Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Βραζιλία: Τρανς γυναίκα θύμα επίθεσης από 20 άνδρες.


Βραζιλία: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 | 15:25


Βραζιλία: Τρανς γυναίκα θύμα επίθεσης από 20 άνδρες.Βραζιλία: Τρανς γυναίκα θύμα επίθεσης από 20 άνδρες.


Μετάφραση για το transs.gr
* Κατερίνα Ράιλυ.Η Μελίσσα Χάντσον είναι διοργανώτρια εκδηλώσεων για νέους και μακιγιέρ. Είναι 22 χρονών. Είναι επίσης τρανς. Την προηγούμενη Κυριακή, στις 4.30 π.μ., περπατούσε με κάποιους φίλους, όταν ξαφνικά μια ομάδα 20 ανδρών τους επιτέθηκαν. Οι φίλοι της πρόλαβαν να ξεφύγουν. Αυτή όχι. Ως αποτέλεσμα, η Μελίσσα έχει μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα, και την κοπή των ραμμάτων της από την βοηθητική επέμβαση εκθήλυνσης προσώπου που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο. Επιπλέον, οι εγκληματίες έκλεψαν τα δύο κινητά της.


Σύμφωνα με την Μελίσσα, η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας από αυτούς πέταξε μπουκάλι και την χτύπησε στο λαιμό. Τότε η ομάδα την περικύκλωσε, άρχισαν να την βαράνε και να την κλωτσάνε καθώς συνεχίζανε να της πετάνε μπουκάλια, φωνάζοντας τρανσφοβικά σλόγκαν όπως «αηδιαστικό τραβεστί» και κάθε φορά που κάποιος προσπάθησε να τους σταματήσει, αυτοί φωνάζανε πως «δεν είναι γυναίκα, είναι τραβεστί». Αφού κατάφερε να ξεφύγει, η Μελίσσα βρήκε ένα περιπολικό (του στρατού), το οποίο την πήγε στην εντατική, όπου νοσηλεύτηκε και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Η υπόθεση δεν θα είχε συμπεριληφθεί στην στατιστική της βίας εναντίον των τρανς της κυβέρνησης του Σάο Πάολο. Αυτό γιατί η καταχώρηση της αναφοράς που έγινε στο 78ο αστυνομικό τμήμα (Τζαρντίν), το απόγευμα της Δευτέρας, ανέφερε μόνο την ληστεία, και ουδεμία αναφορά δεν έγινε στο γεγονός ότι το θύμα ήταν τρανς και η υποψία ότι το έγκλημα παρακινήθηκε από προκατάληψη λόγω της τρανς ιδιότητας της. Η Μελίσσα πήγε στο Legal Medical Institute (IML) να διεξάγει μια ιατρική εξέταση και να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία. Επιπλέον, πέρα από το γεγονός ότι στο αστυνομικό τμήμα την προσφώνησαν ως άνδρα, η αστυνομική αναφορά δεν ανέφερε το κοινωνικό της όνομα ή το γεγονός ότι είναι τρανς.

Για τον γενικό γραμματέα του Δημοσίου Συμβουλίου για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Σάο Πάολο, καθώς και τη νομική σύμβουλο Αριέλ ΝτεΚάστρο Άλβες, το πώς καταχωρήθηκε το έγκλημα, προκαλεί δύο προβλήματα: φτωχαίνει τις πληροφορίες όσον αφορά την βία εναντίον του ΛΟΑΤΚΙ πληθυσμού στην πολιτεία και παραλείπει μια γραμμή έρευνας που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποσαφήνιση των αυτουργών. «Δείχνει ότι συμπληρώθηκε η αναφορά χωρίς να έχει γίνει καμιά ερώτηση», ανέφερε, δηλώνοντας ότι η υπόθεση πρέπει να αναφερθεί στο γραφείο των Ρατσιστικών Εγκλημάτων και Εγκλημάτων Μισαλλοδοξίας, ένα ειδικό τμήμα που ιδρύθηκε το 2006.

Ο τρόπος που έγινε η αστυνομική αναφορά, έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του κυβερνήτη Τζεράλντο Αλκμίν (Σοσιαλοδημοκρατικό κόμμα Βραζιλίας) στις 5 Νοεμβρίου. Συνοδευόμενος από τους γραμματείς Αλεξάντρε ντε Μοράες (Δημόσια Ασφάλεια) και Φλοριάνο Πεσάρο, καθώς και τον συντονιστή της πολιτικής της σεξουαλικής ταυτότητας Σονίνχα Φρανσίν, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι από εκείνη την ημέρα πλέον, οι αστυνομικές αναφορές «θα έχουν πεδία που θα συμπληρώνονται με το όνομα επιλογής του ατόμου και το υποπτευόμενο κίνητρο του εγκλήματος, εάν έχει να κάνει με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου του θύματος.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Κυβερνήτης τόνισε ότι η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ζήτησε την αποσαφήνιση των ομοφοβικών και τρανσφοβικών εγκλημάτων. «Είναι ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά το θέμα του σεβασμού της ταυτότητας φύλου, το οποίο είναι σημείο σταθμός για την πολιτεία μας», ανέφερε ο ίδιος. Στην τελετή, κατόπιν παρουσίας πολλών εκπροσώπων για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο Άλκμιν επίσης ανακοίνωσε ότι η αστυνομία θα εκπαιδευτεί όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλύπτοντας και θέματα σεξουαλικής ταυτότητας και ταυτότητας φύλου. Σύμφωνα με το κείμενο από την επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, τα τμήματα θα πρέπει να δημιουργηθούν υποχρεωτικά στο πρόγραμμα αυτό και θα συμπεριλαμβάνονται ομιλίες από ακτιβιστές.

Ο δικηγόρος, Σάλες, πρώην συντονιστής της πολιτικής της ταυτότητας φύλου, του τμήματος Δικαιοσύνης και υπεράσπισης του πολίτη της πολιτείας του Σάο Πάολο, είπε ότι η Κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει αυτήν την αλλαγή, σε μια περίοδο που η εισαγγελέας Ελίσα Αρούντα ήταν γραμματέας της Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση του Σάο Πάολο δίνει προτεραιότητες σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς υποθέσεις σαν αυτήν ενισχύουν μια ανάγκη, που είναι να παράγει πληροφορίες πάνω σε τέτοια θέματα βίας», είπε. Για τον Σάλες, η έλλειψη συγκεκριμένων καταχωρήσεων, οδηγεί στην έλλειψη γνώσης των θεμάτων αυτών για τον πληθυσμό αυτό.

Σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε από το γραφείο της Γραμματείας της Δημόσιας Ασφάλειας, η αστυνομία ενημέρωσε ότι το συμβάν καταχωρήθηκε ως κλοπή, «επειδή αυτό είναι το έγκλημα που διαπράττεται στην περίπτωση αυτή. Επιπλέον, η επίθεση καταχωρήθηκε στην αναφορά της αστυνομίας. Δόθηκε εντολή ιατροδικαστικής εξέτασης για το θύμα». Επίσης, αναφέρει ότι η υπόθεση ερευνάται από το 4ο αστυνομικό τμήμα (Κονσολατσάο). Η αστυνομία εξήγησε ότι η έλλειψη κοινωνικού ονόματος του θύματος στην αστυνομική αναφορά θα ερευνηθεί.


* Κατερίνα Ράιλυ

Η Κατερίνα Ράιλυ, έχει γεννηθεί στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία και διδάσκει σε σχολείο της Αθήνας. Είναι μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Στο transs.gr συμμετέχει εθελοντικά, στηρίζοντας τον αγώνα, της τρανς κοινότητας...»Διαβάστε περισσότεραTrans News© Transs.gr  με πληροφορίες από Revistaforum.com.br 16-2-2016
Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη,τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-20:30.
και Σάββατο 10:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/


E-mail : info@colourfulplanet.com
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω