Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Η UNAIDS ζητά από τις αρχές της Ελλάδας την κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης (39α)


Flag of Europe Κόσμος : Πέμπτη, 1 Aυγούστου 2013 | 11:15


Η UNAIDS ζητά από τις αρχές της Ελλάδας την κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης (39α)


*


Μετάφραση για το transs.gr
*Ειρήνη ΠετροπούλουΓΕΝΕΥΗ, 31 Ιουλίου 2013 - Το Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τον HIV / AIDS (UNAIDS) εκφράζει βαθιά ανησυχία για την επαναφορά της Υγειονομικής Διάταξης στην Ελλάδα η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να κάνει απαγορευτική την πρόσβαση σε υπηρεσίες που έχουν σχέση με τον HIV.

Τίποτα δεν αποδεικνύει πως η ποινικοποίηση – ιδιαίτερα οι στοχευμένες προσεγγίσεις (στοχοποίηση) κατά μεμονωμένων μελών των πληθυσμιακών ομάδων – θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του HIV. Αντιθέτως, τα μέτρα αυτά αποτρέπουν όσα άτομα πλήττονται περισσότερο από τον ιό να στραφούν προς τις σωτήριες υγειονομικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας του.

Η Υγειονομική Διάταξη τέθηκε αρχικά σε ισχύ τον Απρίλιο του 2012 με την εφαρμογή μέτρων «ειδικού ελέγχου» και «ελέγχου» κατά των εργαζομένων του σεξ, των μεταναστών και των ατόμων που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Αμέσως μετά την εφαρμογή του Διατάγματος ξεκίνησαν οι πρώτες συλλήψεις ατόμων εργαζομένων του σεξ, με προσαγωγές, υποβολή σε τεστ ελέγχου της προθετικότητας, απαγγελία κατηγοριών και δημοσιοποίηση φωτογραφιών και προσωπικών τους στοιχείων.

Η Υγειονομική διάταξη καταργήθηκε μεν τον Απρίλιο του 2013, ωστόσο η κυβέρνηση προχώρησε τον Ιούνιο του ίδιου έτους στην επαναφορά της. Η UNAIDS είναι ιδιαίτερα θορυβημένη από αυτήν την επαναφορά, η οποία ορίζει τις ίδιες ακριβώς διατάξεις, εφόσον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για πράξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η UNAIDS συνιστά στις ελληνικές αρχές να καταργήσουν την Υγειονομική Διάταξη και να ξεκινήσουν τον διάλογο με εμπειρογνώμονες του τομέα της υγείας, με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς ώστε να αναπτυχθούν κατάλληλα τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα διατάξεις που αφορούν την δημόσια υγεία. Όλοι οι άνθρωποι-συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων του σεξ και των πελατών τους, των ατόμων που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο - θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις εθελοντικές και εμπιστευτικές υπηρεσίες υγείας και να προστατεύονται κατά των διακρίσεων.

UNAIDS

Το Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το HIV / AIDS (UNAIDS) πρωτοστατεί και εμπνέει τον κόσμο πάνω στην επίτευξη ενός κοινού οράματος εξάλειψης των νέων μολύνσεων από τον ιό του HIV, της εξάλειψης των διακρίσεων και των θανάτων λόγω του AIDS. Η UNAIDS απαρτίζεται από 11 συνολικά οργανώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ήτοι Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), UNICEF, Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (WFP), Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA), Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC), UN Women, Διεθνής
 


News


Μετάφραση για το transs.gr :
Ειρήνη Πετροπούλου

* H Ειρήνη Πετροπούλου σπούδασε αγγλική φιλολογία και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας. Εργάζεται ως μεταφράστρια επιστημονικών κυρίως κειμένων την τελευταία 25ετία. Παράλληλα, ασχολείται με τον LGBT ακτιβισμό από τα φοιτητικά της χρόνια και αργότερα με την αρθρογραφία και πρόσφατα με την εκπόνηση ερευνών για την LGBT κοινότητα. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.


Πηγή: UNAIDS

******************************************************************


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω