Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Transgender Europe: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί για την ενδυνάμωση των τρανς δικαιωμάτων.


Flag  ΕΕ: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015| 11:10


Δελτίο Τύπου - Transgender Europe: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί για την ενδυνάμωση των τρανς δικαιωμάτων.


*


 
Μετάφραση για το transs.gr
*Αφροδίτη Παπαγεωργίου


Η Transgender Europe, ευρωπαϊκή οργάνωση για τα τρανς δικαιώματα, καλωσορίζει την Έκθεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δημοκρατία στον κόσμο, για το 2013, η οποία υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου του 2015.

Η Έκθεση αυτή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων με έδαφος τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, και καλεί για τον πολλαπλασιασμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της βίας και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς άνθρωποι.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να δράσουν για τον τερματισμό της κατηγοριοποίησης των τρανς ταυτοτήτων με την ετικέτα της ψυχικής διαταραχής. Καλεί και ενθαρρύνει τα κράτη να εισάγουν νομοθεσίες τόσο για την γρήγορη, διαφανή και προσβάσιμη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου βασισμένη στον αυτοπροσδιορισμό των προσώπων, όσο και για την αντιμετώπιση των τρανσφοβικών εγκλημάτων μίσους και των διακρίσεων. Αναφέρει σαφώς ότι οι προϋποθέσεις στείρωσης θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως καταστρατήγηση του δικαιώματος στη φυσική ακεραιότητα αλλά και της αναπαραγωγικής υγείας και δικαιωμάτων.

«Αισθανόμαστε ευτυχείς για την υποστήριξη των τρανς δικαιωμάτων σε αυτή την Έκθεση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά, αδιαίρετα και εφαρμόσιμα ισότροπα για τους τρανς ανθρώπους», σημειώνει ο Richard Köhler εκπρόσωπος της Transgender Europe.

«Οι Κατευθυντήριες Γραμμές για τα LGBT δικαιώματα αποτελούν είναι δεσμευτικό και ισχυρό εργαλείο για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα εργαλεία, τις Κατευθυντήριες Γραμμές, σε πλήρη ανάπτυξη ώστε να εφαρμοστούν ισότιμα για τους τρανς ανθρώπους», συμπληρώνει ο Richard Köhler.

«Δηλώνουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτεί με ξεκάθαρο τρόπο τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου βασισμένη μόνο στον αυτοπροσδιορισμό του προσώπου και καταδικάζει ευθέως τις απαράδεκτες πρακτικές της προαπαιτούμενης στείρωσης», τονίζει η συνδιευθύντρια της Transgender Europe, Arja Voipio.

«Τόσο εκτός όσο και εντός Ευρώπης, τα κράτη θα πρέπει να λάβουν γοργά το μήνυμα και να προχωρήσουν με ταχύτητα σε διαδικασίες σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι νομοθέτες πρέπει να σταματήσουν να νομοθετούν με βάση το παρελθόν και να δημιουργήσουν τις λύσεις για το μέλλον», συμπληρώνει.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη Έκθεση εδώ: ΕΚΘΕΣΗ   (20 Φεβρουαρίου 2015)

Τα σημεία που αναφέρονται συγκεκριμένα στην ταυτότητα φύλου και στους τρανς ανθρώπους, είναι τα ακόλουθα (με έμφαση στο σημείο 163):

159. επισημαίνει ότι […] σε 20 χώρες εξακολουθεί να θεωρείται αδίκημα η διεμφυλική ταυτότητα· καταδικάζει απερίφραστα την πρόσφατη αύξηση των νόμων που εισάγουν διακρίσεις και πιστεύει ότι οι πρακτικές και οι πράξεις βίας σε βάρος ατόμων λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού τους και της ταυτότητας φύλου τους δεν θα πρέπει να παραμένουν ατιμώρητες· συνιστά τη στενή παρακολούθηση της κατάστασης στη Νιγηρία, την Ουγκάντα, την Ινδία και τη Ρωσία, όπου νέοι νόμοι ή πρόσφατες νομικές εξελίξεις απειλούν σοβαρά την ελευθερία των σεξουαλικών μειονοτήτων· επιβεβαιώνει εκ νέου την υποστήριξή του στο συνεχιζόμενο έργο της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με στόχο την καταπολέμηση αυτών των νόμων και πρακτικών που συνιστούν διάκριση , καθώς και στο έργο του ΟΗΕ γενικότερα για το θέμα αυτό·

160. υποστηρίζει την ιδέα ότι η ΕΥΕΔ θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις δράσεις της στον τομέα αυτό και να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε καταστάσεις όπου επιβάλλεται θανατική ποινή και/ή όπου οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, τα αμφιφυλόφιλα, διεμφυλικά και μεσοφυλικά άτομα (ΛΟΑΔΜ) υφίστανται βασανιστήρια και κακομεταχείριση, καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Γραμμές της ΕΕ για τη Θανατική Ποινή και τις Κατευθυντήριες Γραμμές της ΕΕ σχετικά με τα Βασανιστήρια και άλλες Μορφές Σκληρής, Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας·

161. χαιρετίζει την έγκριση το 2013 των κατευθυντηρίων γραμμών της ΕΕ για την προαγωγή και προστασία της άσκησης όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων από λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλα, διεμφυλικά και μεσοφυλικά άτομα (ΛΟΑΔΜ)· καλεί την ΕΥΕΔ και την Επιτροπή να θέσουν το ζήτημα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔΜ στις πολιτικές συνομιλίες και στις συνομιλίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τρίτες χώρες και σε πολυμερή φόρα· τονίζει ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουν η Επιτροπή και η ΕΥΕΔ να θέτουν το ζήτημα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔΜ στις πολιτικές συνομιλίες και στις συνομιλίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να χρησιμοποιούν το EIDHR για τη στήριξη οργανώσεων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ΛΟΑΔΜ, βοηθώντας τις να αμφισβητήσουν τους ομοφοβικούς και τρανσφοβικούς νόμους και τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΔΜ, ευαισθητοποιώντας το γενικό κοινό όσον αφορά τις διακρίσεις και τη βία που υφίστανται τα άτομα με διαφορετικό γενετήσιο προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου, και εξασφαλίζοντας την παροχή επείγουσας βοήθειας (περιλαμβανομένων της ψυχοκοινωνικής και ιατρικής βοήθειας, βοήθειας διαμεσολάβησης και επανένταξης) σε όσους έχουν ανάγκη τέτοιας υποστήριξης·

162. σημειώνει τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ή της αστικής ένωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό χωρών – δεκαεπτά έως σήμερα – ανά τον κόσμο· ενθαρρύνει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα κράτη μέλη να συμβάλουν περαιτέρω στην εξέταση της αναγνώρισης του γάμου ή της αστικής ένωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ως πολιτικού και κοινωνικού ζητήματος που είναι και ζήτημα ανθρώπινων και ατομικών δικαιωμάτων·

163. καλεί την Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αποσύρουν τις διαταραχές ταυτότητας φύλου από τον κατάλογο διανοητικών και συμπεριφορικών διαταραχών· καλεί την Επιτροπή να ενισχύει στις προσπάθειές της για να τεθεί τέρμα στην παθολογικοποίηση της διεμφυλικής ταυτότητας· ενθαρρύνει τα κράτη να εξασφαλίζουν ταχείες, προσβάσιμες και διαφανείς διαδικασίες αναγνώρισης του φύλου που σέβονται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό·

164. επικροτεί την αυξανόμενη πολιτική στήριξη για να τεθεί εκτός νόμου η στείρωση ως απαίτηση για τη νομική αναγνώριση του φύλου, όπως εκφράζεται από τον Ειδικό Εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τα Βασανιστήρια, και υποστηρίζει την άποψη ότι οι απαιτήσεις αυτές θα πρέπει να θεωρούνται και να διώκονται ως παραβίαση του δικαιώματος στη σωματική ακεραιότητα και στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα· 


Trans News
Μετάφραση για το transs.gr : * Αφροδίτη Παπαγεωργίου

* Η Αφροδίτη Παπαγεωργίου είναι τρανς γυναίκα, ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

******************************************************************


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω