική εργασία. Και πράγματι, στις 11 Ιουνίου ξεκίνησαν οι πρώτες επιχειρήσεις της αστυνομίας με την συνοδεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι πρώτες συλλήψεις και υποχρεωτικές εξετάσεις τρανς γυναικών, οι οποίες συνεχίζονται έως και σήμερα.

Το αποκορύφωμα ήταν στα τέλη Αυγούστου όταν έγινε μαζική επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας, όπου συνελήφθησαν περίπου 25 τρανς γυναίκες και οδηγήθηκαν για υποχρεωτικές εξετάσεις. Το ΣΥΔ εξέδωσε καταγγελία ενώ στείλαμε επιστολή προς τον νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης στην οποία –οποία έκπληξις- ένα μήνα μετά δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Βεβαίως κανείς δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε όλη αυτήν την βαρβαρότητα, καθώς ήδη βρισκόμαστε στο ΣΥΔ στην διαδικασία κατάθεσης μήνυσης προς όλους τους υπεύθυνους για τις μαζικές προσαγωγές και τις υποχρεωτικές εξετάσεις.

Όπως ανέφερα πιο πριν, ένα μέρος των τρανς γυναικών, πράγματι όντας αποκλεισμένο από τον χώρο εργασίας, ασκεί καταναγκαστική σεξουαλική εργασία. Αυτό όμως είναι μόνο ένα μέρος της αλήθειας. Η πλήρης εικόνα, η πραγματική αλήθεια είναι ότι οι τρανς γυναίκες προσαγάγονται χωρίς καμία απόδειξη, χωρίς καμία μαρτυρία, καθώς θεωρείται θεώρημα που δεν χρειάζεται απόδειξη, ότι τρανς ίσον πορνεία. Η πραγματική εικόνα λοιπόν, πέραν του αποκλεισμού από τον χώρο της εργασίας, είναι ότι οι τρανς γυναίκες συλλαμβάνονται απλά λόγω της ταυτότητάς τους, γιΆ αυτό που είναι.

Αντιγράφω από καταγγελία τρανς κοπέλας από το υλικό που έχουμε συλλέξει για να καταθέσουμε την μήνυση: «Γύρω στις 2:30 βρισκόμουν στην Λεωφόρο Καβάλας με ένα φίλο. Σταμάτησα σε ένα περίπτερο για νερό και τσιγάρα. Μπήκαμε σΆ ένα ταξί, δεν είχαμε όμως αντιληφθεί ότι από πίσω μας ακολουθούσε ένα περιπολικό, το οποίο αφού μπήκαμε στο ταξί έκανε όπισθεν και ακινητοποίησε το ταξί. Κατέβηκαν 4 αστυνομικοί και μας είπαν να βγούμε. Τους ζητήσαμε τον λόγο, αρνούνταν να μας απαντήσουν. Τελικά βγήκαμε από τον φόβο μην μας κτυπήσουν. Μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε και στη διαδρομή μας εξύβριζαν και μας χλεύαζαν. Στο αστυνομικό τμήμα μας εξευτέλισαν και όταν τους είπαμε πως θα τους καταγγείλουμε μας είπαν ΅ποιος θα πιστέψει ένα τραβέλιΆ». Και δεν είναι η μοναδική ανάλογη καταγγελία.

Αυτή φίλες και φίλοι ήταν μόνο μία από τις καταθέσεις που μας δόθηκαν στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς που είμαστε στη διαδικασία κατάθεσης και επιβεβαιώνουν ότι οι προσαγωγές των τρανς γυναικών στην πραγματικότητα γίνονται λόγω της ταυτότητάς μας, απλά γιατί είμαστε τρανς.

Επιτρέψτε μου επίσης, κάνοντας μία παρέκβαση να αναφερθώ σε κάτι που φαίνεται άσχετο μεν, πιστεύω όμως απολύτως συναφές: Λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, στην τρανς κοινότητα υπάρχουν πολλά τρανς άτομα που αδυνατούν να επιβιώσουν, αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά τον εαυτό τους ακόμη και για την καθημερινή τροφή τους. Το ΣΥΔ στα πλαίσια αυτά έχει ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής τροφίμων για την υποστήριξή τους, και διενεργεί καθημερινά συσσίτιο για περίπου 20 τρανς άτομα. Πριν περίπου δύο μήνες απευθυνθήκαμε σε μία φιλανθρωπική οργάνωση για τρόφιμα, τους είπαμε ότι είμαστε από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Εκ των υστέρων καταλάβαμε ότι εκείνοι δεν κατάλαβαν ότι «διεμφυλικός» σημαίνει τρανς, και όταν συναντηθήκαμε με κάποιον υπεύθυνο και τους εξηγήσαμε ότι έχουμε τρανς άτομα άπορα που αδυνατούν να έχουν την καθημερινή τους τροφή μου απάντησε το εξής καταπληκτικό: «εμείς δίνουμε τρόφιμα σε παιδάκια και γέροντες, εμείς φροντίζουμε ανθρώπους», «ανθρώπους» μου επανέλαβε εμφατικά. Δεν θα ήθελα να σας περιγράψω τί ακολούθησε, το συμπέρασμα εδώ είναι ένα: στην πραγματικότητα αυτό που αμφισβητείται στα τρανς άτομα είναι η ιδιότητα άνθρωπος. Έχουμε λοιπόν την εξίσωση τρανς ίσον πορνεία ίσον περιθώριο ίσον μη άνθρωπος.

Εδώ φτάνουμε στην επιτομή του ρατσισμού που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα και που η πολιτεία όχι μόνο δεν φροντίζει για την άρση των διακρίσεων, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού που αντιμετωπίζουμε νομοθετώντας, τουναντίον διώκει τα τρανς άτομα στην πραγματικότητα λόγω της ταυτότητάς τους, απλά επειδή είναι τρανς. Ποιός άλλωστε να ασχοληθεί με ένα «τραβέλι», όπως είπε πριν αυτός που συνέλαβε μια φίλη μας τρανς...

Επιτρέψτε μου να μιλήσω λίγο προσωπικά: πολλές φορές κάποιοι μου λένε «Μαρίνα γίνεσαι επιθετική», ή «εσείς οι τρανς γίνεστε συχνά επιθετικές». Πολύ θα ήθελα όμως αγαπητές φίλες / φίλοι, να μου πείτε πώς θα τα αντιμετωπίζατε όλα αυτά εσείς. Όταν σου αμφισβητούν ότι έχεις την ιδιότητα άνθρωπος, πώς το αντιμετωπίζεις;

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, καταλήγοντας θα ήθελα να πω ότι εδώ είναι η ευθύνη όλων μας, γιατί στην ουσία απΆ αυτόν τον ρατσισμό βρισκόμαστε σε κίνδυνο όλες και όλοι: όταν σε συνθήκες κρίσης, κρίσης οικονομικής, κρίσης θεσμών, κρίσης ακόμη και δημοκρατίας καθώς μία νεοναζιστική συμμορία έχει την νομιμοποίηση του Κοινοβουλίου και του 7% του ελληνικού λαού, όταν ο καθένας / καθεμιά μας ταυτίζεται με οικονομικά μεγέθη και αριθμούς και περικόπτονται και καταπατούνται δικαιώματα, τότε η έννοια άνθρωπος χάνεται, και τότε οι μοίρα όλων μας θα είναι κοινή.

Σας ευχαριστώ.
Μαρίνα ΓαλανούΣωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)
Ζαν Μωρεάς 17, Κουκάκι, Αθήνα.
http://www.transgender-association.gr/
transgender.support.association@gmail.com


* μέλος της πανευρωπαϊκής οργάνωσης
Transgender Europe (TGEU)
http://www.tgeu.org

Επικοινωνία: Μαρίνα Γαλανού.
Τηλ. 6944820441 (ώρες: 14.00-21.00)
marina@transs.gr.

******************************************************************
πίσω πάνω

 

Ποιοί Είμαστε ~ Διαφημιστείτε ~ Όροι και Ευθύνες ~ Χάρτης Σελίδας ~ Επικοινωνία
πίσω πάνω