Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Ηνωμένο Βασίλειο: Αυτοκτονία τρανς καθηγήτριας


Flag of United Kingdom Ηνωμένο Βασίλειο : Kυριακή, 24 Mαρτίου 2013 | 20:05


Αυτοκτονία τρανς καθηγήτριας.


The primary school in Accrington, Lancashire, where Lucy Meadows taught. Photograph: Pat Isaacs/Cavendish Press


Μετάφραση για το transs.gr
*Αφροδίτη Παπαγεωργίου


Οι μαθητές και γονείς έμαθαν τον Δεκέμβριο του 2012, ότι ο καθηγητής του σχολείου St Mary Magdalen's School στο Accrington του Lancashire, Nathan Upton, 32 ετών,θα προχωρούσε στην μετάβαση προς γυναίκα και θα επέστρεφε στο σχολείο ως Lucy Meadows μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Τα νέα ήρθαν αργότερα όταν βρέθηκε το κορμί της νεκρό στο σπίτι της στο Accrington την Τρίτη που μας πέρασε από την αστυνομία.

Η διευθύντρια του σχολείου Karen Hardman περιγράφει την Meadows ως ένα "πολύτιμο μέρος του προσωπικού του σχολείου" και συμπλήρωσε ότι στο σχολείο αντιμετωπίζουν την απώλειά της ως απώλεια ενός πολύ αγαπημένου προσώπου. "Τα νέα για τον θάνατο της Λούσι ήταν ένα τρομερό σοκ για όλους μας στο σχολείο. Ήταν ένα πολύ πολύτιμο μέλος του προσωπικού μας και στέλνουμε στην οικογένεια και τους φίλους της την συμπάθεια και τις προσευχές μας"

Η μετάβαση της Meadows ανακοινώθηκε στο σχολείο σε ένα newsletter πληροφορώντας τους γονείς και τους καθηγητές για την αλλαγή. Έγραφε: "Ο κύριος Upton πρόσφατα έκανε μία σημαντική αλλαγή στην ζωή του και θα κάνει μετάβαση για να ζήσει ως γυναίκα. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα επιστρέψει στην εργασία της ως κυρία Meadows."

Σύμφωνα με τους γονείς, έξι μαθητές, ηλικίας μεταξύ 10 και 12 ετών είχαν πληροφορηθεί ότι η καθηγήτριά τους "είχε γεννηθεί με μυαλό κοριτσιού σε σώμα αγοριού".

Ωστόσο, κάποιοι γονείς, όπως έγραψε ο τύπος, διαμαρτυρήθηκαν ότι τα παιδιά τους ήταν πολύ μικρά για να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται θέματα διεμφυλικότητας και θα ήταν μπερδεμένα και αναστατωμένα με αυτήν την ξαφνική αλλαγή. Σε μία δήλωσή της η Meadows πριν τα Χριστούγεννα είπε: "Ήταν ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για μένα, και σαφώς δεν ήταν μία εύκολη απόφαση. Είμαι ευγνώμων στην διοίκηση και τους φίλους στο St Mary Magdalen's για την υποστήριξή τους. Αυτό που θα ζητούσα τώρα είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά μου για να μπορέσω να συνεχίσω την εργασία μου στην οποία είμαι αφοσιωμένη και την οποία απολαμβάνω πολύ".

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: "Στις 4.45pm την Τρίτη, έγινε κλήση της αστυνομίας από ένα ασθενοφόρο για την καταγραφή ενός θανάτου στην οδό Ramsbottom στο Accrington. Όταν φτάσαμε βρήκαμε το πτώμα μιας 32χρονης γυναίκας. Δεν υπήρχαν ύποπτες συνθήκες και θα προετοιμάσουμε τον φάκελο για την προανάκριση. Πιστεύουμε ωστόσο ότι πρόκειται για αυτοκτονία".

Οι λόγοι για τους οποίους πιθανότητα αυτοκτόνησε δεν είναι καθαροί, παρ' ότι αυτό θα γίνει αντικείμενο έρευνας.

Ωστόσο η Helen Belcher, διευθύντρια της TransMedia Watch, δήλωσε ότι η Meadows "υπέφερε από συνεχείς οχλήσεις και παρενοχλήσεις στην προσωπική της ζωή από δημοσιογράφους στην κρίσιμη περίοδο που ήταν ευάλωτη κατά τα Χριστούγεννα. Αυτός ο υψηλός βαθμός έκλυσης της προσοχής από τον Τύπο, καταλαβαίνετε, κάθε άλλο παρά βοήθησε την ψυχική της κατάσταση εκείνες τις στιγμές".

Την Πρωτοχρονιά έστειλε σε έναν φίλο ένα email στο οποίο διαμαρτυρόταν ότι τα ΜΜΕ είχαν δημοσιεύσει φωτογραφία της από τον γάμο της και ανέβασαν επίσης φωτογραφίες από την σελίδα της αδερφής της στο Facebook. Επίσης ανέφερε για την απόφασή της να αποκαλύψει την ταυτότητά της.

Αυτό που καταγράφεται είναι ότι η απόφαση της Meadows να προχωρήσει στην επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου τους έγινε αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος από τα ΜΜΕ και το γράμμα της προς τους γονείς, τελικώς διέρρευσε προς τον Τύπο. Το θέμα καλύφθηκε από πολλά μίντια, ένα όμως εξ αυτών του Richard Littlejohn σε στήλη της Daily Mail έγραφε "το θέμα δεν είναι ότι βρίσκεται σε λάθος σώμα, αλλά σε λάθος δουλειά", και ο αρθρογράφος καλούσε τους αναγνώστες να αναλογιστούν τις "ολέθριες συνέπειες" που θα είχε η αλλαγή αυτή για τους μαθητές της.

Μάλιστα μετά το άρθρο αυτό, πάνω από 3.000 κόσμος συνυπέγραψε αίτημα προς την Daily Mail να απολυθεί ο Littlejohn και να υπάρξει απολογία της εφημερίδας. Ακολούθησε επίσης διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της εφημερίδας. Επιπλέον η Kate Green βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε "Είναι απολύτως απαράδεκτος ο εξευτελισμός ανθρώπων ή η προσβολή της ιδιωτικότητάς τους".

Ωστόσο η Daily Mail υποστηρίζει τον Littlejohn και εκπρόσωπός της δήλωσε "είναι θλιβερό το γεγονός ότι αυτός ο τραγικός θάνατος τώρα γίνεται αντικείμενο μίας ενορχηστρωμένης επίθεσης μέσω τούιτερ και άλλων μέσων για να προωθήσουν κάποιοι την δική τους ατζέντα".

Trans News
Μετάφραση για το transs.gr : * Αφροδίτη Παπαγεωργίου

* Η Αφροδίτη Παπαγεωργίου είναι τρανς γυναίκα, ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

 Transs.gr  με πληροφορίες   The Guardian (1) - (2)

******************************************************************


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω