Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Βενεζουέλα: Γνωρίστε τη πρώτη τρανς που εξελέγη στο Κοινοβούλιο της χώρας.


Flag Βενεζουέλα: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 | 14:59

ΑΡ. Κ: 497047

Βενεζουέλα: Γνωρίστε τη πρώτη τρανς που εξελέγη στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Η ιστορική ορκωμοσία της Ταμάρα Αντριάν, η πρώτη τρανς που εξελέγη στο Κοινοβούλιο της χώρας καθώς και η δεύτερη τρανς που έχει εκλεγεί σε χώρα της αμερικανικής ηπείρου.


*

 Μετάφραση για το transs.gr
*  
Κατερίνα Τούση.

Η Ταμάρα Αντριάν, τρανς γυναίκα ηλικίας 61 ετών, δικηγόρος και καθηγήτρια πανεπιστημίου, ορκίστηκε επίσημα στην Εθνική Σύνοδο της Βενεζουέλας στις 14 Ιανουαρίου 2016.

Η Αντριάν, η οποία είχε παρουσιαστεί πέρσι, στο The Advocate και συγκεκριμένα στο προφίλ των ακτιβιστών που αγωνίζονται για την τρανς ισότητα στην Αμερική, είναι η δεύτερη τρανς που έχει εκλεγεί ποτέ σε χώρα της αμερικανικής ηπείρου, σύμφωνα με το VoluntadPopular. Η πρώτη ήταν η Michelle Suárez Bértora, η οποία έγινε μέλος της Γερουσίας της Ουρουγουάης το 2014.


«Για κάποιο λόγο, είμαι πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους που πίστευαν ότι ήταν αδύνατον να εμπλακώ ενεργά με την πολιτική», ανέφερε η Αντριάν στη Washington Blade τον περασμένο Δεκέμβρη όταν ανακοινώθηκε η εκλογή της.

«Αυτού του είδους οι ειδήσεις, ελπίζουμε να δώσουν κίνητρο σε ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, να δραστηριοποιηθούν πολιτικά και σε άλλες χώρες», ανέφερε μια δήλωση συγχαρητηρίων από τη διεθνή οργάνωση ILGA όταν κέρδισε στις εκλογές τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Ταμάρα Αντριάν (τρίτη από αριστερά)


Η Αντριάν είναι μέλος και αναπληρώτρια γενική γραμματέας της ILGA, οργάνωσης ομπρέλα που δραστηριοποιείται τα τελευταία 38 χρόνια και έχει πάνω από 1100 μέλη οργανώσεις γκέι, λεσβιακών, αμφί, τρανς και ίντερσεξ δικαιωμάτων σε έξι διαφορετικές διεθνείς ζώνες. Αυτές οι ζώνες περιλαμβάνουν την Αφρική, την Ασία, την Λατινική Αμερική, την Καραϊβική, την Βόρεια Αμερική, και την Ωκεανία.

«Η εκλογή της Ταμάρα ως η πρώτη ανοιχτά τρανς άνθρωπος στην Εθνική Σύνοδο της Βενεζουέλας, είναι καταπληκτικό νέο για την χώρα, την ζώνη, αλλά και για όλους τους τρανς ανθρώπους του κόσμου», ανέφεραν η Έλεν Κένεντυ και η Ρούθ Μπαλντατσίνο, γενικοί γραμματείς της ILGA.

«Οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι εξαιρούνται και είναι θύματα διάκρισης σε πολλά επίπεδα. Η πολιτική εκπροσώπηση παρέχει ένα παράθυρο ορατότητας. Εκλεγμένοι πολιτικοί όπως η Ταμάρα αποτελούν πρότυπα για πολλούς ανθρώπους πέρα της εθνικής τους ταυτότητας, και τέτοιου είδους ειδήσεις ελπίζουμε πως θα δώσουν κίνητρο και σε άλλους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, να πολιτικοποιηθούν και σε άλλες χώρες».

Η εκλογική καμπάνια της Αντριάν, δεν ήταν όμως χωρίς προβλήματα. Ήταν αναγκασμένη να δηλώσει την υποψηφιότητα της με το αρσενικό όνομα που της ορίστηκε κατά την γέννησή της, καθώς, όπως αναφέρθηκε από την Sydney Morning Herald το περασμένο Αύγουστο, η νομοθεσία της Βενεζουέλας προς το παρόν, δεν επιτρέπει νομικά στους πολίτες της να αλλάξουν το όνομά και το γένος τους σύμφωνα με τη ταυτότητα φύλου τους.

Η Αντριάν εξελέγη με το κόμμα του Popular Will, μιας προοδευτικής, κέντροαριστερής παράταξης φιλικής προς τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, που κατέχει 14 από τις 167 θέσεις της Εθνικής Συνόδου της Βενεζουέλας. Ενεργή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ στη Βενεζουέλα, η Αντριάν θα είναι αναπληρώτρια, γεγονός που θα της επιτρέψει να ασκήσει το αξίωμα αυτό στην απουσία του Τόμας Γκουανίπα και να αναλάβει τα δικαιώματα και καθήκοντα μέλους της διεθνής συνέλευσης, σύμφωνα με τη Washington Blade. Όταν έθεσε την υποψηφιότητα της, εξελέγη στην πρωτεύουσα του Καρακάς.

Η Αντριάν απέκτησε το διδακτορικό της στο Εμπορικό Δίκαιο από το πανεπιστήμιο Université Panthéon-Assas στο Παρίσι, και είναι επίσης καθηγήτρια της νομικής στο Catholic University Andres Bello, στο Central University of Venezuela, και στο Metropolitan University.

Αφού ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη το 2002 για να κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού, η Αντριάν, έκανε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας για να αναγνωριστεί η ταυτότητα του φύλου της τον Μάιο του 2004. Προς έκπληξη των τρανς υποστηρικτών σε όλο τον κόσμο, ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση στην έφεσή της, και η εκλογή της, σηματοδοτεί την απεγνωσμένη έκκληση της χώρας για ισότητα των τρανς.

Η Αντριάν, είναι μέρος μιας αυξανόμενης ομάδας τρανς πολιτικών, που έχουν εκλεγεί σε χώρες της Αμερικανικής ηπείρου. Το 2012, η Αντελά Χερνάντεζ, ήταν ο πρώτος τρανς άνθρωπος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Καλιμπαριέν, στην επαρχία Βίλα Κλάρα στη Κούβα. Τέλος, το 2014, η Λουίζα Ρεβίλα Ούρκια, έγινε ο πρώτος τρανς άνθρωπος που έγινε μέλος στο τοπικό συμβούλιο του Λα Εσπεράνζα στην Επαρχία του Τρουγίλλο στο Περού.

Trans News


Πηγή: Advocate.

* Κατερίνα Τούση

Η Κατερίνα Τούση έχει γεννηθεί στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία και διδάσκει σε σχολείο της Αθήνας. Είναι μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Στο transs.gr συμμετέχει εθελοντικά, στηρίζοντας τον αγώνα, της τρανς κοινότητας.

© Transs.gr 
******************************************************************
Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 ? 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.com

Το transs.gr, λειτουργεί εθελοντικά χωρίς καμμία κρατική ή άλλη επιχορήγηση.
Transs.gr works in voluntary basis and does not take state-run or any other kind of aid grand.
Support Transs.Gr.
πίσω πάνω

 

Ποιοί Είμαστε ~ Διαφημιστείτε ~ Όροι και Ευθύνες ~ Χάρτης Σελίδας ~ Επικοινωνία
πίσω πάνω