Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | ¶ρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Παρασκευόπουλος: Το νομοσχέδιο δεν αφορά τεκνοθεσία & ταυτότητα φύλου, είναι θέματα που εξετάζουμ


Flag Ελλάδα: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 | 23:05Παρασκευόπουλος: Το νομοσχέδιο δεν αφορά τεκνοθεσία και ταυτότητα φύλου, είναι θέματα που εξετάζουμε.


*

Συντάκτης: Ειρήνη Κωστάκη
«Διευκρίνισα, ήδη, ότι αυτό το σχέδιο νόμου δεν αφορά την τεκνοθεσία. Αυτό ίσως μπορεί να έχει και μια διευκρίνιση. Θέλω να πω κάτι το οποίο το έχω ξανά αναφέρει. Το ότι δεν αφορά την τεκνοθεσία δε σημαίνει ότι η πολιτεία αυτήν τη στιγμή εκφράστηκε και την αποδοκιμάζει. Είπα και προηγουμένως ότι είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζεται όπως εξετάζεται. Η ταυτότητα φύλου δεν είναι κάτι θεωρητικό, είναι κάτι το οποίο δρομολογείται με ειδική επιτροπή και είναι θέματα τα οποία μετά την εξέτασή τους θα έρθουν τάχιστα», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος κλείνοντας τη δεύτερη συνεδρίαση με την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.


Με αυτό τον τρόπο έκλεισε το θέμα της τεκνοθεσίας στο παρόν νομοσχέδιο για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης, το οποίο και αναμένεται να ψηφιστεί στις 23 Δεκεμβρίου, αμέσως πριν κλείσει η Βουλή των Ελλήνων για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

«Οι ρυθμίσεις πλέον αφορούν όλους τους συντρόφους», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στο Σύμφωνο στην εναρκτήρια τοποθέτησή του. «Η ρύθμιση δεν έχει σχέση με την θρησκεία. Είναι μια ρύθμιση που αφορά στην κοινωνική ειρήνη. Ρυθμίζει τις σχέσεις ανθρώπων που αποφασίζουν να ζήσουν συντροφικά», είπε, πριν αρχίσουν οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς που κάλεσαν τα μέλη της Επιτροπής χθες να αναπτύσσουν το σκεπτικό στήριξης του νομοσχεδίου, το οποίο όμως δεν αφορά μόνο την επέκταση του Συμφώνου, καθώς μόνο 14 από τα 63 άρθρα, μόλις το ένα από τα οκτώ στο σύνολο κεφάλαια του νομοσχεδίου αφορούν το ζήτημα.

Ο πρώτος γραμματέας, π. Ιερώνυμος, ζήτησε «να πρυτανεύσει η σύνεση για το καλύτερο», εκφράζοντας τις απόψεις της Εκκλησίας: «Η εκκλησία δεν έρχεται για να να διδάξει άρνηση στη ρύθμιση σχέσεων πολιτών μεταξύ τους, έρχεται μόνο και μόνο να υπενθυμίσει το γεγονός ότι έχει τη δική της διδασκαλία από τη θεολογία της, η οποία αντιμετωπίζει τον γάμο ως μυστήριο μέγα. Και ακριβώς, για τον λόγο αυτό δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη σχέση των ανθρώπων σε επίπεδο συμβάσεως ή συμφώνων». Συνέχισε, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία δεν αρνείται το δικαίωμα του κράτους να ρυθμίζει τις σχέσεις του με τους πολίτες», σημείωσε ωστόσο ότι «εμείς έχουμε τη δική μας διδασκαλία. Δεν κηρύσσουμε την πολεμική. Τα Χριστούγεννα είναι η εορτή της Αγίας Οικογενείας και επομένως κάθε φορά που προβάλλουμε εμείς αυτή την εικόνα και την παραθέτουμε προς προσκύνηση στους πιστούς, ταυτόχρονα δείχνουμε και το τι εννοούμε ως εκκλησία ότι είναι οικογένεια. ΑπΆ αυτό δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, σε αυτό εμμένουμε, καταθέτουμε τα κείμενα τα δικά μας και πέραν αυτού δεν μπορούμε να ευχηθούμε τίποτα άλλο παρά να πρυτανεύσει η σύνεση και να φωτιστούμε όλοι προς το καλύτερο και για την κοινωνία μας και για την πολιτεία».

Ο κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, εκπρόσωπος της Ένωσης Εισαγγελέων, είπε ότι για την ώρα καλύπτεται από τη διαβεβαίωση του υπουργού πως οι διατάξεις δεν υποκρύπτουν πρόθεση για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ως ο αμέσως λιγότερο θετικός φορέας στο κομμάτι της τεκνοθεσίας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων Ανθρώπου κ. Γεώργιος Σταυρόπουλος χαιρέτισε το νομοσχέδιο και το πνεύμα που το διέπει για την κατάργηση διακρίσεων, παρά ταύτα κατέθεσε κάποιες παρατηρήσεις περισσότερο για το άρθρο 12, καθώς, όπως είπε, προκαλεί τις μεγαλύτερες επιφυλάξεις.

Ο Θανάσης Βλαχογιάννης, εκπρόσωπος της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), έκανε λόγο για θετική αλλαγή, πρώτη φάση στην αλλαγή στο θέμα των διακρίσεων για τα ομόφυλα ζευγάρια, επισημαίνοντας ότι σε άλλες χώρες, μετά την ψήφιση του συμφώνου, μειώθηκαν τα ποσοστά ομοφοβίας. «Τα ομόφυλα ζευγάρια μεγαλώνουν παιδιά», είπε, ζητώντας από την πολιτεία να νομοθετήσει για το θέμα.

Η κυρία Στέλλα Μπελιά, πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, είπε ότι η γονεϊκότητα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αναδείχτηκε σαν αιχμή του δόρατος στο νομοσχέδιο. «Απαγόρευση γονεϊκότητας δεν υπάρχει σε κανένα κράτος», τόνισε, ζητώντας να καλυφθεί το κενό που θα αναγκάσει την ίδια αν πάθει κάτι και πεθάνει, τα παιδιά της να μην πάνε στη σύντροφό της αλλά σε κάποιο μακρινό συγγενή εξΆ αίματος ή σε ίδρυμα. «Δεν θα πάνε στη σύντροφό μου που τα μεγαλώσαμε μαζί. Γιατί να είμαι εγώ λιγότερο μάνα;» αναρωτήθηκε. Η ίδια και άλλες οργανώσεις, ζήτησαν με βάση πρόταση του Συνηγόρου Πολίτη, να γίνει δεκτή τροπολογία «για να αναγνωριστεί το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν και τους δυο γονείς να μεγαλώνουν μαζί τους».

Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξη Διεμφυλικων Μαρίνα Γαλανού, ζήτησε απαλοιφή των εμφυλων διατυπωσεων από τη νομοθεσία της χώρας ωστε να διευκολυνθούν τα τρανς άτομα στη ζωή τους, ενώ πίεσε για την αλλαγή στις διατάξεις των άρθρων 17, 21 και 29 για τη ρατσιστική βία, ώστε να καλύπτουν και τα intersex άτομα.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος διάβασε το υπόμνημα της Ανώτατης Συμομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), φορέα που είχε προσκαλέσει η Χρυσή Αυγή. Το υπόμνημα έβριθε ρατσιστικού λόγου και εκείνος απάντησε σε αυτό: «Τους απεχθάνομαι και γνωρίζω το πολιτικό κόστος, τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια». Ο βουλευτής συμπλήρωσε: «Θα κληθούμε σε μια βδομάδα να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το γάμο». Ο βουλευτής ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, υπερασπίστηκε την ΑΣΠΕ. «Παρέλκουν αυτές οι εκφράσεις», είπε για τα σχόλια του κ. Καραγιαννίδη, μιλώντας για «απόψεις οι οποίες συνολικά διατρέχουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού». Χαρακτήρισε τις επιδιώξεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας «καθεστώς καθωσπρεπισμού», ενώ υπογράμμισε ότι «άλλο ο οίκος και το γένος που δομούν την οικογένεια, άλλο η διάθεσή μου να συμβιώσω με όποιον θέλω και να μη θέλω να περιβληθώ από το πιστοποιητικό καθωσπρεπισμού». Ο κ. Δαβάκης έκλεισε λέγοντας ότι αν θέλουν ιδιωτική ζωή, «ο ιδιωτικός βίος είναι απολύτως σεβαστός, αλλά μην προκαλούμεθα κιόλας».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου συνεχίζεται την Τετάρτη στην επί των άρθρων συνεδρίαση.


LGBTQI   News
vouliwatch.gr   15.12.2015

******************************************************************Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη,τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.com
πίσω πάνω

 

Ποιοί Είμαστε ~ Διαφημιστείτε ~ Όροι και Ευθύνες ~ Χάρτης Σελίδας ~ Επικοινωνία
πίσω πάνω