Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
ΗΠΑ: Η συγκινητική συνέντευξη μιας μαύρης τρανς γυναίκας για την κακοποίηση της στη φυλακή.


   ΗΠΑ: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 | 15:25

ΑΡ.Κ.: 497026

ΗΠΑ: Η συγκινητική συνέντευξη μιας μαύρης τρανς γυναίκας για την κακοποίηση της στη φυλακή.


Η Ashley Diamond.

 Μετάφραση για το transs.gr
*  
Κωνσταντίνος Κουλαξής


Η Άσλευ Ντάιμοντ, οι οποία βιάστηκε κατ 'επανάληψη σε φυλακή της Τζόρτζια, ενώ κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της τής στέρησαν τις γυναικείες ορμόνες που έπαιρνε τα προηγούμενα 17 χρόνια, έλαβε την περασμένη εβδομάδα αποζημίωση από την Πολιτεία της Τζόρτζια.


Η περίπτωση της Ντάιμοντ, της οποίας η σωματική κακοποίηση και επαναλαμβανόμενος βιασμός στην φυλακή τροφοδότησε τον περασμένο χρόνο τη συζήτηση για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις αρχές της Τζόρτζια.

Η Ντάιμοντ, ετών 37, αποφυλακίσθηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα της Τζόρτζια τον Αύγουστο του 2015, αφού εξέτισε τα τρία χρόνια από μια οκταετή ποινή για παραβίαση των περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί για ένα μη-βίαιο έγκλημα.

Η Άσλευ τοποθετήθηκε σε ανδρική φυλακή, της στέρησαν τις γυναικείες ορμόνες που έπαιρνε –αγωγή που λάμβανε για 17 χρόνια και που είναι απαραίτητη για την (ονομαζόμενη) «δυσφορία φύλου»– και κακοποιήθηκε σεξουαλικά τουλάχιστον οκτώ φορές.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή της, η Ντάιμοντ ξέσπασε σε κλάματα αφηγούμενη το πώς την κακοποίησαν, την παρενόχλησαν και της επιτέθηκαν, ενώ αποκάλυψε ότι είχε αναζητήσει βοήθεια. «Η βία που υπέστη στα χέρια άλλων μέσα στην φυλακή ήταν πραγματικά, πραγματικά άγρια», είπε. «Πώς μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να κάνουμε έναν άλλον άνθρωπο να αισθανθεί ότι η ζωή του δεν έχει αξία, ότι είναι αναλώσιμη; Αποφάσισα να μιλήσω για τα όσα έζησα γιατί δεν θέλω κανένας άλλος να αισθανθεί και να βιώσει αυτά που πέρασα εγώ», πρόσθεσε.

Το Southern Poverty Law Center (SPLC) που την εκπροσώπησε κατέληξε σε εξωδικαστική συμφωνία με το Τμήμα Σωφρονισμού της Πολιτείας της Τζόρτζια αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την οποία οι αρχές κατέβαλαν στην κα Ντάιμοντ αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύπτεται. Η περίπτωσή της αναδείχθηκε σε διεθνές επίπεδο και συγκέντρωσε δημόσια υποστήριξη από διασημότητες όπως ο Elton John και μουσικός Michael Stipe. Ως αποτέλεσμα της αγωγής της Ντάιμοντ, δεκάδες τρανς κρατούμενες λαμβάνουν τώρα για πρώτη φορά την ορμονική θεραπεία που χρειάζονται με την είσοδο τους στις φυλακές, σύμφωνα με το SPLC.

«Αυτός ο δικαστικός αγώνας αφορούσε πάντα κάτι πολύ μεγαλύτερο από την δική μου προσωπική περίπτωση μόνο», δήλωσε η Ντάιμοντ. «Αφορούσε την καταπολέμηση της αδικίας και την εξασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν άλλα τρανς άτομα που θα υποστούν την τρομακτική κακοποίηση και κακομεταχείριση που έζησα εγώ πίσω από τα κάγκελα», πρόσθεσε.

Η δικηγόρος της Ντάιμοντ, Τσινγιέρε Έτζι, δήλωσε ότι υπάρχει μια ταπεινωτική αντιμετώπιση των τρανς ατόμων σε ολόκληρο το σωφρονιστικό σύστημα της Τζόρτζια, που υποβάλλονται σε συστηματική, κρατική κακοποίηση. «Είναι συστημική η υποτίμηση, η παραμέληση και η αποτυχία τους να σεβασθούν την ανθρώπινη υπόσταση και δικαιώματα των τρανς ατόμων», είπε.

Η κα Ντάιμοντ είχε έναν πολύ δύσκολο χρόνο μετά την αποφυλάκιση της, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα New York Times. Έπαιρνε 40 δολάρια την εβδομάδα για να καθαρίζει σκυλόσπιτα στο καταφύγιο ζώων ενός φίλου της, ενώ αυτά δεν ήταν αρκετά για να πληρώσει τα έξοδα για την νομική της εκπροσώπηση ή για την ιατρική της θεραπεία της. Στις φυλακές διαγνώσθηκε από τους γιατρούς με μετα-τραυματικό στρες και διπολική διαταραχή.

Το βίντεο με την συνέντευξη της Άσλευ Ντάιμοντ στα αγγλικά. 
Trans News


© Transs.gr  με πληροφορίες από The Independent  Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016| --:--* Κωνσταντίνος Κουλαξής

Ο Κωνσταντίνος Κουλαξής είναι ακτιβιστής, δημοσιογράφος, υποψ. Διδάκτωρ στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές, που ασχολείται χρόνια με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας. ...»Διαβάστε περισσότερα


******************************************************************
Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.com

Το transs.gr, λειτουργεί εθελοντικά χωρίς καμμία κρατική ή άλλη επιχορήγηση.
Transs.gr works in voluntary basis and does not take state-run or any other kind of aid grand.
Support Transs.Gr.
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω