Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «Θέση του ΣΥΔ για το Athens Pride».


Greece Flag Ελλάδα : Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 | 16:40

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

 

(Αρ. Αποφ. Πρωτ. 7646/2010 - Αρ. Μητρ. Περιφ. Αττ. 19388)

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

       

 


Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Θέση του ΣΥΔ για το Athens Pride».

 
*Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένη συλλογικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας με την παρούσα ανακοίνωση, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να κάνει γνωστές τις θέσεις που αποφασίστηκαν συλλογικά από τη Γενική Συνέλευσή μας σε σχέση με το Athens Pride.


Το ΣΥΔ, είχε εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του σχετικά με τον τρόπο διοργάνωσης και διεξαγωγής του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride, σε ανακοίνωσή του από τον Ιούνιο του 2012 (μπορείτε να δείτε εδώ). Μάλιστα είχαμε αποστείλει από τότε επιστολή προς την οργανωτική επιτροπή του Athens Pride, με κοινοποίηση προς όλες τις LGBT οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, στην οποία δεν πήραμε ποτέ απάντηση, ή μάλλον η απάντηση που πήραμε ήταν ότι «διαβουλευόμαστε» και νεότερον ουδέν.

Οι ανησυχίες μας, δυστυχώς επαληθεύτηκαν όταν μετά το Athens Pride του 2014 μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride εξέφρασαν δημόσια κακοποιητικές τρανσφοβικές θέσεις, είτε μέσω αρθρογραφίας, είτε σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης, είτε στη λίστα επικοινωνίας των LGBT οργανώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της διοργάνωσης του Athens Pride, ποτέ δε συμμετείχε κάποιο τρανς άτομο στη διοργάνωση.

Mετά τον Ιούνιο του 2014, εκφράσαμε εκ νέου τις έντονες διαφωνίες μας και τις θέσαμε στον εσωτερικό διάλογο των LGBT οργανώσεων, επιθυμώντας το θέμα να λυθεί με αυτόν τον τρόπο, και όχι με δημόσια αντιπαράθεση. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις προς όλες τις LGBT οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, σε τέσσερις –κυρίως– άξονες: α) θέματα διαφάνειας, β) τρανσφοβικού λόγου, γ) αντιπροσώπευση της τρανς κοινότητας στην οργανωτική επιτροπή, δ) διεκδικητικότητας, με τη προσδοκία να γίνει ένας εποικοδομητικός παραγωγικός διάλογος εντός κοινότητας. Η οργανωτική επιτροπή του Athens Pride, απέφυγε να συμμετάσχει στον διάλογο που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 όταν έγινε συνάντηση των LGBT οργανώσεων με αντικείμενο αυτό το θέμα, δεν αναζητήθηκαν ευθύνες για τρανσφοβικές θέσεις μελών της οργανωτικής επιτροπής, ούτε δόθηκε ουσιαστική απάντηση στη μη συμπερίληψη των τρανς τόσο στην οργανωτική επιτροπή όσο και στον εκφραζόμενο δημόσιο λόγο από το Athens Pride.

Μετά όλων αυτών τέθηκε το ζήτημα αρχικά στο Διοικητικό Συμβούλιο και εν συνεχεία στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΔ, όπου αποφασίστηκε:

«Λόγω κρουσμάτων τρανσφοβικού λόγου που έχουν παρατηρηθεί από το Athens Pride και για τα οποία δεν έχουν υπάρξει ικανοποιητικές απαντήσεις αλλά και μη συμπερίληψης των τρανς στη διοργάνωση, αλλά και έλλειψης διαφάνειας, το ΣΥΔ έως ότου να ολοκληρωθεί ένας διάλογος, που δεν θα μπορούσε παρά να καταλήξει στη συμπεριληπτική συμμετοχή των τρανς στη διαδικασία διοργάνωσης του Athens Pride, δε θα συμμετάσχει τόσο στο ίδιο το Athens Pride, όσο και σε δημόσιες εκδηλώσεις του AP, ενώ έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα δε θα προσκαλούνται εκπρόσωποι του AP στις εκδηλώσεις του ΣΥΔ. Ως οργάνωση το ΣΥΔ, αναζητά πάντα τις κατά το δυνατόν ευρύτερες συνεργασίες, όμως πάντα στο πλαίσιο της ειλικρίνειας, της ισοτιμίας και εντός πλαισίου των σκοπών του που είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων και της τρανσφοβίας. Προς το παρόν τα παραπάνω κρίνουμε ότι δεν ικανοποιούνται σε σχέση με το Athens Pride».


Παράλληλα θεωρούμε ότι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η συμμετοχή των LGBT οργανώσεων και συνεπώς και του ΣΥΔ περιορίζεται μόνο στη συμμετοχή τους με «περίπτερο», ενώ δεν υπάρχει καμία συμμετοχή τους ως προς τη διοργάνωση που γίνεται από μία κλειστή υποομάδα της ΑΜΚΕ Athens Pride, καθώς επίσης με τον τρόπο που πραγματοποιείται (απουσία τρανς έκφρασης και συμμετοχής) θεωρούμε ότι περιορίζεται στην πράξη να είναι LGB.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), ούτε μπορεί ούτε επιθυμεί να αναμιγνύεται σε εσωτερικά θέματα άλλων οργανώσεων, όμως θεωρεί ότι η διοργάνωση του Athens Pride, ως κεντρική δημόσια έκφραση της LGBT κοινότητας, δεν αφορά μία κλειστή ομάδα αλλά όλη την κοινότητα και τις οργανώσεις της, από την οποία δεν μπορεί να απουσιάζει η διαφάνεια, δεν μπορούν να απουσιάζουν οι τρανς άνθρωποι ούτε από τη λήψη αποφάσεων ούτε από τη δημόσια έκφραση λόγου, ενώ δεν έχει θέση ο τρανσφοβικός λόγος.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΏΝ (Σ.Υ.Δ.)
Συγγρού 29, Αθήνα, Τ.Κ. 11743

http://www.transgender-association.gr/


Επικοινωνία:
transgender.support.association@gmail.com

* μέλος της Transgender Europe (TGEU)
http://www.tgeu.orgTrans News

******************************************************************
πίσω πάνω

 

Ποιοί Είμαστε ~ Διαφημιστείτε ~ Όροι και Ευθύνες ~ Χάρτης Σελίδας ~ Επικοινωνία
πίσω πάνω