Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Ήμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΠΕΛΑΤΕΣ! της Άννας Απέργη.


Flag Ελλάδα: Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 | 23:25

Ήμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΠΕΛΑΤΕΣ!

Όταν η Τρανς Κοινότητα γράφει ιστορία...*

*Της Άννας ΑπέργηΗ εικόνα που έχουν πλάσει οι περισσότεροι άνθρωποι στο μυαλό τους όταν ακούν την λέξη τρανς, είναι ότι πρόκειται για άτομα που ζουν στο σκοτάδι, στο περιθώριο. Άτομα που πουλάν το κορμί τους μέσα στα σκοτεινά σοκάκια κάποιας πιάτσας! Σε αυτό βέβαια έπαιξαν σημαντικό ρόλο και τα ΜΜΕ και οι διάφορες εκπομπές που ήθελαν να βγάλουν μία τέτοια εικόνα παραέξω. Γιατί αυτό απλά πουλάει. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ, ότι βασικά πράγματα που για τους περισσότερους ανθρώπους είναι αυτονόητα, όπως το δικαίωμα στην εργασία, στη δημόσια υγεία και στην ασφάλιση, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, για ένα τρανς άτομο δεν είναι καθόλου, μα καθόλου αυτονόητα;


Μέσα σε όλο αυτό τον «λαβύρινθο», δημιουργήθηκε η ανάγκη να γεννηθεί μία νέα ιδέα, μία ισχυρή - ηχηρή απόφαση. Να γεννηθεί το ΣΥΔ. Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών που έχω την μεγάλη τιμή να είμαι και μέλος, δημιουργήθηκε στις 15 Μαρτίου του 2010, διεκδικώντας να μπουν στην πολιτική σκηνή τα ζητήματα αποκλεισμού, διακρίσεων, βίας και μισαλλοδοξίας, αλλά και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι!

Συζητήσεις με βουλευτές και υπουργούς όλων των κομμάτων, ερωτήσεις στη Βουλή για τρανς θέματα, ημερίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσθήκη της ταυτότητας φύλου στον νόμο για τα εγκλήματα μίσους καθώς και την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, υλική υποστήριξη σε άπορα τρανς άτομα, καμπάνια για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, και για πρώτη φορά συμμετοχή εκπροσώπου μας, της Προέδρου μας Μαρίνας Γαλανού, σε Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβούλιου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Βήματα μεγάλα, αργά και σταθερά! Η τρανς κοινότητα, έρχεται να ταράξει τα ήσυχα νερά, αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές. Τρεις προτάσεις σε τρανς γυναίκες, για να κατέβουν ως υποψίες δημοτικές σύμβουλοι: Άννα Κουρουπού με τον συνδυασμό ΑθήναΔιαμαντόπετρα (αν και ο συνδυασμός αυτός τελικά αποσύρθηκε από την εκλογική διαδικασία), Κρίστη Ταπάντση με τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη και Ήβη Καϊσερλη με τον συνδυασμό Δίεση Κίνηση Πολιτών στην Κω, έρχονται να δείξουν μία αλλαγή που συμβαίνει αργά αλλά σταθερά, γράφοντας ιστορία...

Όταν μιλάμε για ένα κράτος δικαίου, εννοούμε ίση μεταχείριση όλων των πολιτών . Τα τρανς άτομα όμως μέχρι και σήμερα τα ήθελαν ΠΕΛΑΤΕΣ και όχι ΠΟΛΙΤΕΣ αυτού του κράτους. Τα ήθελαν στο περιθώριο. Να πληρώνουν τους φόρους τους και να είναι «εντάξει» σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, άλλα για δικαιώματα ούτε κουβέντα!

Τέλος λοιπόν σε όλο αυτό το «παραμυθάκι». Και πρέπει τα «παραμύθια» να έχουν αίσιο τέλος. Με δυναμισμό και πείσμα, η τρανς κοινότητα φέτος πιο ενωμένη από ποτέ, με το δίκαιο για σύμμαχο, κάνει διάλογο χωρίς «εκπτώσεις» με όλους τους υποψήφιους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, νησιά και περιφέρεια, για την ίση μεταχείριση, την ισονομία και την άρση των αποκλεισμών και διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι, βγάζοντας έτσι απ το περιθώριο την κοινότητα και διεκδικώντας την άρση του αποκλεισμού στον εργασιακό χώρο για την απασχόληση σε Δημοτικό ή Περιφερειακό επίπεδο.

Την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου σε τοπικό επίπεδο και την προσβασιμότητα στις δημοτικές ή περιφερειακές υπηρεσίες στο σωστό γένος που αρμόζει με την ταυτότητα φύλου του προσώπου. Την κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών των τρανς ανθρώπων μέσω των δημοτικών - κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων. Την δημιουργία προϋποθέσεων για να αναπτυχθεί και να γίνει πιο δυνατός και ολοκληρωμένος ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη σε θέματα διακρίσεων. Τη λειτουργία Γραφείων Ισότητας με ουσιαστικές αρμοδιότητες και σε θέματα της ταυτότητας φύλου. Την παραχώρηση χώρου από τους δήμους που θα χρησιμεύει ως έδρα ΛΟΑΤ οργανώσεων.

Η ελληνική τρανς κοινότητα φέτος, ίσως βρίσκεται στην πιο γόνιμη και μαχητική περίοδο της, υψώνοντας το ανάστημα της μπροστά στους Δήμους και στις Περιφέρειες, βάζοντας ένα τείχος στους αποκλεισμούς και στις διακρίσεις.

Τα τρανς δικαιώματα, είναι ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ....

Ήμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΠΕΛΑΤΕΣ!
Η ιστορία έγραψε...


'Αρθρο - Article
Trans News


* Η Άννα Απέργη είναι μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), αναγνωρισμένης συλλογικότητας για τα τρανς δικαιώματα. Έχει σπουδάσει styling και ιστορία τέχνης.


******************************************************************


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω