Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Ημέρα απολογισμού… μίσους_____Της 'Aννας Απέργη


Flag Ελλάδα: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 | 23:30

Ημέρα απολογισμού... μίσους


*

*Της 'Aννας ΑπέργηΚάθε χρόνο που το ημερολόγιο δείχνει 20 Νοεμβρίου, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να κάνουμε έναν θλιβερό απολογισμό. Έναν απολογισμό που δε «χωράει» μόνο σ’ αυτή την ημέρα, καθώς τρεις ημέρες που περνάνε, τουλάχιστον δύο τρανς άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάπου, σε κάποια μεριά του πλανήτη, από εγκλήματα μίσους. Στον χρόνο που μας πέρασε 272 τρανς συνάνθρωποί μας, αυτή είναι η καταγραφή από τις διεθνείς οργανώσεις αν και τα πραγματικά νούμερα είναι υπερπολλαπλάσια καθώς σε πολλές χώρες δεν υπάρχουν καταγραφές ή οι τρανς άνθρωποι δεν καταγράφονται, έχασαν τη ζωή τους λόγω του παράλογου μίσους.


Έτσι λοιπόν, η Διεθνής Τρανς Κοινότητα, τιμά τους τρανς ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, ή δέχτηκαν και ακόμα δέχονται στο πετσί τους φυσική ή λεκτική βία, αποκλεισμούς και διακρίσεις, λόγω της μισαλλοδοξίας αλλά και του απερίφραστου ρατσιστικού μίσους, κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με τη ονομαζόμενη «Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης».

Πλην όμως των εγκλημάτων μίσους, η Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης, αποτελεί μια ημέρα που εστιάζουμε στα πολλαπλά προβλήματα διακρίσεων και αποκλεισμών που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι.

Ας δούμε όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρανς στην Ελλάδα. Καθημερινά ζητήματα, όπως, η παραλαβή ενός δέματος απ’ το ταχυδρομείο, το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού, η εύρεση στέγης, για να μην μιλήσουμε για αυτό της εργασίας, όπου η εύρεση μίας απλής θέσης εργασίας για ένα οποιοδήποτε άνθρωπο είναι δικαίωμα, για τους τρανς ανθρώπους παραμένει δυστυχώς ένα όνειρο που δεν έχει γίνει πραγματικότητα, ενώ εξαναγκάζονται κάθε στιγμή να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους, το ότι είναι τρανς δηλαδή, χωρίς όμως να το θέλουν. Πράγμα που σημαίνει ότι παραβιάζεται η ιδιωτική τους ζωή, αφήνοντας έτσι το φίδι του ρατσισμού να πνίγει ανενόχλητο το δικαίωμα τους στην ελευθερία και στην αξιοπρέπεια. Το δικαίωμα τους στην ίδια τη ζωή.

Όταν λοιπόν μία κοινωνία δεν αποδίδει ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες της, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει έτσι με αυτό τον τρόπο τις διακρίσεις για λόγους ταυτότητας και έκφρασης φύλου, τότε μιλάμε για μία κοινωνία που δεν είναι καθάρια.

Η τελευταία αναφορά του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα λέει χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των τρανς ατόμων σε μεγάλο βαθμό περιφρονείται, δεν δεικνύεται το ενδιαφέρον, παρ όλο που τα προβλήματά τους είναι πολύ σοβαρά και συναντώνται μόνο σε αυτή την ομάδα. Τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν στο μέγιστο διακρίσεις, μισαλλοδοξία και απερίφραστη βία. Τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα καταστρατηγούνται, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη ζωή, του δικαιώματος στη φυσική τους ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, του δικαιώματος στην υγεία».

Έτσι λοιπόν αν πραγματικά η Πολιτεία θέλει να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και τις διακρίσεις που δέχονται οι τρανς άνθρωποι καθημερινά και για να μη θρηνήσει άλλα θύματα ρατσιστικής βίας, πρέπει να νομοθετήσει για το πιο καίριο ζήτημα της τρανς ατζέντας που δεν είναι άλλο από τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου και η δυνατότητα αλλαγής των εγγράφων των τρανς ανθρώπων χωρίς την προϋπόθεση της επέμβασης.

Η εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης, θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 – 21:00 μμ. Γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με ομιλίες, πολιτικοί, δικηγόροι, ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει πορεία από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Σας καλούμε όλους και όλες, να τιμήσουμε μαζί, τους τρανς ανθρώπους που έπεσαν θύματα λόγο της ταυτότητας φύλου τους, αλλά και να δώσουμε μία σημαντική παρουσία ενάντια στη βία, στο ρατσισμό και στην τρανσφοβία.

[Το άρθρο της Άννας Απέργη, δημοσιεύτηκε στην karfitsa.gr , 18 Νοεμβρίου, 2015]


'Αρθρο - Article

* Η 'Aννα Απέργη είναι μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), αναγνωρισμένης συλλογικότητας για τα τρανς δικαιώματα. Έχει σπουδάσει styling και ιστορία τέχνης.


******************************************************************


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω