Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Σας φαίνεται η Ρωσία τρομακτική; Κοιτάξτε τι γίνεται στην Ελλάδα


Greece Flag Ελλάδα : Tρίτη, 6 Aυγούστου 2013 | 16:35


Σας φαίνεται η Ρωσία τρομακτική; Κοιτάξτε τι γίνεται στην Ελλάδα


*


Άρθρο στο LA Frontiers της Karen Ocamb

Μετάφραση για το transs.gr
*Ειρήνη ΠετροπούλουEt tu, Brute? (Κι εσύ τέκνον Βρούτε;) Το θέμα της αντι- γκέι τρομοκρατίας, η οποία εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις που ένας εξ’ ίσου τρομακτικός νόμος στην Ελλάδα τείνει να περάσει απαρατήρητος από την LGBT κοινότητα και τους υπέρμαχους της υγειονομικής περίθαλψης.

Η ειδυλλιακή γενέτειρα της λεσβίας ποιήτριας Σαπφούς και των θεών της ελληνικής μυθολογίας, όπως του Άδωνι, δεν είναι τόσο γοητευτική όσο θα θέλαμε να είναι σήμερα όταν ένας άλλος ‘Αδωνις – ο έλληνας Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Άδωνις Γεωργιάδης - επανέφερε ένα μέτρο το οποίο όχι μόνο απαιτεί υποχρεωτικά τεστ HIV αλλά επιτρέπει στην Ελληνική Αστυνομία να σταματά κάποια/ον, ακόμα και τους τουρίστες, με την υποψία ότι είναι οροθετικός/η και να τους υποχρεώνει να εξεταστούν.

Απόσπασμα από το περιοδικό HIV Plus Magazine:

"Σύμφωνα με δημοσίευμα του αγγλόφωνου τμήματος του ειδησεογραφικού διαδικτυακού τόπου ΕΝΕΤ, ο υπουργός Υγείας Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε την Υγειονομική Διάταξη για την Δημόσια Υγεία 39Α, ένα μέτρο που θεσπίστηκε το 2012 και επιτρέπει στην αστυνομία να προσαγάγει άτομα που θεωρεί ύποπτα ως φορείς του ιού του HIV και να τα εξαναγκάζει να υποβληθούν σε τεστ. Παράλληλα, το μέτρο παροτρύνει τους ιδιοκτήτες να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία της έξωσης για τους ενοικιαστές που είναι οροθετικοί (με το πρόσχημα ότι απειλείται η δημόσια υγεία).

Τον Απρίλιο του 2012, το μέτρο αυτό λειτούργησε ως καταλύτης αναγκάζοντας εκατοντάδες γυναίκες να υποβληθούν σε αναγκαστικά τεστ. Οι 17 γυναίκες που βρέθηκαν οροθετικές είδαν να σπιλώνεται η υπόληψη τους με τα προσωπικά τους στοιχεία και τις φωτογραφίες τους να φιγουράρουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως φορείς του ιού του HIV. Είχαν χαρακτηριστεί από την αστυνομία ως "πόρνες", παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να στηρίζουν τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Οι γυναίκες αυτές κρατήθηκαν για μήνες και αφέθηκαν ελεύθερες μόνο όταν καταργήθηκε η Διάταξη.

Το μέτρο αυτό έχει πάλι τεθεί σε ισχύ.

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται πλέον ως αυξανόμενα φοβική χώρα για τους οροθετικούς. Τα ποσοστά των μολύνσεων έχουν αυξηθεί πάνω από το 200% από το 2011, πιθανότατα λόγω της αυξημένης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και της αύξησης της ανεργίας των νέων, η οποία σήμερα έχει ξεπεράσει το 20%. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν διπλασιαστεί οι μολύνσεις ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών από τα 206 περιστατικά το 2011 στα 487. Παράλληλα, έχουν γίνει μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό για την πρόληψη από τα 35 εκατ. ευρώ το 2010 στα 20 εκατομμύρια πέρυσι.

Οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι συνεχώς αυξάνεται η υστερία για τον HIV, εν μέρει λόγω του ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν αναγκάσει αρκετούς Έλληνες, οι περισσότεροι για πρώτη φορά στη ζωή τους, να ζουν στα όρια της φτώχειας. Αύξηση εμφανίζει καθημερινά και ο αριθμός των αστέγων οι οποίοι συγκεντρώνονται πλέον στις κεντρικές πλατείες. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πιο gay-friendly χώρες της Ευρώπης, η αντίδραση κατά των οροθετικών ατόμων κρίνεται ως ανησυχητικό φαινόμενο τόσο για τους επισκέπτες της χώρας όσο και για τους ντόπιους.

Με την επαναφορά του μέτρου από τον κύριο Γεωργιάδη, η αστυνομία μπορεί ακόμα και με μια απλή υποψία να υποβάλει τον οποιοσδήποτε σε αναγκαστικά τεστ. Στην περίπτωση που ανιχνευτεί ως οροθετικός/η οι συνέπειες μπορεί να σημαίνουν την απώλεια της εργασίας σας και την δημοσιοποίηση των προσωπικών σας στοιχείων στα μέσα ενημέρωσης. Επιπροσθέτως, έτσι όπως είναι διατυπωμένη η Διάταξη, ένα οροθετικό άτομο "θα πρέπει να φύγει διά της βίας από το σπίτι που μένει χωρίς να παρέχεται καμία άλλη εναλλακτική λύση."
 


'Αρθρο - Article
News


Μετάφραση για το transs.gr :
Ειρήνη Πετροπούλου

* H Ειρήνη Πετροπούλου σπούδασε αγγλική φιλολογία και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας. Εργάζεται ως μεταφράστρια επιστημονικών κυρίως κειμένων την τελευταία 25ετία. Παράλληλα, ασχολείται με τον LGBT ακτιβισμό από τα φοιτητικά της χρόνια και αργότερα με την αρθρογραφία και πρόσφατα με την εκπόνηση ερευνών για την LGBT κοινότητα. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.


Πηγή: LA Frontiers

******************************************************************


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω