Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
24 Ιανουαρίου : Αδριανός


Σαν Σήμερα
24 Ιανουαρίου

LGBT People in History

Αδριανός

Ο Πούπλιος Αίλιος Τραϊανός Αδριανός (24 Ιανουαρίου 76 - 10 Ιουλίου 138 μ.Χ.), στα λατινικά Publius Aelius Traianus Hadrianus, υπήρξε Αυτοκράτορας της Ρώμης κατά τα έτη 117 – 138, καθώς επίσης στωικός και επικούρειος φιλόσοφος. Αποτελεί τον τρίτο από τους λεγόμενους "Πέντε Καλούς Αυτοκράτορες". Η βασιλεία του είχε ένα διστακτικό ξεκίνημα, μια ένδοξη περίοδο ακμής και ένα τραγικό επίλογο.
Ο Πούπλιος Αίλιος Τραϊανός Αδριανός (24 Ιανουαρίου 76 - 10 Ιουλίου 138 μ.Χ.), στα λατινικά Publius Aelius Traianus Hadrianus, υπήρξε Ρωμαίος αυτοκράτορας την περίοδο 117-138 μ.Χ.

Γεννήθηκε το 78 μ.Χ.. Τόπος καταγωγής του ήταν η ιταλική πόλη Αδρία. Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και την ανατροφή του την ανέλαβε ο αυτοκράτορας Τραϊανός τον οποίο και ακολούθησε σε όλες του τις εκστρατείες. Στους πολέμους που διεξήγαγε ο αυτοκράτορας Τραϊανός, ο Αδριανός αναδείχθηκε. Όταν το 117 μ.Χ. ο Τραϊανός απεβίωσε, με την υποστήριξη και της αυτοκράτειρας ο Αδριανός έγινε ο νέος αυτοκράτορας. Μόλις έγινε αυτοκράτορας ο Αδριανός χάραξε νέα στρατιωτική και εσωτερική πολιτική. Έθεσε τέρμα στους συνεχείς κατακτητικούς πολέμους και ανήγειρε οχυρωματικά έργα κατά μήκος των απέραντων συνόρων της αυτοκρατορίας.


Ο μόνος πόλεμος που διεξήγαγε ήταν αυτός εναντίων του Ιουδαίων (132-135 μ.Χ.). Αφορμή του πολέμου αυτού ήταν μία διαταγή του Αδριανού για την ίδρυση ιερού καπιτωλίου του Διός στο χώρο του ναού των Εβραίων. Οι Εβραίοι θεωρώντας το παραπάνω ως βεβήλωση του ιερού χώρου επαναστάτησαν. Κατά τον πόλεμο αυτό περίπου 58.0000 Ιουδαίοι σφαγιάσθηκαν πολλοί άλλοι έγιναν ανδράποδα (δούλοι) και πλέον επιτρεπόταν στους Ιουδαίους να εισέρχονται στην Ιερουσαλήμ μία φορά το έτος.

Είναι γεγονός ότι παρά την μη διεξαγωγή κατακτητικών πολέμων ο Αδριανός διατηρούσε πάντα τον ρωμαϊκό στρατό πλήρως οργανωμένο και έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο. Επισκέπτονταν ο ίδιος προσωπικά τις επαρχίες για να έχει καλή γνώση των προβλημάτων που αυτές αντιμετώπιζαν. Τα περισσότερα έτη της παραμονής του στον αυτοκρατορικό θρόνο τα διήλθε εξετάζοντας και λύνοντας τα προβλήματα των επαρχιών της αχανούς αυτοκρατορίας. Συγκρότησε διοικητικό σώμα από ικανά άτομα για να των βοηθούν στη διοίκηση της αυτοκρατορίας και ίδρυσε γραφεία μελέτης όλων των ζητημάτων. Έθεσε τις βάσεις για την αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση των επαρχιών. Κωδικοποίησε την νομοθεσία με την έκδοση του "Διηνεκούς διατάγματος".

Ίδρυσε νέες πόλεις όπως την Αδριανούπολη στη Θράκη και βελτίωσε την θέση των δούλων. Στην Αθήνα ίδρυσε την Αδριάνειο βιβλιοθήκη και το Αδριάνειο υδραγωγείο. Επέκτεινε την πόλη έως το Στάδιο και ανήγειρε την Πύλη του Αδριανού. Έγραψε επίσης και μια σύντομη αυτοβιογραφία, προκειμένου να εξηγήσει ορισμένες από τις πράξεις και τις πτυχές του χαρακτήρα του, η οποία σήμερα δεν σώζεται.

Ωστόσο ο Αδριανός, έχει μείνει στην ιστορία ως ένας ειρηνοποιός αυτοκράτορας, ο οποίος δεν έκρυψε τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές του προτιμήσεις˙ είναι πλήθος οι ιστορικές μαρτυρίες για τον σύντροφό του, Αντίνοο, ο οποίος τον συνόδευε σε όλα του τα ταξίδια στην αυτοκρατορία.


LGBT People in History

Πηγή : ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - COLOURFUL PLANET με πληροφορίες από The Indepentend και Biblionet.Gr

******************************************************************


πίσω πάνω

 

πίσω πάνω