Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Τι έγινε στην συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης και τις επόμενες διεκδικήσεις


Flag Ελλάδα: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 | 10:40


Τι έγινε στην συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης και τις επόμενες διεκδικήσεις


*

Συντάκτης: Χριστιάνα Βουκελάτου
Φωτογραφίες : Κίμωνας-Αλέξης Κοκκινάρης
Ο πολυχώρος του Βοοze γέμισε χθες με πολύχρωμα πλάσματα. Στο κοινό εντόπιζες ανθρώπους που είχαν περάσει όλο το βράδυ τους στη Βουλή περιμένοντας με ανυπομονησία και ενθουσιασμό να ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Πολλοί από αυτούς παλεύουν χρόνια για αυτή την ελάχιστη και αυτονόητη, κατάκτηση. Πολλοί από αυτούς, πλέον, θα μπορούν να βρεθούν στο πλευρό του συντρόφου ή της συντρόφισσας τους όταν νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, δεν θα εκδιώχνονται ως ξένοι ακόμη και αν έχουν περάσει τη μισή ζωή τους μαζί τους.


Η ομιλία που διοργανώθηκε από το 3pointmagazine.gr ήταν μία αποτίμηση για το σύμφωνο συμβίωσης, μία κριτική και ένας γόνιμος διάλογος. Στο πάνελ βρέθηκαν οι Μαρίνα Γαλανού (πρόεδρος του ΣΥΔ – Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών), Άλκης Δελαντώνης (ακτιβιστής), Στέλλα Μπελιά (πρόεδρος της οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο»), Κωστής Λιερός (τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ), Αλεζίνη Λόξα (Φοιτήτρια – Μέλος της ομάδας φύλου της Νομικής), Αντώνης Σιγάλας (ΛΟΑΤ ακτιβιστής – μέλος της ΟΛΚΕ) και η Λίνα Θεοδώρου από την φεμινιστική ομάδα Κιουρί-at.

Στο κοινό βρέθηκαν επίσης άτομα και από άλλες ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες όπως αυτή της Colour Youth και της "κατά της ομοφοβιας και τρανσφοβιας στην εκπαίδευση".

Το μικρόφωνο αρχικά πήρε η Μαρίνα Γαλάνου, πρόεδρος του σωματείου ΣΥΔ. «Όλη η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα χαιρέτησε το σύμφωνο και το υποδέχτηκε με χαρά», τόνισε. «Είναι ένα σημαντικό νομοθέτημα που ανοίγει δρόμους. Αυτό το πρώτο βήμα η κυβέρνηση όμως πρέπει να το εκκολάψει με περισσότερη θέρμη ώστε να μπορούμε πλέον να μιλάμε για πραγματική ισότητα ανάμεσα σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια».Το μεγάλο κενό του, όπως τόνισε η ίδια είναι η έλλειψη νομικής αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αλλά και η έλλειψη δυνατότητας τεκνοθεσίας και παιδικής μέριμνα από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το σύμφωνο αφήνει στην απ” έξω τα τρανς άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην ανεύρεση εργασίας και στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που τους αρνείται η πρόσβαση σε κάποια υπηρεσία, επειδή «δεν μοιάζουν με τη φωτογραφία της ταυτότητας, χλευάζονται από τους υπαλλήλους, τους κοιτάνε με δυσπιστία, μπορούν ακόμη να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Αυτή η ψυχολογική κακοποίηση δεν γίνεται να θεωρείται ως "ισότητα"»."Η πλήρης κατάργηση των διακρίσεων δεν θα κατακτηθεί αναίμακτα" τόνισε ο Αντώνης Σιγάλας, ακτιβιστής και μέλος της ΟΛΚΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων το πόσο σημαντικό είναι να νομοθετηθεί ο διαχωρισμός εκκλησίας- κράτους.Μας μίλησε για την επί χρόνια αδιαφορία του κράτους, για το bullying μέχρι θανάτου που δέχτηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από ετεροκανονικούς «ματσό» άνδρες, για τον νεαρό που διώχτηκε από το σπίτι του στην Κρήτη όταν οι γονείς του ανακάλυψαν ότι είχε παρευρεθεί στο Pride , για τον gay άνδρα στην Λάπα Λακωνίας που δεν μπορεί να κυκλοφορεί στο χωριό, εξαιτίας της εχθρικής αντιμετώπισής του από τους κατοίκους ενώ το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του για ασφαλιστικά μέτρα κάνοντας λόγο για "προκλητική συμπεριφορά έναντι των συγχωριανών του".

"Το σύμφωνο είναι σαν να δίνεις σε ένα πολύ πεινασμένο σκυλί ένα ξεροκόμματο μέχρι να του ετοιμάσεις μία μπριζόλα, δεν θα το χορτάσει αλλά θα καταφέρει να επιβιώσει με αυτό" ήταν ο παραλληλισμός που έκανε η Στέλλα Μπελιά (πρόεδρος της οργάνωσης (Οικογένειες Ουράνιο Τόξο).Παραδέχτηκε ότι το νομοθέτημα έχει κάνει πολλές εκπτώσεις και μας μίλησε για την επόμενη ημέρα και τις επόμενες διεκδικήσεις Μας προέτρεψε να καταπολεμήσουμε το φόβο που έχουμε μέσα μας και να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας."Η υιοθεσία παιδιών είναι το κόκκινο πανί για όλους τους συντηρητικούς, αλλά τι να το κάνουμε το σύμφωνο αν δεν μπορούμε να μεριμνήσουμε για τα παιδιά που έχουμε φέρει εμείς οι ίδιοι στον κόσμο", κατέληξε.

Ο Κωστής Λιερός (τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) με τη σειρά του έκανε λόγο για την υποχρέωση της αριστεράς να μεταφέρει τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μέσα στο κοινοβούλιο.Ο Άλκης Δελαντώνης, ακτιβιστής, ξεκίνησε την ομιλία του με το συγγνώμη του πρωθυπουργού μέσα στο κοινοβούλιο, ένα συγγνώμη για τα τόσα χρόνια διακρίσεων κατά της κοινότητας. "Άκουσα καλά; Ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε συγγνώμη από εμένα" έλεγε και ξανα-έλεγε συγκινημένος.Στην ομιλία παρενέβη και η Λίνα Θεοδώρου, μέλος της φεμινιστικής ομάδας Κιουρί-at, κάνοντας λόγω για τη πατριαρχία "ως την αρχή όλων των κακών" και για το πόσο πρέπει να παλέψουμε για να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα που έχουν εμφυτευτεί μέσα μας.Καθ” όλη τη διάρκεια της ομιλίας υπήρχε διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, προσφορά μελών της ομάδας ΛΟΑΤ ΑμεΑ.

Η εκδήλωση έκλεισε με τοποθετήσεις, απορίες του κοινού και απαντήσεις από το πάνελ. Έκλεισε με ένα αίσθημα χαράς και υπερηφάνειας, οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι είναι πλέον θεσμοθετημένα ορατοί. Οι "εχθροί" τους μπορεί να είναι ακόμη πολλοί αλλά η αγάπη των συμμάχων τους και κυριότερα η αγάπη και το κουράγιο των ίδιων είναι πολύ δυνατότερα.

LGBTQI News
3pointmagazine.gr  

******************************************************************Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη,τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.com
πίσω πάνω

 

Ποιοί Είμαστε ~ Διαφημιστείτε ~ Όροι και Ευθύνες ~ Χάρτης Σελίδας ~ Επικοινωνία
πίσω πάνω