Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Πως μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή


Greece Flag Ελλάδα: Δευτέρα, 5 Aυγούστου 2013| 20:15Πως μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή*


Γράφει ο : Τάσος Π. Καραντής
Η εικόνα, πλέον, του κόμματος της Χρυσής Αυγής, είναι διαυγής. Είναι ένα ναζιστικό κόμμα. Το δείχνει η μελέτη, της, τριακονταετούς, ιστορίας του, το απλό, έστω, κοίταγμα των εντύπων τους και των ιστοσελίδων τους, που βρίθουν ύμνων για τον Χίτλερ και το ναζισμό, καθώς και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό με τα ναζιστικά, σύμβολα και λάβαρά τους και τον ίδιο τον Χίτλερ να δεσπόζει σε αρκετά εξώφυλλά τους!


Μια πιο σε βάθος ανάγνωσή τους, σε κάνει αναγνώστη των πιο αποκρουστικών ρατσιστικών, ομοφοβικών, εθνικιστικών και μιλιταριστικών θέσεων κι απόψεων, που αποτελούν την, ουσιαστική, ιδεολογία τους.

Κυρίως, βέβαια, το δείχνουν οι βίαιες πράξεις τους, εναντίον μιας ευρείας γκάμας συνανθρώπων μας(αλλοδαποί μετανάστες, Εβραίοι, Αφρικανοί, Αφροαμερικανοί, Τσιγγάνοι, κομμουνιστές και γενικότερα Αριστεροί, ομοφυλόφιλοι, ανένταχτοι δημοκράτες) για να, καταλήξουν, στο άμεσο μέλλον, εναντίων όλων όσων από εμάς διαφωνούμε, ως Άνθρωποι και Δημοκράτες, με τα ρατσιστικά και εθνικοσοσιαλιστικά πιστεύω τους…!

Η, πεζοδρομιακή, συμπεριφορά τους, μέσα στη Βουλή, αποτελεί ντροπή για την ελληνική δημοκρατία και δίνει την χαρακτηριστική βολή(με τη χυδαία αυτή εικόνα του κοινοβουλίου) στην ίδια την Ελλάδα, διεθνώς.

Ο στόχος τους, είναι πολύ συγκεκριμένος. Αντιγράφοντας τις μεθόδους των ναζί, στην πορεία τους για την κατάκτηση της εξουσίας στη Γερμανία, κινούνται μεθοδικά και με σχέδιο, κατά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος!
Με το πρόσφατο «ρατσιστικό συσσίτιο» τους, ξεχείλισε – και συμβολικά - το ποτήρι!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ: «Μία ελληνική έκδοση του ναζιστικού ύμνου, δημιουργία του Horst Wessel, επέλεξε η Χρυσή Αυγή ως μουσική υπόκρουση κατά τη διάρκεια της ρατσιστικής διανομής τροφίμων που διοργάνωσε «μόνο για Έλληνες» στα γραφεία της στον σταθμό Λαρίσης, όπως καταγράφει ρεπορτάζ του EnetEnglis. Έτσι την ημέρα – επέτειο της πτώσης της Χούντας των Συνταγματαρχών, σε μια γωνιά της Αθήνας ακουγόταν ο απαγορευμένος πια στη Γερμανία ύμνος των Ναζί.»
Αποτελεί όνειδος και ύβρις! Στην Ελλάδα που δεινοπάθησε από τους Ναζί Γερμανούς κατακτητές, με χιλιάδες νεκρών πολιτών και ποτάμια αίματος Ελλήνων στρατιωτών και Εθνικών Αγωνιστών, σήμερα, από ένα ελληνικό(;) κόμμα, Ελλήνων(;), να ακούγεται, στην ελεύθερη Αθήνα, την πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, ο ύμνος του Χίτλερ, ο ύμνος, δηλαδή των, τότε, κατακτητών μας! (βλ. http://tvxs.gr/news/ellada/o-ymnos-ton-nazi-akoystike-sto-ratsistiko-syssitio-tis-xrysis-aygis).

Αν προσθέσουμε, την δημοσκοπική της γιγάντωση(τρίτο κόμμα, με ποσοστά 13% - 15%), έχει χτυπήσει, ήδη, ο συναγερμός, για τη δημοκρατία μας! Βρισκόμαστε προ του κινδύνου εκρίζωσης της ίδιας της δημοκρατίας και της μετατροπής μας σε μια ναζιστική, στρατιωτικά οργανωμένη κοινωνία!

Το κύριο, λοιπόν, κι άμεσο ερώτημα, είναι πώς αντιμετωπίζεται σήμερα αυτή η απειλή από την πολιτεία και τα κόμματα του «δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου» στην Ελλάδα;

Υπάρχουν τρεις(3) τρόποι, τους οποίους, παραθέτω, αν κι εδώ θα εξετάσουμε, τον θεσμικό/νομικό, ο οποίος μπορεί να φέρει - άμεσα, αναίμακτα κι ειρηνικά – αποτελέσματα. Βασική αρχή, όμως, της λύσης που θα εξετάσουμε και θα προτείνουμε, είναι, ότι δεν πρέπει να υπονομεύουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, την υπάρχουσα Δημοκρατία (την κοινοβουλευτική δημοκρατία), η οποία, μπορεί να μην είναι η ιδεατή, όπως η άμεση δημοκρατία (δεν είναι του παρόντος το θέμα), αλλά αυτό το είδος δημοκρατικού πολιτεύματος έχουμε σήμερα. Την μεγάλη κρίση που βιώνουμε, δεν μπορεί να την φορτωθεί η Δημοκρατία, αλλά, αυτοί, που, την τελευταία 20ετία, την κακομεταχειρίστηκαν. Γιατί, διά μέσου αυτής της ίδιας Δημοκρατίας (από τη μεταπολίτευση δηλαδή και μετά), έχουν γίνει, ριζοσπαστικές και προοδευτικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία, από, ιδρύσεως του ελληνικού κράτους (1835). Όπως έχω ξαναγράψει, άλλο το 1974, άλλο το 1981, άλλο το μητσοτακικό 1990, άλλο το σημιτικό 1996, άλλο το καραμανλικό 2004, άλλο το παπανδρεϊκό 2009 κι άλλο το 2013 της εξαθλίωσης… ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, «καίγοντας μαζί με τα ξερά και τα χλωρά»…

Ας ξεκινήσουμε, όμως, αντίστροφα, τους τρόπους αντιμετώπισης κι εξουδετέρωσης της Χρυσής Αυγής :

1)  Ο αναρχικός κι αντιεξουσιαστικός χώρος, προτείνει την απευθείας σύγκρουση μαζί τους, διά της  βίας. Αυτή, πέρα, ότι είναι,  η έσχατη και αιματηρότερη των λύσεων – όταν δεν θα υπάρχει άλλο περιθώριο διαφορετικής επιλογής κι αντίδρασης -  έχει πολλά μειονεκτήματα, δίνοντας, ταυτόχρονα, πολλά πλεονεκτήματα στη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι ο σκοπός αυτού του άρθρου να αναλύσει αυτήν την πρόταση, ούτε βρισκόμαστε, εξάλλου, σ’ αυτό το στάδιο και νομίζω, ότι ο κάθε νηφάλιος δημοκράτης πολίτης, δε θα θέλει και να φτάσουμε…

2)  Η Αριστερά, όλων των τάσεων, προτείνει την μαχητική κινηματική δράση των από κάτω. Εδώ όμως υπάρχουν πολλά εμπόδια, θα τα έλεγα, που τα θέτω ως ερωτήματα : α) Πόσο είναι το ποσοστό των δημοκρατικών πολιτών που ανήκουν στην κομμουνιστική αριστερά ή έστω σε άλλες, μαρξιστικές – λενινιστικές, συνιστώσες της; Μικρό, για να καταφέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Το δείχνουν τα εκλογικά ποσοστά, η ίδια η διάθεση των δημοκρατικών πολιτών, αλλά, δυστυχώς, κι η στενά κομματική συμπεριφορά των ίδιων αυτών των κομμάτων, που κάνει τους ανένταχτους δημοκράτες να κρατάνε απόσταση ασφαλείας (βλ. εδώ).

Ο τρόπος αυτός, νομίζω, θα παραμείνει, εγκλωβισμένος, στις αγκυλώσεις τους και στα στερεότυπά τους, μη έλκοντας ποτέ, αυθόρμητα, τη μεγάλη δημοκρατική μερίδα του λαού, περιορίζοντάς τους, μόνο στις δικές τους φιέστες – φεστιβάλ και διαδηλώσεις…  


3) Ο τρόπος που θα εξετάσουμε και θα προτείνουμε εδώ είναι ο θεσμικός/νομικός, στα πλαίσια του «δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου», ο οποίος μπορεί να φέρει άμεσα κι έμπρακτα αποτελέσματα.


Ο ισχυρός αντιρατσιστικός νόμος του Αντώνη Ρουπακιώτη
(ο αντιρατσιστικός νόμος, δηλαδή, που κατατέθηκε από ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ)

Στο νόμο αυτόν περιέχονται :

α) Στο άρθρο 3, η άρνηση εγκλημάτων πολέμου, άρα και του ολοκαυτώματος.

β) Στο άρθρο 5, η ποινικοποίηση της ρητορικής και των πράξεων μίσους από νομικά πρόσωπα (δηλ. και των κομμάτων). Μάλιστα, προβλέπει ακόμη και ανάκληση λειτουργίας για ένα χρονικό διάστημα και σε περίπτωση υποτροπής ακόμη και οριστικό χαρακτήρα παύσης λειτουργίας. Και όλα αυτά με απλή απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Δηλαδή είναι ΑΜΕΣΟ.

Είναι απλό, ψηφίζεις έναν τέτοιο νόμο, και εάν κάποιος βουλευτής της ΧΑ (εκπρόσωπος δηλαδή του νομικού προσώπου όπως λέει ο νόμος) επιδοθεί σε ακραίο κήρυγμα μίσους ή/και πράξεις μίσους, ξεκινάς τη διαδικασία.

Όταν όμως τέθηκε το θέμα του αντιρατσιστικού Ρουπακιώτη, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν, ξεχωριστά, το δικό τους νομοσχέδιο. Γιατί; Τους βολεύει η ύπαρξη της ΧΑ; Τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλο δέος και φόβητρο; Και τη ΝΔ, ως πιθανός συνεργάτης, όταν θα έχουν καταρρεύσει τα πάντα για τη "σωτηρία της πατρίδας";… Ερωτήματα θέτω…

Διαβάστε εδώ τον αντιρατσιστικό νόμο του Ρουπακιώτη

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/8090308.pdf


Η πρόταση του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου

Τον άλλο τρόπο τον έχει περιγράψει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ο κ. Αλιβιζάτος :

 Το μεν ισχύον Σύνταγμα δεν επιτρέπει να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα, όμως υπάρχει νομικό οπλοστάσιο (έστω και χωρίς αντιρατσιστικό νόμο), που μπορεί να χαρακτηριστεί μια οργάνωση ως εγκληματική κι ως εκ τούτου, να μπει σε ισχύ διαδικασία απονομιμοποίησης.

 Υπάρχει ο περίφημος νόμος Σταθόπουλου, που έχει ενσωματωθεί στον ποινικό κώδικα(άρθρο 187). Πρόκειται για παράνομες καθημερινές ενέργειες και αναφέρομαι μόνο στο στοιχείο της βίας. Το στοιχείο της βίας από το συγκεκριμένο πολιτικό οργανισμό(τη ΧΑ) δεν είναι ένα απώτερο ενδεχόμενο «όταν καταλάβουμε την εξουσία θα χρησιμοποιήσουμε βία για να επιβάλουμε το καθεστώς μας». Είναι στοιχείο της καθημερινότητάς μας πια…

Υπάρχει κατάλογος των ενεργειών που προσάπτει η αστυνομία στη ΧΑ, από τον περασμένο Ιούνιο έως σήμερα : 20 περιπτώσεις χρήσης βίας(με και χωρίς βουλευτές της). Συνεπώς, μας βοηθά πολύ ο χαρακτηρισμός της, ως εγκληματικής οργάνωσης, η οποία, όμως, δεν διαλύεται.

Βάση του συγκεκριμένου νόμου (άρθρο 187) δεν χρειάζεται διάπραξη εγκλημάτων, που προβλέπει ο νόμος, να αποβλέπει άμεσα ή έμμεσα στο να αποκομίσει οικονομικά ή άλλα οφέλη. Άρα υπάρχει η πιθανότατα να επιτρέπεται η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης, εφόσον συντρέχουν οι τέσσερις προϋποθέσεις που θα έχει αυτός ο νόμος. Μιλάμε για δομημένη οργάνωση, όχι απλή συμμορία, με διάρκεια, αποτελούμενη από τουλάχιστον 3 άτομα, με σκοπό την τέλεση των συγκεκριμένων εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα εγκλήματα, ένα από αυτά, η βαριά σωματική βλάβη, προβλέπεται ρητά από τον ισχύοντα νόμο. Για το μέλλον όχι για το παρελθόν – εκεί θα υπήρχε θέμα για τους βουλευτές – ενώ, προσωπική γνώμη του Αλιβιζάτου είναι, να έμπαινε και το έγκλημα του ρατσισμού.

Δηλαδή, λέει, ο καθηγητής Αλιβιζάτος, δεν χρειάζεται απόδειξη τέλεσης εγκλημάτων βίας. Εάν αποδειχθεί νομικά(μέσω του 187ΠΚ), ότι η βία είναι στοιχείο της καθημερινότητας, μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση (μάλιστα λέει δομημένη οργάνωση, όχι απλή συμμορία), με διάρκεια και σκοπό την τέλεση συγκεκριμένων εγκλημάτων.

Διαβάστε εδώ όλη τη σχετική συζήτηση, όπου ο Νίκος Αλιβιζάτος κατέθεσε τις προτάσεις του για το πώς μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ
http://tvxs.gr/news/ellada/oi-nomikoi-symfonoyn-i-xa-prepei-na-antimetopistei-os-egklimatiki-organosi


Ευρώπη : Υπέρ της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής – υποδεικνύοντας νομικούς τρόπους


Nils Muiznieks
(Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης - Επιστολή σε The Economist, 6 Ιουλίου 2013 – Μετάφραση στα ελληνικά από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι)

«Κύριοι - Συμφωνώ απόλυτα ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα πιο ισχυρό αντιρατσιστικό νόμο» («Ρατσιστικά διλήμματα», 22 Ιουνίου 2013). Αλλά δεν συμφωνώ ότι η απαγόρευση του νεοναζιστικού πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή «θα μπορούσε να είναι αντιπαραγωγική» και μπορεί να είναι αντίθετη με το δικαίωμα της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι. Πρόσφατα αναφέρθηκα στη Χρυσή Αυγή μετά από επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Η ηγεσία του κόμματος αυτού έχει ιστορικούς δεσμούς με τη στρατιωτική χούντα που κυβερνούσε την Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1970 και περιφρονεί ανοικτά τη δημοκρατία.

Η ελληνική δημοκρατία απειλείται σοβαρά. Έχω ενεργά παροτρύνει τις ελληνικές αρχές για τη δίωξη μελών της Χρυσής Αυγής και άλλων που έχουν επιδοθεί σε ρητορική μίσους ή βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης το δικαίωμα να απαγορεύσουν τη Χρυσή Αυγή. Το δικαίωμα στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι δεν είναι απόλυτο και μπορεί να περιορίζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των άλλων. Η Ελλάδα δεσμεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων, το άρθρο τέσσερα της οποίας καλεί τα κράτη να απαγορεύσουν ρατσιστικές οργανώσεις.

Επιπλέον, η Ελλάδα δεσμεύεται από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, τα κράτη μπορούν να επιβάλλουν περιορισμούς σε πολιτικά κόμματα και στα μέλη τους ή στους υποστηρικτές τους.

Οι περιορισμοί αυτοί είναι επιτρεπτοί αν διαπιστωθεί πως ένα πολιτικό κόμμα  χρησιμοποιεί βία για να επιτύχει τους στόχους του και αρνείται τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένης της αρχής της απαγόρευσης των διακρίσεων.».

Διαβάστε :

http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3825
­­

_ . _
 


Άρα λοιπόν έχουμε τρεις τρόπους που ήδη έχουν περιγραφεί. Ο πρώτος δυνητικά (πρέπει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο), ο δεύτερος χρησιμοποιώντας το ήδη υπάρχον νομικό οπλοστάσιο (εδώ βέβαια θα χρειαστούν τολμηροί δικαστές). Κι ο τρίτος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σίγουρα,  προτιμότερος θα ήταν ο πρώτος. Θα ήταν πιο άμεσος. Και θα ήταν ένας νόμος πολλαπλής στόχευσης. Όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ΧΑ, αλλά γενικότερα για την αντιμετώπιση του ρατσιστικού λόγου και πράξης. Π.χ. στα νομικά πρόσωπα, περιέχεται και η Εκκλησία, οπότε, δεν θα μπορούσαν, ιεράρχες της, να κηρύσσουν ρατσιστικό κι ομοφοβικό μίσος, καθώς κι εθνικιστικές κορώνες. Αυτό, θα ίσχυε και για το κάθε δημόσιο πρόσωπο που κάνει το ίδιο.

Εναλλακτικά βέβαια, και ο τρόπος Αλιβιζάτου, είναι καλοδεχούμενος, αλλά, έχει ορισμένες δυσκολίες : α) άτολμο δικαστικό σώμα, β) χρονοβόρος(ξέρουμε όλοι, πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη), μια απόφαση μπορεί να κάνει και πολλά χρόνια, τελεσιδίκως.

Ενώ ο πρώτος (αν ψηφιστεί ο νόμος), μπορεί να είναι άμεσος, με απλή απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο τρόπος Αλιβιζάτου, με όλες τις δυσκολίες του, μπορεί να προσφέρει το εξής πλεονέκτημα : ακόμη κι αν δεν τελεσιδικήσει, μόνο που θα μπει σε διαδικασία, το να υπάρχει εκκρεμότητα ως "εγκληματική οργάνωση", μέσω της δικαιοσύνης, στην πραγματικότητα απονομιμοποιεί στη συνείδηση τη ΧΑ. Γιατί, ακόμη, και να λάβει μέρος στις εκλογές η ΧΑ, όταν εκκρεμεί στη δικαιοσύνη χαρακτηρισμός της ως "εγκληματική οργάνωση", αυτό θα κάνει προβληματική τη συμμετοχή της και - κατά τη γνώμη μου - σίγουρα θα σμικρύνει την εκλογική επιρροή της. Είναι άλλο να την ονομάζουμε "εγκληματική οργάνωση" και άλλο να εκκρεμεί στη δικαιοσύνη κάτι τέτοιο. Τούτο θα την απονομιμοποιούσε στη συνείδηση του κόσμου.

Ο διεθνής κι ευρωπαϊκός δρόμος, είναι η έσχατη λύση, εφόσον, υπάρχουν, εντός Ελλάδας οι θεσμικές/νομικές δυνατότητες.
Εν κατακλείδι, η Χρυσή Αυγή μπορεί να αντιμετωπιστεί και να τεθεί εκτός νόμου(νομικά/θεσμικά), στα πλαίσια της ελληνικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Χρειάζεται, βέβαια, η θέληση και η τόλμη των δημοκρατικών κομμάτων, ώστε να προχωρήσουν άμεσα. Αφήνει καχυποψίες στον δημοκρατικό πολίτη, το ερώτημα, γιατί κωλυσιεργούν και δεν έχουν ήδη προχωρήσει...
Αλλά τα δημοκρατικά κόμματα, είναι οι εκπρόσωποί μας. Εμείς τα ψηφίζουμε... Άρα και στο δικό μας χέρι είναι, να ασκήσουμε πίεση – έξω από κομματικές ταμπέλες(που μόνο έριδες και διασπάσεις φέρνουν) – ως κίνημα δημοκρατικών πολιτών – στους εκπροσώπους μας, που ψηφίσαμε(!), να κινήσουν, ΑΜΕΣΑ, τις διαδικασίες, ώστε να τεθεί εκτός νόμου και κοινοβουλίου(στις επόμενες εκλογές) η Χρυσή Αυγή. Πριν να είναι πολύ αργά για τη Δημοκρατία μας και την ίδια την Ελλάδα…


* Ευχαριστώ τη Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρο του ΣΥΔ (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών) κι εκδότρια του «Πολύχρωμου Πλανήτη», για τα στοιχεία που μου παρείχε και την όλη βοήθειά της.

'Αρθρο - Article
Πολιτική


Πηγή: www.e-orfeas.gr
******************************************************************Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη,τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.com

πίσω πάνω

 

πίσω πάνω