Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Αν υπήρχε Θεός θα ήταν τρανς ____ Της Άννας Κουρουπού


Flag Ελλάδα: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 | 06:45

Αν υπήρχε Θεός θα ήταν τρανς

photo: renu-art@flickr

*Της 'Aννας ΚουρουπούΑπλώνω τις σκέψεις μου σε ένα λευκό σεντόνι, για να μπορέσει η αγνότητα του λευκού να σβήσει κάθε στερεότυπο που έχει εγκατασταθεί στον εγκέφαλό μου, θέλοντας και μη.

Μη νομίζεις, έχω κι εγώ πολλά από αυτά. Αλλά είναι σαράκι και παλεύω με όποιον τρόπο μπορώ να τα ξεκολλήσω από πάνω μου. Δεν είναι εύκολο, σε καταλαβαίνω.


Αν, λοιπόν, πίστευα πως αυτός ο Θεός -που με γαλούχησε η μάνα μου, ο πατέρας μου, όλο μου το σόι, η γειτονιά, το χωριό, η πόλη, η χώρα, η κοινωνία- είναι ένας γεράκος, τροφαντός μεν, ασπρομάλλης δε, δεν τον θέλω έτσι. Είναι κακόγουστη φιγούρα. Τουλάχιστον για τα σημερινά δεδομένα, που ακόμη και ένα παιδί τον αμφισβητεί, αν έχει το άλλο το σαράκι. Της αμφιβολίας. Εκείνη η υπέροχη αίσθηση, που δεν σ' αφήνει να κοιμηθείς κάποια βράδια και ψάχνεις και ψάχνεσαι.

Ούτε γριούλα τον θέλω. Κι αυτό στερεότυπο είναι. Βέβαια, τα παλικάρια της τότε εκκλησίας, κάτι ήξεραν. Με τη Μαγδαληνή πόρνη, είναι δυνατόν να έχει μορφή γυναικεία ο «Θεός»; Απ' την άλλη, μια γυναίκα Θεός θα τα έκανε λίγο... μπάχαλο. Βλέπεις, πολύπλοκο μυαλό, εύστροφο, δαιδαλώδες.

Ενώ αν ήταν τρανς! Τι μεγαλείο! Καταρχάς θα τραβούσε αμέσως την προσοχή σου. Ήθελες δεν ήθελες. Αν βάλει μια τρανς κάτι στο κεφάλι της, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, θα το καταφέρει. Άρα έχουμε, πρωτίστως, έναν Θεό αποφασιστικό. Δεν είναι φοβητσιάρης.

Δεύτερον, θα ήταν εντυπωσιακός. Θα σου κέντριζε το ενδιαφέρον να τον ανακαλύψεις. Και σίγουρα θα σε κέρδιζε. Γιατί, πολύ απλά, θα άγγιζε όλες σου τις πλευρές. Αυτές που μόνο εσύ ξέρεις, αλλά σε έναν γέρο ή μια γριά με κάτασπρα μαλλιά, τι να πεις; Ότι είσαι bisexoual, ας πούμε; Εσύ που τσινάς τώρα που διαβάζεις, μπορεί να μην είσαι. Φαντάσου τόσους και τόσους που είναι -και καλά κάνουν- να εκμυστηρεύονται σε έναν Θεό τρανς τα σεξουαλικά τους θεματάκια! Σωτηρία της ψυχής.

Φυσικά δεν είναι μόνο τα θέματα που αφορούν στο σεξ. Κάθε τι που βασανίζει έναν νου ή μια ψυχή, ένας τρανς Θεός μπορεί να τον βοηθήσει πιο εύκολα, γιατί πολύ απλά οι διαστάσεις του είναι... τρισδιάστατες. Μια γυναίκα θα την καταλάβει αμέσως. Θα την πονέσει. Μια μάνα ακόμη πιο πολύ, για δυο λόγους: Γιατί είναι δύσκολο να γίνει μάνα και περισσότερο γιατί έχει τη μητέρα στο υπέρτατο σημείο. Στην κορυφή.

Έναν άντρα επίσης θα τον συμπονέσει, επειδή θα υπάρχει ένα κομμάτι στον εγκέφαλό του, που θα λειτουργεί τετράγωνα. Άρα, πρακτικά. Άρα, αποτελεσματικά. Αλλά όχι μονόπλευρα και στενόμυαλα.

Οι εκπρόσωποί του φυσικά δεν θα ήταν κορμιά με μαυροφορεμένα φουστάνια. Θα ήταν πολύχρωμα. Λαμπερά, αλλά όχι από χρυσάφια. Από ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή και τα δικαιώματά της. Αυτός ο γέρος που έχετε τώρα, μόνο υποχρεώσεις με μαστίγιο δέχεται. Γιατί ο Θεός αγαπάει τη ζωή και δεν πρέπει να ψάχνει εκατοντάδες αφορμές για να πενθούμε και να κλαίμε. Ούτε τιμωρεί επειδή δεν πάμε με τα «νερά» του.

Να στον ζωγραφίσω; Πρόσωπο κέρινο. Τεράστιες βλεφαρίδες. Ένα στήθος έτοιμο να εκραγεί στο στενό, κατακόκκινο φόρεμα. Μην ψάχνεις για φύλο. Όλα υπάρχουν. Βάλε ό,τι χρώμα μαλλιά σου αρέσουν. Έτσι κι αλλιώς, περούκα θα φοράει, για να μη βαρεθείς ποτέ. Έναν Θεό είναι κατάρα να τον βαριέσαι.


'Αρθρο - Article

* Η 'Aννα Κουρουπού είναι Γενική Γραμματέας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), αναγνωρισμένης συλλογικότητας για τα τρανς δικαιώματα. Συγγραφέας και αρθρογράφος.


******************************************************************


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω